Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ: Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ανδρών

Με την  3η θέση ολοκλήρωσε η Εθνική Ανδρών Μπόουλινγκ την παρουσία της στο Ομαδικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Βίτελσχαϊμ της Γαλλίας και το οποίο χαρακτηρίστηκε από την πλέον επιτυχημένη εμφάνιση της χώρας μας στον θεσμό

Η ελληνική ομάδα (Αναστάσης Εξάρχου, Νίκος Καγιάλογλου, Βαγγέλης Κριζίνης, Γιάννης Ξύδας, Γιώργος Στεφανίδης, Νίκος Σέρελης), υπό την καθοδήγηση του Νίκου Μπούφεση, εξασφάλισε μία θέση στο βάθρο μέσα από την παρουσία της στην κορυφαία τετράδα του Ομαδικού Ανδρών, καθώς κατέκτησε την 3η θέση μεταξύ 28 χωρών στην προκριματική φάση του αγωνίσματος.

Παρότι στην συνέχεια δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό απέναντι στη Γαλλία, όπου ηττήθηκε με σκορ 1153-1024 (Κριζίνης: 254 κορύνες, Καγιάλογλου: 225, Εξάρχου: 194, Ξύδας: 182, Στεφανίδης: 169), μοιράστηκε το χάλκινο μετάλλιο με την Ολλανδία.

ebf3

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Σουηδία, η οποία κέρδισε στον τελικό τη Γαλλία με σκορ 1127-1104.

Ήταν το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έπειτα από το χάλκινο του Βαγγέλη Κριζίνη στο Ατομικό Ανδρών, αλλά και το συνολικά τέταρτο της χώρας μας στον θεσμό, στοιχείο που μετέτρεψε τη φετινή ευρωπαϊκή συμμετοχή στην πιο επιτυχημένη όλων των εποχών για το ελληνικό μπόουλινγκ.

ebf7

Η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έπεσε στο Βίτελσχαϊμ με την συμμετοχή του Κριζίνη στο Μάστερς, όπου κατέλαβε τη 17η θέση, καθώς ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τον Ιταλό Νικόλα Πονγκολίνι. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε μπει στην προνομιούχο 24άδα του Μάστερς έχοντας τον 11ο καλύτερο συνολικό μέσο όρο (229,8 κορύνες) στο σύνολο των 24 παιχνιδιών του στη διοργάνωση.

emc2023_team_bronze_2

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις