Σοκ: Αυτοκτόνησε 35χρονος αρσιβαρίστας – Η υπόθεση ντόπινγκ που τον κατέστρεψε

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό από την αυτοκτονία του αρσιβαρίστα

Ο Βλάντιμιρ Σέντοφ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 35 ετών και σύμφωνα με την αστυνομία του Καζακστάν πρόκειται για αυτοκτονία.

Νεκρός σε ηλικία 35 ετών βρέθηκε ο αρσιβαρίστας Βλάντιμιρ Σέντοφ. Ο Καζάκος είχε εξαφανιστεί πρόσφατα, αντιμετωπίζοντας προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ δεν είχε επικοινωνήσει με συγγενείς ή φίλους για αρκετό διάστημα, με το πτώμα του να εντοπίζεται στην περιοχή Καρατάλ.

«Σύμφωνα με τη μαρτυρία των συγγενών του, αυτοκτόνησε», αναφέρεται σε ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας και πρόκειται για τον 2ο αρσιβαρίστα της χώρας, ο οποίος αυτοκτονεί μέσα σε λίγα χρόνια, καθώς είχε προηγηθεί ο πρωταθλητής Ασίας, Άλμπερτ Λίντερ.

«Το προηγούμενο βράδυ πέθανε ο έμπειρος αρσιβαρίστας Βλαντιμίρ Σέντοφ. Είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, ήταν πολλαπλός πρωταθλητής και κάτοχος του ρεκόρ του Καζακστάν, ο Βλαντιμίρ Σεντόφ ήταν αφοσιωμένος στον αθλητισμό από την παιδική του ηλικία και του απονεμήθηκε ειδικό παράσημο για εξαιρετικά αθλητικά επιτεύγματα», αναφέρει η ομοσπονδία της άρσης βαρών του Καζακστάν.

Ο Σέντοφ είχε καταστραφεί λόγω υπόθεσης ντόπινγκ. Το 2009 κέρδισε το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των 85 κιλών, αλλά το 2016 βρέθηκε θετικός σε έλεγχος ντόπινγκ. Τρία χρόνια μετά του ακυρώθηκαν όλα τα αποτελέσματα και έχασε το μετάλλιο, ενώ είχε βρεθεί παλιότερα θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ως έφηβος, εκτίοντας την ποινή του από το 2006 έως το 2008. «Για όλα αυτά τα σκάνδαλα ντόπινγκ, ο προπονητής της εθνικής ομάδας του Καζακστάν, Αλεξέι Νι, πρέπει να λογοδοτήσει», είχε δηλώσει το 2016 σε συνέντευξή του.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις