Ουσία, αλλά όχι θέαμα η ΑΕΛ

Δεν πείθει, αλλά νικάει και όσο το κάνει θα συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της Β’ Εθνικής και να πλησιάζει προς τον στόχο της, την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα.

Ο λόγος για την ΑΕΛ, η οποία δεν μπόρεσε να ξεσπάσει ούτε κόντρα στην Παναχαϊκή των τόσων πολλών προβλημάτων. Οι Θεσσαλοί ήταν μέτριοι και το απόγευμα της Κυριακής (10/4), αλλά πήραν το τρίποντο με 1-0.

Για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο το απόλυτο έμεινε για τους «βυσσινί», όπως και το φτωχό 1-0. Το σερί θα μπορούσε να σπάσει, αν στο τέλος ο Μαρουκάκης έβαζε το πέναλτι, αλλά και πάλι η ουσία θα ήταν η ίδια, ότι οι γηπεδούχοι δυσκολεύονται πολύ όταν παίζουν κόντρα σε κλειστές άμυνες. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι οπαδοί ζήτησαν από τον Μαρουκάκη να το χάσει.

Η ΑΕΛ, πάντως, με αυτό τον τρόπο πέταξε… το γάντι ξανά στην Κέρκυρα, η οποία παίζει τη Δευτέρα (11/4) με τη Λαμία. Όλα αυτά πριν το μεταξύ τους παιχνίδι την επόμενη αγωνιστική στο νησί των Φαιάκων.

Από την Παναχαϊκή δεν μπορεί να έχει κανείς απαιτήσεις. Έδωσε επίσημο παιχνίδι μετά από έναν μήνα, πήγε στη Λάρισα με 14 παίκτες και τα προβλήματά της είναι ευρέως γνωστά. Επομένως, η ήττα έμοιαζε σχεδόν δεδομένη και το 1-0 είναι μάλλον τιμητικό για εκείνη, όπως και η προσπάθεια που κατέβαλαν συνολικά οι Πατρινοί.

Φορτσάτη μπήκε η ΑΕΛ, η οποία προσπάθησε από πολύ νωρίς να βάλει γκολ προκειμένου να φύγει το άγχος και η πίεση. Έτσι είχε την πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία με τον Βαρέλα μόλις στο 3′.

Παρεμπιπτόντως, ο 25χρονος Ουρουγουανός ήταν εκείνος που πήρε πάνω του σχεδόν όλες τις προσπάθειες στη συνέχεια. Οι συμπαίκτες του τον έψαχναν κι αυτός είτε έβγαζε σέντρες είτε προσπαθούσε μόνος του να τελειώσει τις φάσεις.

Η Παναχαϊκή το μόνο που έκανε, ήταν να κλείνει τους χώρους όσο καλύτερα μπορούσε. Επιθετικά ήταν εντελώς ακίνδυνη, φάσεις δεν είχε την ποιότητα να φτιάξει, αλλά το σημαντικό για εκείνη ήταν πως κρατούσε το μηδέν.

Όλα αυτά μέχρι το 37ο λεπτό, όταν ο Γ. Λαμπρόπουλος άθελά του με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του ύστερα από σέντρα του Κουτσιανικούλη. Ακόμη κι έτσι, όμως, δεν «λύθηκαν» οι γηπεδούχοι με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στην ανάπαυλα χωρίς να γίνει κάτι περισσότερο.

Πολλοί θα περίμεναν η ΑΕΛ να βάλει εύκολα κάποια ακόμη γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η πραγματικότητα τους διέψευσε περίτρανα. Ο Τσιώλης έριξε στο ματς τον Μαρουκάκη, αντικατέστησε λίγο αργότερα τον κακό Μπόγιοβιτς με τον κινητικό Πάτο, αλλά ούτε έτσι άλλαξε κάτι.

Οι «βυσσινί» είχαν μπει με μοναδικό σκοπό να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα. Δεν πίεσαν για να σκοράρουν και προτιμούσαν να αλλάζουν πάσες χωρίς να ψάχνουν κάτι περισσότερο.

Έδωσαν με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα στην Παναχαϊκή να μείνει στο παιχνίδι και να ελπίζει. Μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι Αχαιοί πήραν μέτρα στο γήπεδο, έδειξαν μία βελτίωση, αλλά τίποτα περισσότερο. Τους ήταν αδύνατο να φτάσουν ακόμη και σε τελική.

Για να γίνει κάτι αξιοσημείωτο πλην ενός σουτ του Μονιάκη στο 79′ έπρεπε να φτάσουμε στο 89′. Τότε ο Μαρουκάκης νικήθηκε από τον Στρέζο, αλλά πήρε στην εξέλιξη της φάσης πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, μερίδα του κόσμου ζήτησε να το χάσει ο Μαρουκάκης και τελικά ο Στρέζος κατάφερε να νικήσει ξανά τον φορ της ΑΕΛ με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει έως το σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σταθόπουλος Σπ. (Δυτ. Αττικής), βοηθοί του οι Γιαννουγλίδης (Αθηνών) και Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής), ενώ τέταρτος ο Μαλουτάς (Ημαθίας).

Κίτρινες: 43′ Μασούρας – 61′ Πινδώνης

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Ναγιάρ, Αναστασόπουλος, Κουτσιανικούλης (81′ Ροβίθης), Βαρέλα, Μασούρας (46′ Μαρουκάκης), Μπόγιοβιτς (57′ Πάτο).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ηλίας Φυντάνης): Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Γ. Λαμπρόπουλος, Ι. Λαμπρόπουλος, Πινδώνης, Παπανικολάου, Μουκίδης, Χαρτσιάς, Ρόκας (23′ Σαμπαντάκος), Μητρόπουλος.

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις