Κακή εμφάνιση και ήττα από τον Άρη με 42-69 για τον Ολυμπιακό Β.

Δύο ήττες υπέστη τη φετινή αγωνιστική περίοδο η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου εντός έδρας. Και τις δύο από τον πρωταθλητή Άρη, την πρώτη στο εναρκτήριο παιχνίδι της χρονιάς για το Κύπελλο Ελλάδος και τη δεύτερη σήμερα το μεσημέρι για την 22η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Οι «ερυθρόλευκες»…

…ηττήθηκαν με 42-69, πραγματοποιώντας τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση.
Ωστόσο, θα πρέπει να σταθούμε στη κακή διαιτησία των Λαρισαίων Λελούδα και Γεωργούλη, οι οποίοι με τα σφυρίγματά τους εκνεύρισαν τόσο τις παίκτριες του Ολυμπιακού, όσο και τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΕΑΚ. «Φόρτωναν» διαρκώς με φάουλ τις «ερυθρόλευκες» (πολλά από αυτά ήταν ανύπαρκτα), σε αντίθεση με τις φιλοξενούμενες, που οι δύο διαιτητές τις προστάτευσαν υπέρ του δέοντος. Μάλιστα, σ’ ένα ουσιαστικά αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, καθώς ο Άρης εδώ και αρκετές αγωνιστικές πριν είχε εξασφαλίσει τον τίτλο του πρωταθλητή, ενώ ο Ολυμπιακός την 3η θέση.
Επίσης, προκλητική ήταν η συμπεριφορά του προπονητή του Άρη, Ατακτίδη, ο οποίος ήρθε σε αντιπαράθεση με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, ενώ ακόμη και όταν ο Μιχάλης Καπουρνιώτης έβαλε στο παιχνίδι τις μικρότερες σε ηλικία παίκτριες της ομάδας, δεν σεβάστηκε τον αντίπαλο και πανηγύρισε έντονα το κάθε καλάθι της ομάδας του.
Ο Ολυμπιακός είχε τραγικά ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση και κυρίως έξω από τα 6.75 μ. με τη Ραφαέλα Σουλτάνη να πετυχαίνει το πρώτο της καλάθι εντός παιδιάς 50 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (είχε σημειώσει νωρίτερα και δύο βολές).
Αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατάφερε να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα των παικτριών του Άρη, με τις φιλοξενούμενες να σημειώνουν 28 πόντους. Οι «ερυθρόλευκες» δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις στην άμυνα ζώνη που εφάρμοσε ο Άρης στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά και στις σύνθετες άμυνες.
Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού η παρουσία της 16χρονης Σταματίας Διαμαντοπούλου στην πεντάδα, η οποία μάλιστα είχε πολύ καλή παρουσία, σημειώνοντας το πρώτο καλάθι του αγώνα, ενώ από τους οκτώ πρώτους πόντους του Ολυμπιακού στο ματς πέτυχε τους τέσσερις. «Φορτώθηκε» ωστόσο πολύ γρήγορα με τρία φάουλ στο 6′ και κάθισε στον πάγκο.
Ο Άρης πέρασε για πρώτη φορά στο σκορ στο 5’20”με 4-6, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με τις φιλοξενούμενες να προηγούνται με 10-12. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στη δεύτερη περίοδο και στο 12’20” με καλάθι της Μπαλλά προηγήθηκε με 15-14. Οι παίκτριες του Άρη, ωστόσο, βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν και με τρίποντο της Σικαλίδου και δίποντο της Κιλαζίδου, πέρασαν μπροστά στο σκορ με 15-19. Η Γιαννοπούλου με τρίποντο στο 18’30” έκανε το 17-24, δίνοντας «αέρα» επτά πόντων στον Άρη, για να λήξει το πρώτο ημίχρονο με 21-28 με δίποντα της Τριάντα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης συντηρούσε στην τρίτη περίοδο μια διαφορά 8-11 πόντων, με τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 37-45 στο 29′ με τη Λία Σαρακατσάνη. Στο σημείο εκείνο οι διαιτητές δεν έδωσαν επιθετικό φάουλ πάνω στη Ζήτη και σε «νεκρό» χρόνο η Σικαλίδου με σουτ τριών πόντων πήγε τη διαφορά τους στους 11 πόντους (37-48), για να κλείσει η τρίτη περίοδος.
Η διαφορά «άνοιξε» ακόμη περισσότερο στην αρχή της τέταρτης περιόδου, με τον Άρη να προηγείται με 37-55, με τους διαιτητές να συνεχίζουν το… ρεσιτάλ στα σφυρίγματά τους και το σκορ να ξεφεύγει, με τον Άρη να πετυχαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο 21 πόντους, έναντι μόλις πέντε του Ολυμπιακού.
Να σημειώσουμε πως ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε και στο παιχνίδι με τον Άρη χωρίς την αρχηγό του, τη Νίκη Ζέρβα, με τις ψηλές του Άρη (Γιαννοπούλου Ακσεχέρογλου) να σημειώνουν τους 38 από τους 69 πόντους της ομάδας τους.
Διαιτητές: Λελούδας, Γεωργούλης
Δεκάλεπτα: 10-12, 21-28, 37-48, 42-69
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Καπουρνιώτης-Μπορίνος) Κυριατζίδου 10 (2), Σαρακατσάνη 8, Γαλιατσάτου 1, Αγαγιώτη 4, Σουλτάνη 9 (1), Χούτα, Ντελή, Ζήτη, Αγκάνη, Διαμαντοπούλου 6, Μπαλλά 4, Βογιατζάκη.
ΑΡΗΣ: (Ατακτίδης): Κιλαζίδου 8, Αντωνιάδου, Σικαλίδου 10 (2), Γιαννοπούλου 17 (1), Βουλγαράκη 6(1), Ε. Τσινέκε, Ακσεχέρογλου 21, Τριάντα 7 (1), Θώμογλου, Α. Τσινέκε

Δείτε μέσα από τον φωτογραφικό φακό του goalpost.gr στιγμιότυπα από την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο ΕΑΚ Βόλου:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις