«Ανυπομονώ για την πρεμιέρα με τη Νίκη Βόλου»

Στο επίσημο σάιτ της ομάδας του Μακεδονικού μίλησε ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός Σπύρος Σαραγιώτης, ο οποίος περιέγραψε τη συνεργασία του με μια από τις πιο σημαντικές φιγούρες του σύγχρονου ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και την γενικότερη ατμόσφαιρα της φετινής προετοιμασίας.

Πώς αισθάνεσαι; Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι αγωνιστικά;

«Αυτήν την περίοδο δεν έχουμε τον ρυθμό που θα θέλαμε, εξαιτίας του ότι δεν έχουμε επίσημα παιχνίδια. Εγώ προσωπικά θα παίξω για πρώτη φορά σε αυτήν την κατηγορία, οπότε δεν μπορώ να πω ότι είμαι στο 100%, γιατί δεν ξέρω και τι θα αντιμετωπίσω. Το παιχνίδι στο Κύπελλο ήταν ένα πολύ καλό τεστ ως προς αυτό, γιατί αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα. Νομίζω, πάντως, ότι έχω αρκετά ακόμα να δώσω».

Ανυπομονείς για τις πρώτες σου συμμετοχές σε επαγγελματικό πρωτάθλημα;

«Όχι απλώς ανυπομονώ. Ανυπομονώ πάρα πολύ. Και όχι μόνο λόγω της κατάστασης (σ.σ. καθυστέρηση έναρξης πρωταθλήματος) – όλοι ανυπομονούμε εξάλλου – αλλά και γιατί το θέλω προσωπικά πάρα πολύ επειδή θα γίνει με τον Μακεδονικό. Μετά από όλα αυτά που περάσαμε πέρυσι και την πορεία που είχαμε… Ειδικά για την πρεμιέρα που θα γίνει και στην έδρα μας κόντρα στη Νίκη Βόλου, η ανυπομονησία μου είναι πολύ μεγάλη».

Η προετοιμασία έγινε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, τόσο λόγω της πρόωρης – σε σχέση με το πρωτάθλημα – συμμετοχής της ομάδας στο Κύπελλο Ελλάδας, όσο και λόγω της πρόσφατης απόφασης για μετατόπιση της έναρξης της Betsson Super League 2 για τρεις εβδομάδες αργότερα, στις 6 Νοέμβρη. Σας έχει επηρεάσει όλη αυτή η κατάσταση;

«Σίγουρα ξέραμε ότι θα καθυστερήσει, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα καθυστερούσε τόσο πολύ. Αυτό ίσως, βέβαια, μας βοηθήσει, γιατί είμαστε μια νέα ομάδα και θα έχουμε τον χρόνο να “βρεθούμε”, να γνωρίσουμε τον συμπαίκτη μας, πώς παίζει, που κινείται, που ζητάει τη μπάλα… Αλλά σίγουρα η καθυστέρηση σε φθείρει και ψυχολογικά μιας και, πέρα από την προετοιμασία με την ομάδα, κάνεις και μια προετοιμασία με τον εαυτό σου, ότι ξεκινάμε, αλλά τελικά δεν ξεκινάμε ποτέ… Δεν είναι και ό,τι καλύτερο αυτό ψυχολογικά».

Έχεις πάρει τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής σου στο πλάι του Χρήστου Λισγάρα, τόσο στα φιλικά παιχνίδια όσο και στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Πώς είναι η συνεργασία σας;

«Έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Πρώτα απ’ όλα, ο Χρήστος είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Πέρα από το γεγονός, δηλαδή, ότι είναι πολύ έμπειρος, ότι αποτελεί πολυτέλεια για εμάς, ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, ότι όλα ξεκινούν από αυτόν πίσω και είναι το Α και το Ω για την ομάδα, ότι μας καθοδηγεί, ότι μιλάει με πολύ ωραίο τρόπο σε όλους, είναι πρωτίστως πάρα πολύ καλό παιδί. Από κει ξεκινούν όλα. Ξέρει πώς να μας μιλήσει. Και εμείς τον σεβόμαστε απόλυτα, όλοι μας. Άλλοι με τις παραστάσεις του μπορεί και να μην μιλιόντουσαν, αλλά αυτός είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Σου μιλά και σε καθοδηγεί και ξέρει και τι να σου πει, το οποίο θα είναι πάντα σωστό, αλλά και ο τρόπος που θα σου το πει θα σε κάνει να μην έχεις δεύτερες σκέψεις. Θα σε εμπνεύσει ότι είναι το σωστό. Η συνεργασία μας, λοιπόν, είναι πάρα πολύ καλή».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις