Στη “γειτονιά των αγγέλων” ο Αντώνης Παππάς

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο βετεράνος άσος του Ολυμπιακού Βόλου Αντώνης Παππάς. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και τελικά κατέληξε βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του. Ο Αντώνης Παππάς αγωνιζόταν ως αμυντικός, τίμησε την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου ως ποδοσφαιριστής…

…για οκτώ χρόνια και συγκεκριμένα από το 1962 έως το 1970, παίζοντας με την ερυθρόλευκη φανέλα στο πρωτάθλημα της Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας (στην Α’ Εθνική αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό δύο χρόνια 1967-68 και 1969-70). Έπαιξε σε 249 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ πέτυχε και 12 γκολ. Αργότερα ως προπονητής εργάστηκε τόσο στον Ολυμπιακό Βόλου, όσο και σε πολλές ερασιτεχνικές ομάδες του Νομού Μαγνησίας. Ήταν συμπαίκτης με αρκετούς μεγάλους Βολιώτες ποδοσφαιριστές του παρελθόντος, όπως οι Μποτίνος, Συνετόπουλος, Ρηγούλιας, Τσουκνίδας, Καϊμάκης, Ζάμπας, Μαλάκος κ.α. Ήταν προπονητής του Τοξότη στην περίοδο 1982-83, όταν ο βολιώτικος σύλλογος έπαιξε στην Β’ Εθνική.

Ο Αντώνης Παππάς εντάχθηκε στο ΚΚΕ τη δεκαετία του ’80 και παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του πιστός στο Κόμμα. Ήταν από τα στελέχη που συνέβαλαν στην ανασυγκρότηση του ΚΚΕ και ανέλαβε γραμματέας της Ν.Ε. Μαγνησίας το 1991.

Εργαζόμενος για πολλά χρόνια στο Δήμο Βόλου και στην υπηρεσία καθαριότητας, διετέλεσε γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης ΟΤΑ του ΚΚΕ, ενώ σημαντική ήταν και η συνδικαλιστική του δράση στο χώρο των ΟΤΑ και του δημοσίου γενικότερα.

Ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, ενώ διετέλεσε και νομαρχιακός σύμβουλος Μαγνησίας και δημοτικός σύμβουλος Βόλου. Διετέλεσε αντιδήμαρχος καθαριότητας επί δημοτικής αρχής Κουντούρη.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 25 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι στον Αγ. Δημήτριο στη Ν. Δημητριάδα.