Αναστασίου: Θέλουμε ο Ολυμπιακός Βόλου να είναι πρωταγωνιστής

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κέρδισε την περασμένη αγωνιστική την Κοζάνη και να έμεινε στο 1-1 στη Νεάπολη, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στη συνείδηση του κόσμου, που βρέθηκε στο γήπεδο, ήταν νικητές. Εξ ου και το χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα από τους φιλάθλους, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που έγινε.

Ο ποδοσφαιριστής που σκόραρε για τον Ολυμπιακό, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι σε 1-1 ήταν ο Αλέξανδρος Αναστασίου. Ο έμπειρος επιθετικός, ο οποίος φέτος με τον Ολυμπιακό αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, πέτυχε το πρώτο του τέρμα τη φετινή χρονιά, ενώ η γενική του παρουσία ήταν πολύ καλή, βοηθώντας τα μέγιστα, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να μη φύγει ηττημένος από το γήπεδο.

Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 και στην εκπομπή «Στο Πέταλο», αναφέρθηκε στο «χτίσιμο» της ομάδας από την αρχή του καλοκαιριού, στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, αλλά και για τη συνέχεια της χρονιάς και τους στόχους που θέτουν οι «ερυθρόλευκοι». Αναλυτικά οι δηλώσεις του έμπειρου ποδοσφαιριστή:

Για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό μετά από έξι χρόνια: «Το καλοκαίρι είχα την πρώτη επαφή με τον κ. Κώστα Σταματίου και κατάλαβα ότι πρόθεση της διοίκησης ήταν παιδιά από τη Μαγνησία να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου. Συναντήθηκα με τον πρόεδρο του συλλόγου, τον κ. Νίκο Τσεκούρα, μου ανέλυσε το πλάνο της ομάδας και γνωρίζοντας ότι προπονητής θα ήταν ο κ. Σάκης Θεοδοσιάδης, δεν με πήρε καθόλου χρόνο να απαντήσω θετικά στην πρόταση που μου έγινε. Ήθελα και θέλω να στηρίξω την ομάδα και να τη βοηθήσω να πάει όσο ψηλότερα γίνεται».

Για το αν έχει καταφέρει η ομάδα να πετύχει τη χημεία που επιθυμούσε στο ξεκίνημα της προετοιμασίας: «Εκτός από ορισμένους έμπειρους ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει σε υψηλότερο επίπεδο, υπάρχουν στην ομάδα και ορισμένα παιδιά που γνωρίζουν την κατηγορία. Από τις αρχές του καλοκαιριού όλοι μαζί, ποδοσφαιριστές και προπονητικό τιμ και εδώ θα πρέπει να αναφερθώ στους κ.κ. Πετσιμέρη και Φούτρη που είναι εξαιρετικοί στο είδος τους, ξεκινήσαμε να φτιάξουμε αυτή την ομάδα. Με νεαρά παιδιά που είχαν όρεξη να δουλέψουν. Πιστεύω, ότι μέσα σ’ αυτούς τους τέσσερις μήνες, που ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από το μηδέν, έχουν γίνει άλματα προόδου. Μέσα στο γήπεδο φαίνεται καθαρά πόσο δεμένη οικογένεια είμαστε. Με τη δουλειά που έχει γίνει, η πορεία του Ολυμπιακού Βόλου θα είναι πολύ καλύτερη στη συνέχεια».

Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει πίεση από τον κόσμο, αλλά στήριξη σε μεγάλο βαθμό: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού δίνει μεγάλη ώθηση σε εμάς τους ποδοσφαιριστές, είτε αγωνιζόμαστε εντός, είτε εκτός έδρας. Είναι αυτό που λέμε ο 12ος παίκτης της ομάδας. Βλέπει το έργο που γίνεται στην ομάδα από τις αρχές καλοκαιριού, παρατηρεί ότι οι ποδοσφαιριστές βγάζουμε μέσα στο γήπεδο ενέργεια και πάθος, γνωρίζοντας όλοι, ότι το μέγεθος του συλλόγου είναι μεγάλο και η φανέλα βαριά. Σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να δίνουμε το 100% των δυνάμεών μας. Στο παιχνίδι με την Κοζάνη κάναμε κατάθεση ψυχής και παλέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό για τη νίκη. Αυτό ο κόσμος το εισέπραξε, το είδε, μας χειροκρότησε και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να στηρίζει ακόμη περισσότερο την ομάδα στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Εμείς από την πλευρά μας αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι, ότι σε κάθε παιχνίδι θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις, έτσι ώστε να φέρουμε πίσω στο γήπεδο όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού».

Για το γκολ που πέτυχε στον αγώνα με την Κοζάνη, σκοράροντας μετά από 17 μήνες: «Είναι το μέγεθος της ομάδας και η φανέλα που φοράς. Όταν αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό Βόλου πρέπει να καθαρίζεις το μυαλό σου και να έχεις ανεβασμένη ψυχολογία, έτσι ώστε να μπορέσεις να αποδώσεις. Το γκολ που πέτυχα με την Κοζάνη θα μου δώσει ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια. Έχω να δώσω πολλά περισσότερα πράγματα στην ομάδα και θα προσπαθήσω σε κάθε παιχνίδι να είμαι αυτός που πρέπει. Να βοηθάω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου και Ολυμπιακός να είναι πρωταγωνιστής στο γήπεδο».

Για το αν οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν το ταλέντο και τα προσόντα να αναδειχθούν μέσα από την ομάδα: «Από την αρχή της προετοιμασίας ο κ. Θεοδοσιάδης προσπαθεί να παίρνει από όλους τους παίκτες το 100% των δυνατοτήτων τους. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές αγωνίζονται χωρίς άγχος. Για παράδειγμα, ο πιο νεαρός της ομάδας, ο Κώστας Σιουμουρέκης βγάζει ένα αρχοντικό στυλ στο παιχνίδι του και αυτό φάνηκε στα δύο ματς που έχει αγωνιστεί. Αυτό έχει να κάνει και με την ψυχολογία που έχει περάσει στην ομάδα ο κ. Θεοδοσιάδης, αλλά παράλληλα και με τη δυνατότητα του κάθε ποδοσφαιριστή. Πέρα από τον Σιουμουρέκη, ο Σταμπουλής, ο Ακριβόπουλος, ο Παπαδήμος, ο Μυλωνάς και τα άλλα νεαρά παιδιά της ομάδας έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες και μέσα από τις προπονήσεις θα γίνονται ακόμα καλύτεροι. Το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις απελευθερώνει ακόμη περισσότερο τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να αποδίδουν ωραίο ποδόσφαιρο. Εμείς, οι πιο έμπειροι και μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες, προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε, όσο μπορούμε περισσότερο και πιστεύω ότι η εξέλιξή τους θα είναι σημαντική».

Για τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν στο πρωτάθλημα: «Τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με Πιερικό και Κεραυνό Αγγελοχωρίου είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Στα παιχνίδια με Εθνικό Κεραμιδίου και Κοζάνη θα έπρεπε να είχαμε πάρει έξι βαθμούς και πήραμε δύο. Θεωρώ, ότι αυτό που δεν πήραμε σ’ αυτά τα παιχνίδια θα το πάρουμε στα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς. Αν η ομάδα αγωνιστεί όπως στο δεύτερο ημίχρονο με την Κοζάνη, τότε η κατάκτηση της νίκης και στα δύο παιχνίδια είναι εφικτή για τον Ολυμπιακό».

Για την αδυναμία που δείχνει η ομάδα στην επίτευξη του γκολ: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μία νέα ομάδα, η οποία ξεκίνησε από το μηδέν. Χρειάζονται λίγο ακόμη χρόνο οι ποδοσφαιριστές για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Αυτό που παρατηρούμε είναι, ότι παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα δημιουργεί περισσότερες φάσεις. Δουλεύουμε στην προπόνηση πάρα πολύ στα τελειώματα των φάσεων και πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός στα προσεχή παιχνίδια θα ξεμπουκώσει και θα έρθουν τα εύκολα γκολ. Πιστεύω, πως είναι θέμα ψυχολογίας και τάιμινγκ».

Για το προπονητικό κέντρο που διαθέτει η ομάδα για τις προπονήσεις της: «Στις μέρες μας είναι ευλογία για μία ομάδα να διαθέτει το δικό της προπονητικό κέντρο. Βλέπουμε ότι σε όλες τις περιοχές δεν υπάρχουν γήπεδα και το πρόβλημα για τις ομάδες είναι μεγάλο. Ο Ολυμπιακός διαθέτει δύο γήπεδα σε άριστη κατάσταση, όπου μπορούν να γίνονται εκεί οι προπονήσεις και η ομάδα να δουλεύει απερίσπαστη».

Για το πού μπορεί να φτάσει φέτος ο Ολυμπιακός: «Πιστεύω, ότι όλοι στην ομάδα έχουμε καταλάβει πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, διατηρηθεί αυτό το οικογενειακό κλίμα και με διαρκή δουλειά στις προπονήσεις, θα έχουμε μεγαλύτερη βελτίωση.
Σε κάθε παιχνίδι εμείς οι ποδοσφαιριστές μπαίνουμε στο γήπεδο έχοντας ως αποκλειστικό στόχο τη νίκη και θέλουμε ο Ολυμπιακός να είναι πρωταγωνιστής. Το καλοκαίρι η ομάδα θα κάνει ταμείο, αλλά πιστεύω ότι αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Η ομάδα δεν πρέπει να αγωνίζεται σ’ αυτή την κατηγορία και το συντομότερο δυνατόν οφείλει να επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Πηγή:e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις