Παπακωνσταντίνου: «Έχουμε εντοπίσει τους μεταγραφικούς στόχους»

Πως κάθε χρονιά είναι χρονιά της Νίκης, αλλά το 2023 μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερο για τους κυανόλευκους τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο μεγαλομέτοχος της κυανόλευκης ΠΑΕ Αλέξης Παπακωνσταντίνου.

Συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της κυανόλευκης ΠΑΕ, Βασίλη Βενέτη και τον γενικό διευθυντή, Ανδρέα Κικίλια, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε σε πολλά από τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κυανόλευκη ΠΑΕ, αλλά και τις ομάδες της Super League 2, για την οποία τόνισε πως βρίσκεται σε τέλμα. Ο ίδιος εξάλλου θα βρίσκεται στην επιτροπή που συστάθηκε από τη SL2 και θα επισκεφθεί τον Αγγλο αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, με στόχο να σταματήσουν τα… παρατράγουδα στην κατηγορία.

Κάνοντας αρχικά τον απολογισμό για το 2022 ο Βασίλης Βενέτης τόνισε πρώτος: «Από τη χρονιά που φεύγει κρατάμε πως είμαστε στην 5η θέση με 13 βαθμούς. Θέλαμε να έχουμε μερικούς παραπάνω, αλλά νομίζω πως στα τελευταία τρία παιχνίδια η ομάδα έχει δείξει άλλο πρόσωπο και αυτό μας κάνει πιο αισιόδοξους από το απογοητευτικό ξεκίνημα που είχαμε».

Στη συνέχεια ο κ. Αλέξης Παπακωνσταντίνου ανέφερε: «Από τις 31/12/21 μέχρι και σήμερα που κλείνει ένας χρόνος, ο σύλλογος έχει μεγαλώσει, έχουμε εδραιωθεί στη Super League 2, με ότι συνεπάγεται αυτό, κάτι που δεν είναι εύκολο, πιστέψτε με. Ούτε διοικητικά, ούτε αγωνιστικά, ούτε οργανωτικά είναι εύκολο. Έχουν γίνει πολλές ενέργειες πάνω σε αυτά τα κομμάτια. Πιστεύω πως μέσα σε αυτή τη χρονιά έχουν μπει πολύ σταθερές βάσεις σε όλα τα επίπεδα. Αυτό μας δίνει το δικαίωμα να βλέπουμε το 2023 με αισιοδοξία. Όλα αυτά είναι αλληλένδετα με το αγωνιστικό κομμάτι».

Για το αν η Νίκη μπορεί να κερδίσει την ένσταση με τη Βέροια και να φθάσει τους 15 βαθμούς:

Α.Π.: «Με βάση πως πρέπει να λειτουργούν η νομοθεσία και οι κανονισμοί, δικαιούμαστε αυτούς τους βαθμούς. Βέβαια, το αν προεξοφλήσουμε δικαστικά απόφαση είναι πάντα πολύ δύσκολο. Στην Ελλάδα μάλιστα αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας. Σίγουρα για εμάς οι δύο ακόμη βαθμοί είναι σημαντικοί, αλλά στο μυαλό μου είναι σαν να μην τους έχουμε.

Θεωρώ πως τους ξεχνάμε και χωρίς αυτούς δεν είναι μακριά η κορυφή, γιατί το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα. Έχουμε άλλους 20 αγώνες κι άλλους 60 βαθμούς να διεκδικήσουμε. Το σημαντικότερο σε αυτή την κατηγορία είναι να μην είσαι μακριά από την κορυφή, γιατί μετά γίνεται δύσκολο. Αν έρθουν οι δύο βαθμοί έχει καλώς, γιατί και ηθικά τους δικαιούμαστε. Ο ποδοσφαιριστής για τον οποίο έγινε η ένσταση δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί βάσει νόμου και ήταν κι αυτός που σκόραρε εναντίον μας. Δεν ήταν για παράδειγμα κάποιος ποδοσφαιριστής που ήταν αμέτοχος. Αν και όποτε έρθουν. Θα τους διεκδικήσουμε ακόμη κι αν η πρωτόδικη απόφαση είναι εναντίον μας».

Β.Β.: «Δεν είναι τόσο νομική η απόφαση. Αν είναι μόνο το νομικό μέρος, θα σας έλεγα πως σίγουρα έχουμε πάρει τους βαθμούς από την ένσταση, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Είναι θέμα του δικαστή γιατί αργεί η απόφαση, αλλά να ξέρετε πως θα πάει και σε δεύτερο βαθμό η εκδίκαση, είτε από τη μεριά της Βέροιας, εφόσον τη χάσει, είτε από τη δική μας. Δεν θα είναι κάτι που θα τελειώσει σύντομα. Είναι ξεκάθαρο πως κάποιος που δεν έχει άδεια δεν μπορεί να εργάζεται σε οποιοδήποτε τομέα. Σε δεύτερο βαθμό όλα γίνονται».

Για το ότι η Νίκη δεν μπορεί να κερδίσει εύκολα βαθμούς εκτός έδρας:

Α.Π.: «Είναι θέμα νοοτροπίας της ομάδας. Αυτό ξεκινάει περισσότερο από τον προπονητή. Είτε είναι καλές οι συνθήκες είτε δεν είναι ο μόνος σκοπός είναι να φύγουμε με τους τρεις βαθμούς. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πχ για τον αγωνιστικό χώρο. Αυτό σίγουρα ξεκινά από εμάς και φτάνει μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο στην ΠΑΕ. Μας έλειπε ο αγωνιστικός τσαμπουκάς τα τελευταία χρόνια. Να μπορείς να επιβληθείς. Εκτός έδρας είναι πιο δύσκολα σίγουρα».

Β.Β.: «Πολλά παίζουν ρόλο σε έναν εκτός έδρας αγώνα, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία, αλλά πολλές φορές, ένα κακό γήπεδο σε μία έδρα που δεν έχουν τηλεοπτικό αγώνα, όπως στο γήπεδο του Μακεδονικού, όπου μεγάλο ρόλο έπαιξε η διαιτησία. Σε άλλα θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει και τον διαιτητή. Είναι πολύ δύσκολο να γυρίσεις ένα παιχνίδι εκτός έδρας, αν σου στραβώσει».

Για τη συνάντηση με τον αρχιδιαιτητή κ. Μπένετ στην οποία θα είναι παρών και ο κ. Παπακωνσταντίνου:

Α.Π.: «Θεωρώ πως μπορούμε να κινηθούμε σε κάποια συγκεκριμένα πλαίσια και σίγουρα ένα από αυτά είναι να δούμε και το τηλεοπτικό και την αξιολόγηση της διαιτησίας. Πρέπει να δούμε πόσο ευέλικτες είναι οι ποινές στην ΚΕΔ για μια κακή διαιτησία και σίγουρα παίζει ρόλο.

Για να είναι πιο καθαρό ένα παιχνίδι, έχει να κάνει και με το τηλεοπτικό. Πιο δύσκολα ένας διαιτητής θα σε αδικήσει, όταν ένα ματς είναι τηλεοπτικό. Στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές γενικά η διαιτησία ήταν απαράδεκτη σε πολλά παιχνίδια και υπήρχαν μέχρι σήμερα πολλές ανακοινώσεις. Συνήθως αυτό γίνονταν προς το τέλος του πρωταθλήματος. Είναι πολύ κακό για το ίδιο προϊόν. Δεν είναι καλό. Γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η αντίδραση. Οι περισσότεροι πρόεδροι το έχουν αντιληφθεί πως δεν πάει άλλο. Όσος κόσμος έχει μείνει θα φύγει κι αυτός. Ίσως σε κάποια ντέρμπι να δούμε διαιτητές που έχουν ένα κίνητρο παραπάνω για να πάνε να σφυρίξουν μετά στο πρωτάθλημα της Super League 1. Δεν γίνεται να έχουμε VAR σε όλα τα παιχνίδια, αλλά δεν είναι εφαρμόσιμο. Είναι πολύπλοκο. Αν γίνει ένας όμιλος στη Super League 2 ίσως να είναι πιο εφικτό, αλλά τώρα είναι δύσκολο», ενώ για το πρόσφατο ΔΣ της SL2 σημείωσε: «Πλέον όλοι έχουν καταλάβει πως αυτό το πρωτάθλημα βρίσκεται σε τέλμα. Εμένα μου θυμίζει τη SL1 πριν από 10-15 χρόνια, που είχε φύγει ο κόσμος από τα γήπεδα. Πλέον όμως έχει φτιάξει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Στη SL2 υπάρχει το θέμα της διαιτησίας, των εγκαταστάσεων κ.α. H SL2 έχει αναγνωρίσει πως αυτό πρέπει να το φτιάξει. Η πρώτη κατηγορία σε προηγμένα πρωταθλήματα δεν αφήνει έρμαιο τη 2η κατηγορία».

Για τα χρήματα που περιμένουν οι ομάδες της κατηγορίας:

Α.Π.: «Τώρα θα εκταμιευθούν τα χρήματα από τα τηλεοπτικά της περασμένης σεζόν και έχουμε να περιμένουμε και προκαταβολή από τη φετινή σεζόν. Μετά πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τα λεφτά από το στοίχημα, που εκεί δεν ξέρουμε τι ποσό θα αντιστοιχεί για τις ομάδες της SL2. Βάσει νόμου είναι 8,5 εκ. ευρώ. Για όλες τις ομάδες αυτό το ποσό είναι πολύ σημαντικό. Οι ομάδες της SL2 έχουν να πάρουν σοβαρά χρήματα εδώ και 1,5 χρόνο. Τελευταία φορά ήταν η προκαταβολή του στοιχήματος το καλοκαίρι του 2021, που κι από εκεί μας χρωστάνε στη Νίκη. Ενώ οι ομάδες της κατηγορίας πήρανε 250.000 ευρώ η Νίκη πήρε 80.000 ευρώ».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση ο κ. Παπακωνσταντίνου, τόνισε πως θα προχωρήσει η ομάδα σε μεταγραφές, εφόσον όμως γίνει και η απαραίτητη συζήτηση με τον προπονητή Δημήτρη Ελευθερόπουλο τις επόμενες ημέρες: «Έχουμε εντοπίσει μεταγραφικούς στόχους, αλλά η περίοδος του Ιανουαρίου δεν είναι εύκολη. Στόχος είναι ο ποδοσφαιριστής που θα αποκτηθεί να μπορεί να προσφέρει άμεσα. Αν είναι να κάνεις 6-7 μεταγραφές είναι μεγάλο ρίσκο. Θεωρώ πως η αξιολόγηση του προπονητή θα αφορά 2-3 ποδοσφαιριστές, όχι παραπάνω».

Όσον αφορά περίπτωση αποχώρησης ή πώλησης ποδοσφαιριστή, ο κ. Βενέτης είπε πως δεν υπάρχει κάποια περίπτωση, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την εισήγηση του προπονητή.

Για το 2023 ο κ. Βενέτης ευχήθηκε: «Πάνω απ’ όλα υγεία. Υγεία και στην ομάδα και στους φιλάθλους και σε όλο τον κόσμο», ενώ από τη μεριά του ο κ. Παπακωνσταντίνου ευχήθηκε: «Υγεία, πρόοδος, δημιουργικότητα, κουράγιο, επιμονή και πίστη. Όλα αυτά. Να έχουμε μία καλή χρονιά και στο τέλος χαμόγελα. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι μέσα στο παιχνίδι. Ο κόσμος να προσέχει να είναι ενωμένος και όλοι μαζί να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε».

Για το αν μπορεί το 2023 να είναι η χρονιά της Νίκης ο κ. Παπακωνσταντίνου σχολίασε: «Πολλές φορές στη ζωή βιαζόμαστε να φθάσουμε σε ένα προορισμό. Όλοι θέλουμε να φθάσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Θεωρώ πως το 2023 έχουμε πολλές πιθανότητες να είναι η χρονιά της Νίκης. Όταν όμως έχεις ένα υγιές σωματείο και έχεις υποδομές και ανθρώπους να τρέχουν για την ομάδα και να την υποστηρίζουν, θεωρώ πως κάθε χρονιά είναι η χρονιά σου».

Απόδοση: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις