Επιτήρηση μόνο για τους διεκδικητές της ανόδου και τα… ρουφιανιλίκια!

Από ιδέες και εισηγήσεις καλά πάνε… Λύσεις βιωσιμότητας της Ένωσης Β’ Εθνικής αναζήτησε ο Σπύρος Καλογιάννης και οι ομάδες της κατηγορίας στο Δ.Σ. της Παρασκευής (6/5).

Και η σημαντικότερη αλλαγή που αποφασίσθηκε να προταθεί στην ΕΠΟ είναι να αλλάξει το καθεστώς των αδειοδοτήσεων στη δεύτερη κατηγορία.
Στη διοργανώτρια επιθυμούν να μην μπαίνουν σε επιτήρηση όλες οι ΠΑΕ που μετέχουν στο πρωτάθλημα, αλλά μόνο όσες από το Δεκέμβριο και μετά δείχνουν ότι είναι στο γκρουπ των διεκδικητών της ανόδου!

Έτσι θεωρούν ότι το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό, αφού δεν θα αποδυναμώνονται ακόμα περισσότερο οι πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας, που είναι και αυτές που συνήθως έχουν τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα.

Και μιας και αναφερόμαστε για το ταμείο της διοργανώτριας, στη Β’ Εθνική ψάχνουν έσοδα από παντού και θέλουν να μειώσουν τα έξοδα τους.
Σε αυτό το πλαίσιο θα ζητήσουν βοήθεια από ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα (μόνιμο και διαχρονικό αίτημα) και από την πρώτη επιθυμούν να βάλουν ψαλίδι 20% στις αμοιβές των ρέφερι. Παράλληλα για να μην συμβούν ξανά καταστάσεις όπως στα Χανιά, όπου στο ματς με την Κέρκυρα ο διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνα εις βάρος του ΑΟΧ, γιατί δεν είχε πληρωθεί όλα τα χρήματα του εξοδολογίου του, η Ένωση Β’ Εθνικής θα ζητήσει να υπάρχει μια προθεσμία 48ωρη μετά το πέρας των αναμετρήσεων για να εξοφλούνται οι ρέφερι. Και εν προκειμένω η διοργανώτρια έχει δίκιο όταν είναι η μόνη που πληρώνει μπροστά τους διαιτητές όταν στη Σούπερ Λίγκα όχι μόνο δεν ισχύει το ίδιο καθεστώς, αλλά οι ρέφερι είναι και απλήρωτοι επί μήνες!

Από εκεί και πέρα, η διοργανώτρια έβγαλε προς τα έξω ότι θα ζητήσει απ’ όλες τις αρμόδιες επιτροπές να επισπεύσουν κάποιες αποφάσεις σε υποθέσεις που έχουν ήδη εκδικαστεί (κλασικότερη όλων αυτή του μηδενισμού του Απόλλωνα Σμύρνης και της ήττας του στα χαρτιά από τον Πανελευσινιακό για την αντικανονική συμμετοχή έξι αλλοδαπών ποδοσφαιριστών ταυτόχρονα κατά παράβαση του κανονισμού) ή άλλες που με διάφορα τεχνάσματα παίρνουν συνεχώς αναβολές (χαρακτηριστική η επικύρωση της νίκης της Κέρκυρας στο ματς με τον ΑΟΧ στα Χανιά όταν οι γηπεδούχοι δεν εξόφλησαν τον διαιτητή και εκείνος δεν άρχισε ποτέ το ματς).

Ακόμα κατατέθηκε πρόταση οι ομάδες που έρχονται στη Β’ Εθνική από τη Σούπερ Λίγκα να πηγαίνουν στο τρίτο και κατώτερο κλιμάκιο χορηγιών, αφού θα πριμοδοτούνται ούτως ή άλλως από τη μεγάλη κατηγορία για να υπάρχει ισονομία. Στην προκειμένη περίπτωση είναι το μόνο που μπορεί να κάνει πράξη η Ένωση Β’ Εθνικής από μόνη της και κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα χάσουν χρήματα Καλλονή και Πανθρακικός τη νέα σεζόν.
Τέλος, για άλλη μια φορά, η Ένωση Β’ Εθνικής θα αιτηθεί στην ΕΠΟ να επανέλθει για αυτή η κλήρωση αντί του ορισμού στους διαιτητές…

Μίλησε για «ρουφιάνους» ο Τσιριμπής

Έστω και με περιπετειώδη τρόπο ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της Ένωσης Β’ Εθνικής εγκρίθηκαν σε μια συνεδρίαση που καθυστέρησε να ξεκινήσει πάνω από μία ώρα και υπήρχε άγχος αρχικά για την απαρτία της (13 ομάδες και ο Καλογιάννης, καθώς έλειπαν Κισσαμικός, Τρίκαλα, Αναγέννηση Καρδίτσας)…

Από εκεί και πέρα, δεν έλειψαν και οι εντάσεις με βασικό πρωταγωνιστή τον Ποτή Τσιριμπή. Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής ανέβασε τους τόνους, μίλησε για «ρουφιάνους» μέσα στην Ένωση (το a-sports.gr ήταν στα γραφεία της διοργανώτριας και τον άκουσε), οι οποίοι ζητούν να αφαιρεθούν εδώ και τώρα άλλοι τρεις βαθμοί από τους Πατρινούς από το τέταρτο στάδιο επιτήρησης στην αδειοδότηση και επιτέθηκε φωτογραφικά στη Ζάκυνθο μιλώντας για ΠΑΕ, που ζει με πλαστά έγγραφα… Κουβέντα στην κουβέντα υπήρξαν και… γαλλικά, αλλά τελικά ο Τσιριμπής ηρέμισε και στο τέλος υπήρξε ανακωχή.

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις