Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος: Η υπόθεση της Συνεταιριστικής Σερρών «σέρνει τον χορό»

Το «κουβάρι» της υπόθεσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών αναμένεται να ξετυλίξει η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος -υπόθεση η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα του radar.gr, βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της Ολομέλειας, που συνέρχεται αύριο, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου μετά από διακοπή περίπου τριών μηνών.

Της Μαρίας Μίχου του formedia.gr

Να σημειωθεί ότι έχει προηγηθεί ο ορισμός του εκπροσώπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, από τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Τσιάρα -ορισμός που ήδη έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και του εκπροσώπου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Το… «ενδιαφέρον» της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ως προς την υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών έχει «κεντρίσει», σύμφωνα με το δημοσίευμα του radar, ο έλεγχος που φέρεται να έχει διενεργήσει η ΤτΕ, καθώς και η σχετική επιστολή προς την Αρχή.

Στην υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών το ενδιαφέρον επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στις κινήσεις και τις δραστηριότητες του τέως προέδρου της τράπεζας και πρώην βουλευτή του «Ποταμιού», Αλέξανδρου Χατζηδημητρίου, νυν αντιπροέδρου της ΠΑΕ Πανσερραϊκός και νυν διευθύνοντος συμβούλου εταιρείας φωτοβολταϊκών -εταιρεία που είναι και βασικός χορηγός της βορειοελλαδίτικης ομάδας.

Το δημοσίευμα του radar.gr

– Στο κάδρο της Αρχής για το ξέπλυμα οι «ατσίδες» της Συνεταιριστικής Σερρών, με τα δάνεια σε φωτοβολταϊκά χωρίς εξασφαλίσεις, χωρίς ίδια κεφάλαια και με υπερτιμολογήσεις
– Ο έλεγχος της ΤτΕ, οι ανώνυμες επιστολές στην Αρχή και η τρύπα των 25 εκατ. ευρώ
– Η παρέμβαση Τσιάρα και η θέση του Κ. Καραμανλή!

Συνέρχεται αύριο Τετάρτη μετά από διακοπή 2 και πλέον μηνών, η Ολομέλεια της Αρχής για το ξέπλυμα, καθώς μετά τον ορισμό από τον Υπ. Δικαιοσύνης κύριο Τσιάρα, του εκπροσώπου του υπουργείου στην Αρχή που ήδη εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αλλά και του εκπροσώπου της Επ. Κεφαλαιαγοράς επανέρχεται η κανονικότητα και οι …Φάκελοι πάνω στο τραπέζι!

Ήδη, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές εκ των έσω, πλήθος εκκρεμών υποθέσεων έχουν συσσωρευθεί, ορισμένες από τις οποίες έχουν πάρει σειρά προτεραιότητας!

Κατά τις ίδιες πηγές στο κάδρο της Αρχής για το ξέπλυμα έχουν τεθεί 3 πολύ σοβαρές υποθέσεις που αφορούν τον χώρο των τραπεζών, των επιχειρήσεων και της θάλασσας, πέραν φυσικά των τρεχουσών υποθέσεων της επικαιρότητας, όπως της Εύας Καϊλή για παράδειγμα!

Έγκυροι κύκλοι που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση αναφέρουν ότι στην Ολομέλεια της Αρχής πρόκειται να έρθει η υπόθεση της Συνεταιριστικής τράπεζας των Σερρών και ειδικά του πρώην προέδρου της και πρώην βουλευτού με το Ποτάμι κυρίου Αλεξάνδρου Χατζηδημητρίου ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο παραιτήθηκε από τη θέση του κατόπιν υπόδειξης του Διοικητή της ΤτΕ Ι. Στουρνάρα!

Η ΤτΕ κατόπιν εξονυχιστικών ελέγχων στην Συνεταιριστική Σερρών ανακάλυψε «σημεία και τέρατα», δάνεια σε ημέτερους (μετόχους και διοίκηση) χωρίς ίδια κεφάλαια, χωρίς εγγυήσεις και εξασφαλίσεις! Και άλλα πολλά!

Κατόπιν αυτών η ΤτΕ έστειλε την υπόθεση στο Ξέπλυμα όπου ήδη είχαν υπάρξει ανώνυμες επιστολές, στις οποίες καταγγελλόταν η ύπαρξη Εγκληματικής Οργάνωσης μέσα στην τράπεζα, που δρούσε μέσω υπερτιμολογήσεων σε φωτοβολταϊκά και δανειοδοτήσεις χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις!

Την ίδια στιγμή τόσο από τον έλεγχο της ΤτΕ όσο και από την Deloitte που λειτούργησε για λογαριασμό των επιχειρηματιών Εξάρχου- Μπάκο- Καυμενάκη η «τρύπα» της Συνεταιριστικής Σερρών πιθανότατα ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ!

Η Αρχή για το ξέπλυμα φέρεται να είναι αποφασισμένη να ελέγξει εξονυχιστικά το ζήτημα και στο βαθμό που τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ δεν αμφισβητηθούν, σε συνδυασμό με τις ανώνυμες καταγγελίες που εμπεριέχουν «διευθύνσεις και ονόματα» θα στείλει τους εμπλεκόμενους στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω!

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι για το ζήτημα αυτό έχει ευαισθητοποιηθεί ο Υπ. Δικαιοσύνης κύριος Τσιάρας που θέλει να χυθεί άπλετο φως στην δυσώδη αυτή υπόθεση υπεξαίρεσης και απάτης, ενώ από το Υπ. Μεταφορών και Δημοσίων Έργων κατηγορηματικά διαβεβαιώνουν ότι παρά την εντοπιότητα ο κ. Κώστας Καραμανλής ούτε έχει εμπλακεί, ούτε πρόκειται σε καμία περίπτωση να παρέμβει προκειμένου να «κουκουλωθεί» η σκανδαλώδης αυτή υπόθεση!

Την ίδια ώρα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι της Ολομέλειας θα πέσουν 2 υποθέσεις – φωτιά: η πρώτη αφορά γνωστό εφοπλιστή με ανοιχτές υποθέσεις με την Δικαιοσύνη από το παρελθόν, ο οποίος απασχόλησε την κοινή γνώμη με ιστορία ειδικού ενδιαφέροντος!

Οι πληροφορίες λένε ότι φέρεται να εμπλέκεται σε τεράστιων διαστάσεων φοροδιαφυγή με διεθνείς προεκτάσεις. Σε βαθμό που να έχουν κινητοποιηθεί διεθνείς αρχές και οργανισμοί!

Η δεύτερη σχετίζεται με προβεβλημένο επιχειρηματία – νταραβεριτζή με πλήθος εταιριών στην Κύπρο και ύποπτης προέλευσης χρήμα, που πλασάρεται στην αγορά ότι «όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει»!

Η εν λόγω υπόθεση, που έχει επιδιωχθεί να συγκαλυφθεί μέσω παρεμβάσεων τρίτων, αξιολογείται ως πολύ σοβαρή και κατά πάσα πιθανότητα αύριο ή σε προσεχείς συνεδριάσεις της Ολομέλειας θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις