Να κάνουν την αυτοκριτική τους στον Ολυμπιακό Βόλου

Στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής βρίσκεται ο Ολυμπιακός
Βόλου από την 3η αγωνιστική μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, που βρίσκει τους «ερυθρόλευκους» στην 11η θέση της κατάταξης με 14 βαθμούς.

Η ομάδα έχει ηττηθεί σε πέντε παιχνίδια και σε κανένα από αυτά δεν έβγαλε αντίδραση όταν έμεινε πίσω στο σκορ (συνολικά τέρματα 0-6).

Παίζει άναρχα μόλις ο αντίπαλος προηγείται στο σκορ και αυτό το πληρώνει στο τέλος.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης αγωνίστηκαν με το σχήμα που αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα με τον Μακεδονικό Φούφα, το οποίο έφερε τη νίκη με 1-0. Ο Κώστας Σταματίου θέλησε σε πρώτη φάση να διατηρήσει η ομάδα το μηδέν στα μετόπισθεν, να μην επιτρέψει στον αντίπαλο να δημιουργήσει φάσεις στην επίθεση, με τον Κλεβί Κόλα να παίζει για δεύτερο σερί ματς ως κεντρικός αμυντικός μαζί με τον Σεραφείμ Παπαϊωάννου.
Το πλάνο λειτούργησε μέχρι το 32’ που έγινε το πέναλτι από τον Θανάση Μαργαρίτη (χέρι μέσα στην περιοχή), καθώς ναι μεν ο Ολυμπιακός στο δημιουργικό κομμάτι δεν ήταν καλός, ανασταλτικά, ωστόσο, η ομάδα είχε καλή παρουσία. Απέφυγε τα λάθη και θα μπορούσε άνετα να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Κώστας Σταματίου έκανε πολύ πιο επιθετικό το σχήμα, με την είσοδο στο παιχνίδι των Ντινόπουλου, Καρβούνη και Γιαρλελή (στη 79’ πέρασε στο ματς και ο Καρατσόλης, ο οποίος τραυματίστηκε λίγα λεπτά αργότερα), με στόχο η ομάδα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ανούσια υπεροχή, καθώς οι παίκτες του ΠΑΟΚ Κρηστώνης έδωσαν χώρο στον αντίπαλο, στην προσπάθειά τους να κρατήσουν το σκορ, κέρδισαν αρκετά κόρνερ, τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα και επί της ουσίας δεν είχαν να επιδείξουν ούτε μία φάση για γκολ.

Θα πρέπει να σταθούμε και στο γεγονός πως οι νεοαποκτηθέντες Νίκος Ντινόπουλος και Γιώργος Σκύφτας δεν είναι στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση κι αυτό είναι φυσιολογικό, από τη στιγμή που τους λείπει αγωνιστικός ρυθμός, λόγω της απραξίας.

Ελάχιστοι παίκτες είχαν καλή παρουσία στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να μην βγάζει πάθος στο παιχνίδι του. Οι παίκτες πρέπει να αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες τους, να κάνουν την αυτοκριτική τους και όλοι μαζί να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις