Φιλική ΝΙΚΗ με Ηρακλή Λάρισας – Θετικό ντεμπούτο Κρητικού

Αγωνιστικό ρυθμό προσπάθησε να βρει η Νίκη Βόλου αντιμετωπίζοντας τον Ηρακλή Λάρισας σε φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης. Για το συγκρότημα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά από δύο εβδομάδες που η SL2 έχει αναστείλει το πρωτάθλημα διεκδικώντας τα όσα της αναλογούν από τα έσοδα του στοιχήματος.

Η αναμέτρηση διεξήχθη σε τέσσερα τριαντάλεπτα δίνοντας τη δυνατότητα στους δύο προπονητές να χρησιμοποιήσουν όλους τους ποδοσφαιριστές τους. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επέλεξε να χρησιμοποιήσει δύο διαφορετικές συνθέσεις στα δύο εξηντάλεπτα ημίχρονα.

Αξίζει να σημειώσουμε το ντεμπούτο του Τάσου Κρητικού που έδειξε ότι θα βοηθήσει καθώς ήταν ιδιαίτερα κινητικός και μαζί με τον Ολαϊσόλα, οι παίκτες που δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Η Νίκη άνοιξε το σκορ στο 20’ με όμορφο γκολ του Ολαϊσόλα και διπλασίασε τα τέρματά της στο 103’ με τον Τζιώρα. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 108’ με τον Συρεγγέλα.

Κυρίαρχη η Νίκη στο πρώτο 30λεπτο

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο που οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ψηλά και βραχυκύκλωσαν την επιθετική ανάπτυξη της Νίκης, το συγκρότημα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου βρήκε τις λύσεις και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη τελική καταγράφηκε στο 9’ και ήταν για τον Ηρακλή. Ο Τασιούλης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κέρι πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπουργάνη. Στο ίδιο λεπτό η Νίκη απάντησε με τον Τσουκαλά, όμως το σουτ από θέση μέσα δεξιά, κατέληξε την αγκαλιά του Φαρμάκη

Στο 15’ η Νίκη «άγγιξε» το γκολ με δυνατό σουτ του Κρητικού, όμως ο Φαρμάκης με εντυπωσιακή απόκρουση έβγαλε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κάσσος πήρε καθαρά την κεφαλιά στη διεκδίκηση με τον Φαρμάκη, την έστειλε στα δίχτυα, όμως ο ρέφερι, κ. Κρητικός υπέδειξε επιθετικό φάουλ στον παίκτη της Νίκης

Στο 20’ η Νίκη αναπτύχθηκε όμορφα και με ταχύτητα από τα αριστερά, ο Ολαϊσόλα έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και σε πλάγια θέση και αφού άδειασε έναν αντίπαλο, με το αριστερό έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Φαρμάκη.

Ο Φαρμάκης «κράτησε» το 1-0 πέντε λεπτά αργότερα, όταν σε κόρνερ του Ολαϊσόλα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Γρομητσάρης έκανε την κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι, με τον πορτιέρε του Ηρακλή να μπλοκάρει. Τους ίδιους πρωταγωνιστές είχε και η φάση του 27’, με τον Φαρμάκη να διώχνει ενστικτωδώς την κεφαλιά του Γρομητσάρη από κοντινή απόσταση. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ολαϊσόλα έβγαλε διαγώνια στην περιοχή με τον Κρητικό να μην προλαβαίνει να κάνει «γεμάτη» την προβολή και την μπάλα να περνά δίπλα από δεξί δοκάρι του Φαρμάκη.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο 30λεπτο

Με το ίδιο μοτίβο άρχισε το δεύτερο τριαντάλεπτο. Ο Ηρακλής Λάρισας προσπάθησε να πιέσει ψηλά, οι γηπεδούχοι έδωσαν μέτρα και προσπάθησαν βγουν στους κενούς χώρους με τους δραστήριους, Κρητικό και Ολαϊσόλα. Στον 7’ (37’) του δευτέρου μέρους σημειώθηκε η πρώτη αξιόλογη φάση με το δυνατό σουτ του Κυριακίδη να περνά άουτ. Ωστόσο, ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος με το πρώτο τριαντάλεπτο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Διαφορετική ενδεκάδα, ίδια η εικόνα

Στο τρίτο 30λεπτο ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος άλλαξε όλη την ενδεκάδα εκτός του τερματοφύλακα που παρέμεινε ο Μπουργάνης. Στο 68’ ο Μιράντα ελίχθηκε έξω από την περιοχή, σούταρε με δύναμη, όμως ο Παπαγιάννης μπλόκαρε σταθερά.

Στο 75’ ο Μπάλλας έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Γαβρηιλίδης στην κίνηση προσπάθησε να κάνει το πλασέ, ωστόσο δεν βρήκε την μπάλα γεμάτα με αποτέλεσμα να φτάσει αδύναμα στον Παπαγιάννη.

Στο 87’ η Νίκη έφτασε μία ανάσα από το 2-0 ωστόσο η μπάλα στην απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιράντα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαγιάννη

Χαλάρωσαν οι άμυνες στην τελευταία περίοδο…

Με ευκαιρία για τη Νίκη ξεκίνησε το τέταρτο και τελευταίο 30λεπτο του φιλικού αγώνα. Ο Γαβριηλίδης αφού πάτησε περιοχή, σούταρε δυνατά με την μπάλα να σταματά πάνω στον τερματοφύλακα.

Στο 103’ ο Τζιώρας με όμορφη ενέργεια και τελείωμα με δυνατό σουτ από πλάγια θέση, έγραψε το 2-0 για τη Νίκη Βόλου. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ηρακλής μείωσε με τον Συρεγγέλα, όταν ο Ροχάνο δεν απομάκρυνε με ασφάλεια, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων «διάβασε» το λάθος και με σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 2-1.

Νίκη Βόλου: Μπουργάνης, Κάσσος, Αναστασίου, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Παναγιωτίδης, Ολαϊσόλα, Κρητικός, Σιαφά

Νίκη Βόλου Β’ ημίχρονο: Μπουργάνης (91’ Μισυρλής), Λογαράς, Δεληζήσης, Μπάλλας, Κουτσιμπάνας, Κριμιτζάς (115’ Μορέιρα), Μέτσε, Γαβριηλίδης, Ροχάνο, Τζιώρας, Μιράντα

Ηρακλής Λάρισας: Φαρμάκης (61’ Παπαγιάννης), Γκαλίτσιος (53’ Μπαλαμώτης), Λεσάι (39’ Χριστίδης), Κέρι (39’ Μπόσιο), Χατζής, Λίταινας (78’ Σούμπασι), Γκουγκούδης, Γιαννίτσης (83’ Μπαμής), Τσουμάνης (60’ Συρεγγέλας), Τασιουλής (60’ Ζαφειρίου), Καμπέρης

Έπαιξαν και οι Γαργάλας, Κουτζαηλίας Γ., Ντάτσι, Παϊτέρης

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις