«Γλυκιά» ήττα και πρωτιά στον όμιλο για τον Ολυμπιακό Βόλου

Την ήττα με 54-60 μετά από συναρπαστικό αγώνα γνώρισε η Ολυμπιακός από την έμπειρη ομάδα της Ανόρθωσης στην οποία αγωνίζονται παίκτριες με πολύχρονη θητεία στις εθνικές κατηγορίες για το πρωτάθλημα γυναικών της ΕΣΚΑΘ. Μάλιστα, την Ανόρθωση ενίσχυσε η νεοαποκτηθείσα 50χρονη Νάσια Τόσκα με θητεία σε πολλές ομάδες Α1,Α2 κατηγοριών, όπως και σε ομάδες του εξωτερικού.
Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια με τους δύο αντιπάλους να προσφέρουν καλό μπάσκετ και να εναλλάσσονται στο σκορ Κομβικό σημείο για τον Ολυμπιακό, η άδικη αποβολή με πέντε φάουλ της Αρτεμισίου στο 25′ (τέταρτο επιθετικό φάουλ και τεχνική ποινή).
Ο Ολυμπιακός, παρά την ήττα διατήρησε τη διαφορά της νίκης των 12 πόντων του α´ γύρου και τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου. Έτσι στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την δεύτερη ομάδα, του 2ου ομίλου από τα Τρίκαλα ή την Λάρισα. Η Ανόρθωση, ως δεύτερη στον όμιλο, θα αντιμετωπίσει την πρώτη του 2ου Ομίλου Αναγέννηση Καρδίτσας.
Ο Ολυμπιακός Βόλου, στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων αναφέρει:
“Ο Ολυμπιακός με κορμό νεαρά κορίτσια, στην πλειοψηφία τους κορασίδες και νεάνιδες συνεχίζει δυνατά και μεθοδικά να χτίζει την ομάδα του μέλλοντος Παρά την τεράστια απώλεια της διεθνούς νεάνιδας Βασιλικής Σιουμουρέκη, παλεύει και βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους του. Μάλιστα, την ερχόμενη Κυριακή, αναμένεται να στεφθεί και πρωταθλητής Θεσσαλίας στο πρωτάθλημα νεανίδων.
Ο Ολυμπιακός Βόλου, συγχαίρει την έμπειρη ομάδα της Ανόρθωσης για τη σημερινή της νίκη. Επίσης εύχεται καλή επιτυχία στη Βασιλική Σιουμουρέκη που θα υποβληθεί
σε χειρουργείο χιαστού. Βασιλική μας, είμαστε δίπλα σου και σε περιμένουμε γρήγορα να γυρίσεις κοντά μας. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΟΜΑΔΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ”

Στην ενημέρωση της Ανόρθωσης αναφέρεται: «Νίκη για την ομάδα μας με σκορ 56-62 για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος καθώς επικράτησε του Ολυμπιακού Βόλού στο κλειστό του Βόλου. Ευχαριστούμε πολύ τις ακαδημίες της New Basketball Academy «Ανόρθωσις Βόλου»και της Elite Basketball Academy που στήριξαν την προσπάθεια της ομάδας μας!Συγχαρητήρια και στον Ολυμπιακό Βόλου για την πολύ καλή εμφάνιση»!

Διαιτητές: Παπαγιώτης, Γεωργουσόπουλος

Δεκάλεπτα: 11-17, 31-30, 44-43, 54-60
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Παπαθανασίου-Δέρβος): Ράπτη 3, Χούτα, Πολύζου 9 (17 ριμπάουντ), Αρτεμισίου Α. 18 (1 τρ), Αρτεμισίου Α. 1, Λογοδότη 2, Καραστάθη 2, Νταιάκη 14 (1), Ζικάι, Οικονομίδου, Πορτοφέρι, Κοτοπούλη, Κανελλοπούλου 5
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Μπαντίδης-Ντάκης): Σουλτάνη 19 (3), Σαρακατσάνη 3 (1), Χριστοδούλου 7, Αγαγιώτου 4 (1), Μαγκλάρα 9, Αρβανίτη 4, Ζήτη, Τόσκα 10, Κασνέστη 4.
Η βαθμολογία
1. Ολυμπιακός Βόλου 11
2. Ανόρθωση 11
————————-
3. Νίκη Βόλου 8
4. Αιολικός 6

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις