«Επένδυση 1.200.000€ για αθλητικό κέντρο της Νίκης στο αμαξοστάσιο της ΓΑΙΟΣΕ» (pics)

Να προχωρήσει σε υπεκμίσθωση του παλιού αμαξοστασίου ΓΑΙΑΟΣΕ στην εταιρία των Αλέξη Παπακωνσταντίνου και Βασίλη Βενέτη για την κατασκευή αθλητικού κέντρου αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του ΓΣΒ «Η Νίκη». Εξουσιοδοτήθηκε το ΔΣ να «τρέξει» το θέμα και να υπογραφεί νέα σύμβαση, προκειμένου να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος.

 Στη Γ.Σ. πρώτος πήρε τον λόγο ο Στέργιος Φάτσης, ο οποίος προχώρησε σε μια ιστορική αναδρομή. Μάλιστα χαρακτήρισε την απόφαση ορόσημο για τη Νίκη.

«Πρέπει να γίνει διαχωρισμός της ΠΑΕ, του «Π. Μαγουλάς» και του αμαξοστασίου ΓΑΙΑΟΣΕ, επειδή είναι τρία διαφορετικά πράγματα. Είμαι ευχαριστημένος που το επιχειρηματικό σχέδιο προέρχεται από Νικιώτες που «τρέχουν» την ποδοσφαιρική ομάδα. Δεν βγήκαμε σε δημόσια διαβούλευση του θέματος γιατί εγκυμονεί κινδύνους. Ό,τι γίνει θα γίνει μέσα στους κύκλους της Νίκης για το καλό της. Πρέπει να πρυτανεύσουν η λογική και η ενότητα

Στις 6/5/2015 ξεκίνησαν όλα, όταν ήμουν γενικός γραμματέας. Τότε τα πιτσιρίκια έπαιζαν εκεί, μάς έδινε το κλειδί ανεπίσημα η ΓΑΙΑΟΣΕ. Κάποια στιγμή μάς έκλεισαν τις πόρτες. Αυτό άρχισε να εγκυμονεί κινδύνους, γιατί υπήρχαν διάφορα ακούσματα ότι κάποιοι ενδιαφέρονταν για τον χώρο όχι για τη Νίκη. Η πρώτη επιστολή από τον ΓΣΒ «Η Νίκη» στάλθηκε στις 6/5/2015, με σκοπό να μας δώσει άδεια η ΓΑΙΑΟΣΕ να μπουμε μέσα. Τότε κάναμε το αίτημα για το πίσω μέρος, που ήταν ήδη γήπεδο, γιατί υπήρχαν παλιά αμάξια και πολλή παλιατζούρα. Αναλάβαμε την υποχρέωση για καθαριότητα και φύλαξη χώρου για να μας τον παραχωρήσουν και ουσιαστικά να τον μισθώσουν. Έτσι έγινε ένα βήμα και πετάξαμε ενδιαφερόμενους απ’ έξω.

Τον Οκτώβριο του 2015 και 31/3 καταθέσαμε 800 ευρώ στη ΓΑΙΑΟΣΕ σαν εγγύηση και το 2016 έγινε η πρώτη σύμβαση, με την οποία μας μισθώνουν το πίσω μέρος του αμαξοστασίου με 800 ευρώ τον μήνα ανταποδοτικά. Δηλαδή να καταθέτουμε τιμολόγια από εταιρείες σεκιούριτι και καθαρισμού που να αντιστοιχούν στο μίσθωμα. Στις 30/6/2016 στείλαμε τα πρώτα τιμολόγια, αλλά δεν μπορέσαμε να το τηρήσουμε. Και υπήρχε κίνδυνος διακοπής της σύμβασης. Έτσι ζητήσαμε να γίνει νέα σύμβαση ζητώντας την εκμετάλλευση όλου του χώρου γενικότερα και όχι μόνο του πίσω κομμάτιου.

Στις 11/11/2017 παρουσία του τότε υπουργού Υποδομών και διευθύνοντα συμβούλου του ΓΑΙΑΟΣΕ υπογράφηκε η σχετική σύμβαση. Παραμένει το ίδιο μίσθωμα και μας χρεώνουν για όλους τους μήνες που δεν πληρώσαμε περίπου 13.000 ευρώ. Τότε καταθέσαμε μαζί με τον κ. Βενέτη προϋπολογισμό 400.000 ευρώ για εγκαταστάσεις που μας επιτρέπει η σύμβαση, επειδή έγκειται στο Υπουργείο Πολιτισμού, και δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Μπορούμε να κάνουμε μουσείο, αθλητικές εγκαταστάσεις, καφέ εστιατόριο και γραφεία. Παλιότερα έγινε μια προσπάθεια για ξενώνες αθλητών, αλλά δεν μας επιτράπηκε η χρήση γης. Η Ερασιτεχνική μπορεί να το εκμισθώνει προς οποιονδήποτε τρίτο, αφού ενημερώνει τη ΓΑΙΑΟΣΕ και είναι υπεύθυνη για την τήρηση της σύμβασης, δηλαδή μπορεί να εκμισθώσει όλη την εγκατάσταση ή μέρος αυτής.

Η σύμβαση έχει ισχύ μέχρι το 2037. Μας δίνει έναν χρόνο χάριτος για να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και να κάνουμε αυτό που θέλουμε μέσα σε πέντε χρόνια. Σ’ αυτή την περίπτωση η ΓΑΙΑΟΣΕ ζητεί το 5% των μικτών εσόδων. Λόγω ανευθυνότητας της ΓΑΙΑΟΣΕ και κορωνοϊού δεν έγινε τίποτα. Δεν μπορεί να σπάσει η σύμβαση, αφού δεν ήταν δική μας ευθύνη που δεν τηρήθηκαν οι χρόνοι. Για να είμαστε καλυμμένοι έγινε μαραθώνιος επιστολών ότι η καθυστέρηση ήταν υπαιτιότητα της ΓΑΙΑΟΣΕ. Μάλιστα είχε έρθει ο γ.γ. του υπουργείου και ζήτησε να τα μαζέψουν. Κλειδί στο χέρι δεν παίρναμε. Λίγο αργότερα στείλαμε επιστολή και ζητήσαμε να μπούμε να φτιάξουμε το γήπεδο και μας έδωσαν την άδεια. Στείλαμε το πριν και το μετά, για να δουν ότι νοικοκυρεύτηκε το μέρος.

Στις 28/1 στείλαμε νέα επιστολή στη ΓΑΙΑΟΣΕ που ζητάμε από 1η Μαρτίου να τροποποιηθεί η σύμβαση μόνο σε επίπεδο ημερομηνιών, προκειμένου να κερδίσουμε τα χρόνια που χάθηκαν από το 2017. Έτσι περιμένουμε από τον διευθύνοντα σύμβουλο για να μας κάνουν την ίδια σύμβαση.

Σ’ αυτή τη διαδικασία μας βοήθησαν κάποια πολιτικά πρόσωπα. Ήταν αρκετά αλλά δεν θα τα αναφέρω, διότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Αυτό θα γίνει όταν τελειώσει το θέμα. Τον Ιανουάριο ήρθε το μέιλ για την κατασκευή του έργου που θα χρησιμοποιούν η Ακαδημία Ποδοσφαίρου και άλλα τμήματα της Ερασιτεχνικής και οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενέτης  θα αποδίδουν το 5%».

Βενέτης: Θα ενταχθούμε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης

Ο Βασίλης Βενέτης τόνισε ότι η εταιρεία θα μπει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης για σημαντικό μέρος του έργου. Αναλυτικά είπε: «Ψάξαμε να βρούμε τρόπους υλοποίησης του έργου. Στο τέλος του 2022 δημιουργήθηκε το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα 360» που προβλέπει χρηματοδότηση 56% για τη δημιουργία έξι γηπέδων. Εμείς βάλαμε ένα κεφάλαιο της τάξης του 44%

Υπολογίζουμε συνολικά το έργο θα κοστίσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Μέχρι τις 9/4 πρέπει να γίνει η κατάθεση φακέλων και πιστεύουμε ότι πληρούμε τις προϋποθέσεις για να μπούμε στο πρόγραμμα. Προβλέπονται τρία γήπεδα με πλαστικό και ισάριθμα με φυσικό χλοοτάπητα. Στο πρόγραμμα δεν εντάσσεται το Μουσείο γιατί δεν επιδοτείται. Αυτό θα γίνει με δική μας συνδρομή σε δεύτερο χρόνο Επίσης θα υπάρχουν γυμναστήριο, κλειστοί χώροι 1000 τετραγωνικών μέτρων και αίθουσα αποθεραπείας. Θα προσπαθήσουμε να «παντρέψουμε» την Ακαδημία και την πρώτη ομάδα με όλα τα τμήματα της Ερασιτεχνικής.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να έχουμε μια ανεξαρτησία. Βλέπουμε τι γίνεται με τους φορείς και πρέπει να είμαστε γενικά ανεξάρτητοι και να μη μας επηρεάζει τίποτα. Πρώτη μας σκέψη ήταν το έργο να το τρέξει η ΠΑΕ, αλλά ποτέ μια ΠΑΕ δεν έχει μπει σε αναπτυξιακό νόμο. Έτσι έπρεπε να κάνουμε την πρόταση ως ξεχωριστή εταιρία. Θέλουμε να είναι διασφαλισμένη η Ερασιτεχνική, γιατί γνώμονάς μας είναι το καλό του συλλόγου».

Παπακωνσταντίνου: Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη

Ως μια μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη χαρακτήρισε το αθλητικό κέντρο ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου. «Το παλεύουμε τα τρία χρόνια. Έχει ωριμάσει σαν πρότζεκτ και στην Αθήνα μάς αντιμετωπίζουν διαφορετικά, επειδή είμαστε πιο αξιόπιστοι και πιο φερέγγυοι ως ΠΑΕ και Ερασιτεχνική. Αυτά είναι αλληλένδετα.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Θέλουμε να δώσουμε μεγάλη βάση στις εγκαταστάσεις μας που θα χρησιμοποιεί όλη η «κυανόλευκη οικογένεια». Είναι απαραίτητα για τον σύλλογο και για την πρώτη ομάδα, ιδίως όταν με το καλό ανεβεί στη Σούπερ Λιγκ 1. Θα είμαστε από τις λίγες ομάδες που θα έχουμε τέτοιο αθλητικό κέντρο μέσα στον ιστό της πόλης».

«Ελπίζω να συνδράμετε κι εσείς στην προσπάθειά μας. Θα είναι μια παρακαταθήκη για την «οικογένεια» της Νίκης. Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε και Μουσείο που θα αποτελέσει πόλο έλξης για την τοπική κοινότητα. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία και να το φέρουμε εις πέρας όσο γίνεται πιο γρήγορα» κατέληξε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη».

Σ’ εκείνο το σημείο ο κ. Φάτσης δευτερολόγησε: «Αν η Ερασιτεχνική μισθώσει σε κάποια εταιρία, θα το κάνει το λιγότερο για 12 χρόνια. Καλούμαστε να βάλουμε υπογραφή σε μια υπεκμίσθωση σε μια ιδιωτική εταιρία και περιμένουμε τα ανταποδοτικά οφέλη που θα έχει η Ερασιτεχνική. Έχω μεγάλη ευθύνη για να υπογράψω κάτι τέτοιο, έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια όποιος πρόεδρος κι αν είναι, να μην μπορεί να πει κάτι μεμπτό για το τωρινό Δ.Σ..

Η διοίκηση της ΠΑΕ είναι ό,τι πιο υγιές έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Να είμαστε προσεκτικοί γιατί μπορεί να έρθει κάποιος να πάρει το 50% των μετοχών της ΠΑΕ. Θα βάλουμε όρο ότι σε περίπτωση που πουλήσουν την πλειοψηφία των μετοχών, τότε η επόμενη εταιρία που θα αναλάβει, θα πρέπει να έρθει σε νέα διαπραγμάτευση με την Ερασιτεχνική».

«Θέλουμε το καλύτερο για όλους μας. Επειδή δεν μπορεί να συμβεί αυτό από τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) Γενική Συνέλευση, θα ζητήσω εξουσιοδότηση να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Βενέτη που μένει στον Βόλο, προκειμένου να βγάλουμε ένα πλάνο. Αν συγκαλέσουμε νέα ΓΣ θα χάσουμε χρόνο, ενώ το 15μελές ΔΣ συνέρχεται διαρκώς. Αυτή είναι η δική μου πρόταση» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΓΣΒ «Η Νίκη».

Κατόπιν τούτου ψηφίστηκε ομόφωνα να ανατεθεί στην εταιρεία Παπακωνσταντίνου-Βενέτη να αναλάβει την κατασκευή του αθλητικού κέντρου και το ΔΣ εξουσιοδοτήθηκε να συμβάλλει σ’ αυτό, αφού υπογραφεί νέα σύμβαση με άλλους χρονικούς ορίζοντες. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις και όταν υπάρξουν νεότερα θα γίνει ενημέρωση πιθανόν με συνέντευξη Τύπου.

Τέλος, μίλησε και το μέλος του ΔΣ της Ερασιτεχνικής, Κώστας Χατζησάββας, ο οποίος αναφέρθηκε στο Μουσείο της Νίκης. Υπογράμμισε ότι θα δημιουργηθεί αρχικά ένα ψηφιακό μουσείο και στη συνέχεια ό,τι υλικό φτάσει στα χέρια τους θα εκτεθεί στο κτίριο του Μουσείου.

e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις