Καταδικαστική ήττα για Παναχαϊκή

Με 1-0 επικράτησε της Παναχαϊκής στην Ναύπακτο η Λαμία, στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 26η αγωνιστική της Football League.

Ακόμα πιο δύσκολο απ΄ότι αρχικά ήταν, έκανε το έργο της Παναχαϊκής για παραμονή στην κατηγορία, η Λαμία η οποία πέτυχε την τέταρτή της νίκη μακριά από την έδρα της.

Στα του αγώνα το πρώτο τριαντάλεπτο κύλησε χωρίς την μεγάλη φάση στο παιχνίδι, ενδεικτικό του πόσο κακό ήταν. Μοναδικές αξιόλογες φάσεις ήταν το σουτ του Μητρόπουλου ατο 17΄, το οποίο κατέληξε άουτ, αλλά και η προβολή του Κοτσώνη στο 24΄ η οποία είχε την ίδια ακριβώς κατάληξη,

Από το 33΄ και μετά η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, και στο 38΄ έφτασε κοντά στο να προηγηθεί στο σκορ, η εκτέλεση φάουλ του Νατσιόπουλου όμως, αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Στρέζο με το σκορ να μένει ως έχει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. Στην επανάληψη η Λαμία ήταν εκείνη η οποία είχε μεν την κατοχή της μπάλας, εν τούτοις όμως δεν είχε καταφέρει να γίνει απειλητική για την εστία του Στρέζου. Ότι δεν είχαν καταφέρει μέχρι τότε οι φιλοξενούμενοι, θα μπορούσαν να το είχαν καταφέρει στο 69΄ οι γηπεδούχοι, όταν ο Χούσα βρέθηκε τετ α τετ με τον Πίτκα , ο τελευταίος όμως τον νίκησε και κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

Από το σημείο εκείνο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με συνέπεια να μην ύπαρξει κάποια αξιόλογη φάση στο ματς. Στο 76΄ οι Αχαιοί έμειναν με παίκτη λιγότερο,λόγω της αποβολής του Παπανικολάου με 2η κίτριινη κάρτα, εξέλιξη που είχε σαν αποτέλεσμα να προκαλέσει τις διαμαρτιρίες των Αχαιών υποστηρίζοντας ότι ήταν αυστηρή. Η εξέλιξη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα οι «κυανόλευκοι» να ανεβάσουν την απόδοση τους, εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, κάτι που είχε σαν συνέπεια στο 80΄ να προηγηθούν στο σκορ χάρη σε σουτ του Καραγιάννη.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή και παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα οι «κοκκκινόμαυροι», προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο οι Φθιωτείς κατάφεραν να διαχειστούν με επιτυχία το υπέρ τους αποτέλεσμα. Στο 91΄ ήταν η σειρά της Λαμίας να μείνει με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Νατσιόπουλου με 2η κίτρινη κάρτα, με συνέπεια το σκορ να μείνει ως έχει μέχρι το φινάλε του αγώνα.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ηλίας Φυντάνης): Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Γ. Λαμπρόπουλος (89′ Σαμπατάκος), Ρουμπάτος, Πινδώνης, Τρίγκας, Μουκίδης, Παπανικολάου, Μητρόπουλος, Χαρτσιάς.

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Κυριακόπουλος, Λεάντρο, Κοτσώνης, Τζόκιτς, Νατσιόπουλος, Σιατραβάνης, Καραλής (74′ Καραγιάννης), Νεόφυτος (85′ Σιλιγαρδάκης), Πίντο (90′ Αλεξίου).

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις