Καταδικαστική ήττα για τον Ολυμπιακό στη Νεάπολη

Καταδικαστική ήττα γνώρισε στη Νεάπολη ο Ολυμπιακός Βόλου από την Καστοριά και πλέον πρέπει να αρχίσει να συμβιβάζεται με την ιδέα του υποβιβασμού καθώς μόνο με θαύμα μπορεί να τον αποφύγει. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ 5’ με τον Μανακίτσα και διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Πάλλα στο 36’. Οι ερυθρόλευκοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν το σκορ στο 65’ με τον Διαμαντόπουλο.

Το ματς

Η Καστοριά έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό. Στο 4’ ο Μανακίτσας αστόχησε από πλεονεκτική θέση, με την μπάλα να γλύφει το οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Μπαλντέ εκτέλεσε κόρνερ, με τον Μακακίτσα ανενόχλητο να γράφει το 1-0 με πλασέ.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση, έχοντας να αντιμετωπίσουν και την εχθρική διαιτησία της Αλεξάνδρας Δεληγιάννη από τη Λάρισα και του πρώτου βοηθού Κοτούμπα. Στο 7’ ύστερα από σέντρα του Διαμαντόπουλου από τα αριστερά κανείς δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα, με τελευταίο αποδέκτη τον Σκοπελίτη που έκανε το κοντρόλ, με την μπάλα να περνά άουτ.

Η Καστοριά απείλησε με δεύτερο γκολ στο 27’, όταν ο Τσελεπής από θέση βολής να σουτάρει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καβουσάκη.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να αναπτυχθεί επιθετικά, χωρίς να τον νιώθει η άμυνα της Καστοριάς, ενώ αμυντικά φαινόταν ευάλωτος στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων.

Στο 36’ οι ερυθρόλευκοι δέχθηκαν ένα ακόμη παιδικό γκολ. Από το ελεύθερο του τερματοφύλακα της Καστοριάς ο Γκέγκας με κεφαλιά έστρωσε στον Πάλλα και αυτός με άψογο πλασέ έγραψε το 0-2, «μουδιάζοντας» τη Νεάπολη.

Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, χωρίς ωστόσο αίσιο αποτέλεσμα. Στο 43’ ο Ντινόπουλος του Ολυμπιακού σούταρε μέσα από την περιοχή με τον τερματοφύλακα της Καστοριάς να αποκρούει σωτήρια με το πόδι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο υψηλόσωμος επιθετικός από το ύψος του πέναλτι έπιασε αέρα και χάθηκε η ευκαιρία.

Με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία και την μπάλα στα πόδια του και την Καστοριά να παίζει συντηρητικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να μειώσουν το σκορ στο 65’. Ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ και ο Διαμαντόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-2.

Το γκολ αναπτέρωσε τις ελπίδες των παικτών του Ολυμπιακού που προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Στο 76’ ο Κόλα εκτέλεσε κόρνερ, με την κεφαλιά του Σκοπελίτη να περνά άουτ. Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν μέχρι το τέλος αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να γνωρίσει μία καταδικαστική ήττα.

Ολυμπιακός Βόλου: Καβουσάκης, Μαργαρίτης (46’ Καρατσόλης), Θεοδωρόπουλος, Παπαϊωάννου, Σιουμουρέκης, Κόλα, Παπαδήμος (82’ Μυλωνάς), Καρβούνης (70’ Κατσαγεωργίου), Σκοπελίτης (87’ Γιαρλελής), Διαμαντόπουλος, Ντινόπουλος (46’ Αναστασίου).

Καστοριά: Κοσμίδης, Φωλίνας, Μανακίτσας, Τότσο, Ελευθεριάδης, Γκέγκας, Παναγιωτίδης, Τσελεπής, Πάλλας, Μπαλντέ (80’ Μηλιάτης), Ταρέλλι (92’ Κωνσταντίνου).

Διαιτητής: Δεληγιάννη (Λάρισας)
Βοηθοί: Κοτούμπας, Μπουρονίκος (Λάρισας)

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις