ΕΕΑ: Συνεδριάζει για τις υπό εκκαθάριση ΠΑΕ

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση της ΕΕΑ, καθώς στην ατζέντα υπάρχουν ζητήματα που ενδιαφέρουν άμεσα ομάδες που θέλουν να αγωνιστούν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα χωρίς όμως να έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση της ΠΑΕ. Ενα από τα βασικά θέματα που αναμένεται να τεθεί επί τάπητος είναι το έγγραφο από το υπουργείο Ανάπτυξης, υπογεγραμμένο από τον διευθυντή του τμήματος διεύθυνσης εταιριών, Σωτήρη Μασγανά το οποίο κι αναφέρει ότι σύμφωνα με τον νόμο μία ομάδα δικαιούται να συστήσει νέα εταιρεία χωρίς να έχει ολοκληρώσει την εκκαθάριση, όπως αναφέρει το «Goal».

Επιπλέον αναμένεται να συζητηθεί και η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε ό,τι αφορά τις υπό εκκαθάριση ΠΑΕ, η οποία δικαιώνει επίσης τον Άρη. Εκτός βέβαια από τη δεδομένη επιθυμία του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή να μην αδικηθούν ομάδες που ξεκίνησαν υπό άλλες συνθήκες το πρωτάθλημα, η επιτροπή έχει απέναντί της και την ΕΠΟ.
Υπάρχει εξάλλου εδώ και ημέρες ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στην ελληνική ομοσπονδία και στην επιτροπή, με την ΕΠΟ να ξεκαθαρίζει ότι οι αποφάσεις της ΕΕΑ έχουν συμβουλευτικό κι όχι δεσμευτικό χαρακτήρα, με την ομοσπονδία να είναι αυτή που παίρνει τις αποφάσεις για τα πρωταθλήματά της.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις