Ξάνθης: «Η Νίκη θέλει άτομα διαφορετικού διαμετρήματος»

Στο ραδιόφωνο του Blue Star παρενέβη τηλεφωνικά ο Γιάννης Ξάνθης, με αφορμή την ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής Νίκης όπου αναφέρεται πως η ομάδα θα συνεχίσει με τον προγραμματισμό της ποδοσφαιρικής ομάδας, χωρίς πρώτα να έχει γίνει οικονομικός απολογισμός ως όφειλε. Ο πρώην Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής τόνισε πως αυτή τη στιγμή το προφίλ της Νίκης είναι πολύ χαμηλά και πως υπάρχει πρόταση πολύ σοβαρών ανθρώπων, η οποία εφόσον ευοδωθεί θα τον βρει συμμέτοχο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Ξάνθης στο Blue Star και στον Γιώργο Μαστρογιάννη:

«Δεν έχω κάνει καμία πρόταση στον Ερασιτέχνη και καμία πρόταση δεν απορρίφθηκε. Μίλησα χθες με τον κ. Φάτση και του εξήγησα, όπως το γνώριζε και ο ίδιος, πως η Νίκη βάσει καταστατικού δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι γιατί πρέπει να γίνει πρώτα οικονομικός απολογισμός καθώς η προηγούμενη διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου έχει παραιτηθεί. Βάσει καταστατικού θα πρέπει αφού κάνει πρώτα οικονομικό απολογισμό να καταθέσει εκ νέου τις προτάσεις της για τις οποίες θα αποφασίσει το σώμα της Γενικής Συνέλευσης. Εφόσον εγκριθεί η πρόταση μπορούν να συνεχίσουν, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Εγώ δεν σκόπευα να ασχοληθώ γιατί αυτό που βλέπω να γίνεται στη Νίκη δεν με εκφράζει. Όμως μου έγινε μία πρόταση από μία ομάδα ανθρώπων στο εγχείρημα που προσπαθούν να κάνουν. Το πρόβλημα της Νίκης δεν είναι οικονομικό. Είναι το προφίλ που βγάζει παραέξω. Η Νίκη θέλει άτομα διαφορετικού διαμετρήματος ώστε να δώσουν άλλη αίγλης στον Σύλλογο. Το κοινωνικό προφίλ που έχει ο καθένας μετράει σ’ αυτό που βγάζει προς τα έξω η ομάδα. Δεν είναι τυχαίο πως πάντα ο Ολυμπιακός Βόλου έβαζε επιστήμονα πρόεδρο.

Η Νίκη με το παρών σχήμα δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Αυτοί οι άνθρωποι που πρότειναν να κάνουμε ένα σχήμα, είναι πολύ σοβαροί. Αν θέσουν υποψηφιότητα, θα αλλάξει τελείως το προφίλ της ομάδας. Εφόσον η πρόταση ολοκληρωθεί και στελεχωθεί με ανθρώπους που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ιστορίας της Νίκης, θα είμαι εκεί. Η πρόταση θα παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευση, η οποία κακώς ορίστηκε τόσο αργά και θα αποφασίσει το σώμα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις