Ανάπλαση με μάρμαρα από τάφους (pics)

Μια μακάβρια καταγγελία είχαμε από τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Κανάκη στο Facebook.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καλαμάτας ανέβασε φωτογραφίες με τα μάρμαρα που χρησιμοποιούνται στo έργο της ανάπλασης πάνω στα οποία φαίνονται ονόματα νεκρών και ημερομηνίες θανάτων.

Στην ανάρτησή του έγραψε: «Η ανάπλαση της Ναυαρίνου έχει έως σήμερα διαρκέσει πάω από 540 ημέρες. Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, αδικαιολόγητη απουσία των συνεργείων και αδικαιολόγητα αναποτελεσματική διαχείριση της δημοτικής αρχής. Οι παρακάτω φωτογραφίες από την ανάπλαση δείχνουν ότι σαν υλικά χρησιμοποιούνται μάρμαρα από τάφο. Η σύμβαση επιτρέπει κάτι τέτοιο; Είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται μεταχειρισμένα υλικά (εάν πρόκειται για μεταχειρισμένα βέβαια κάτι που οφείλει να διευκρινίσει ο υπεύθυνος του έργου). Υπάρχει επιβλέποντας από τον Δήμο; Πιστοποιείται η ποιότητα του έργου; Απίστευτα πράγματα με την ανοχή της δημοτικής αρχής».

Η ανάπλαση τμήματος της οδού Ναυαρίνου, δηλαδή της παραλιακής οδού της Καλαμάτας, έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά «γεφυριού της Άρτας». Κάτι σαν τον Μεγάλο Περίπατο του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα. Ένα έργο στην Καλαμάτα που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο παραμένει ημιτελές δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων που βρίσκονται στο σημείο. Το έργο παίρνει συνεχώς χρονικές παρατάσεις για την αποπεράτωσή του από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας κατόπιν αιτήματος του εργολάβου και εισηγήσεως της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Πρόσφατα λοιπόν διερχόμενοι από το σημείο παρατήρησαν και φωτογράφησαν μάρμαρα, που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο έργο, τα οποία είχαν επάνω τους χαραγμένα ονόματα ανθρώπων που δεν βρίσκονται στη ζωή. Οι φωτογραφίες που είδαμε στα social media είναι ανατριχιαστικές και μας άφησαν άφωνους.

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα καθώς πέρα από το προφανές, που σχετίζεται με το κατά πόσο είναι ηθικό να χρησιμοποιούνται μάρμαρα που πάνω έχουν χαραγμένα ονόματα ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή, αναρωτιέται κανείς εάν γίνεται επίβλεψή από τον Δήμο και εάν τελικά η δημοτική αρχή έχει πραγματική  γνώση της πορείας και υλοποίησης των έργων

Το απόγευμα της Κυριακής μετά την έκταση που πήρε το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος πήγε στο σημείο και δήλωσε πως θα ζητήσει εξηγήσεις από τον ανάδοχο του έργου. Την ώρα που ο Δήμαρχος πήγε στον χώρο οι πλάκες με τα ονόματα των νεκρών είχαν ήδη απομακρυνθεί.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις