Βενέτης: «Ο κόσμος της Νίκης δικαιούται ένα αξιοπρεπές γήπεδο»

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή «CLASICO» φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Βενέτης. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα της ομάδας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην έλλειψη βούλησης των θεσμικών φορέων να βοηθήσουν έναν σύλλογο που συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. Ορισμένες ενέργειες δείχνουν εντελώς το αντίθετο, τόνισε αρκετές φορές ο κ. Βενέτης, αναφερόμενος κυρίως στο γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα.

Η συνέντευξη του Βασίλη Βενέτη όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

Ο Βασίλης Βενέτης έκανε έναν απολογισμός της φετινής σεζόν ξεκινώντας από τα πρώτα φιλικά και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, από τον Άγιο Νικόλαο: «Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά, αλλά υπήρχε πίστωση χρόνου λόγω του κ. Βοσνιάδη. Ήταν πλήγμα για την ομάδα ο αποκλεισμός από τον Άγιο Νικόλαο. Βέβαια από την αρχή είχαμε πάλι τις γνωστές καθυστερήσεις για την έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτό δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία της ομάδας, η οποία όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ έτοιμη ούτε ήταν έτσι όπως την προσδοκούσαμε. Στα πρώτα φιλικά πήγε καλά, αλλά ήταν με ομάδες μικρότερης δυναμικότητας, ωστόσο μετά δεν συνεχίστηκε αυτό. Δώσαμε πίστωση χρόνου, αλλά ήρθε κι αυτό το άσχημο αποτέλεσμα με τον Άγιο Νικόλαο».

Για το αν το παιχνίδι στην Κρήτη έπαιξε ρόλο στην απομάκρυνση Βοσνιάδη: «Κι εγώ και ο Αλέξης (σ.σ. Παπακωνσταντίνου) δεν είμαστε υπέρ της συχνής αλλαγής προπονητών, ούτε να κρίνονται από ένα αποτέλεσμα. Ωστόσο, ήταν μια συνέχεια κακών εμφανίσεων και η ομάδα φαινόταν ότι δεν μπορεί να μπει σ’ έναν ρυθμό. Γι’ αυτό αποφασίστηκε η αλλαγή προπονητή, ίσως με καθυστέρηση κρίνοντας εκ των υστέρων. Δώσαμε αρκετή πίστωση για να αλλάξουν τα πράγματα. Επειδή ήταν ο κ. Βοσνιάδης δεν είχαν ξεκαθαριστεί εξ αρχής κάποια θέματα και όσα έγιναν μετά δεν ήταν καλά για την εικόνα της ομάδας. Όσα ειπώθηκαν τότε, ήταν έξω από τη λογική μας και απ’ αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε».

Για την επιλογή της διοίκησης να μην απαντήσει στις αιχμές του Αλέκου Βοσνιάδη: «Αποφασίσαμε για το καλό της ομάδας να μην μπούμε σε δημόσια αντιπαράθεση πιθανόν με προσωπικό κόστος, αλλά εκείνες τις στιγμές με το να βγεις από πάνω κάνεις ζημιά στην ομάδα. Δεν θέλαμε να βγάλουμε την αντιπαράθεσή μας δημόσια».

Για την επιλογή Ελευθερόπουλου: «Κάναμε τις κουβέντες μαζί με τον Αλέξη. Η προσέγγιση του κ. Ελευθερόπουλου ήταν διαφορετική από τους άλλους προπονητές που ήταν υποψήφιοι. Δικαίωσε πλήρως αυτά που σκεφτήκαμε από τις πρώτες κουβέντες, για το τι θα μας δώσει ο συγκεκριμένος προπονητής. Παίζει ρόλο και η επικοινωνία που έχει με τον καθένα. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είναι πολυτέλεια για την κατηγορία. Έπρεπε να δουλεύει σε παραπάνω κατηγορίες. Δουλεύει πάρα πολύ, αλλά επειδή είναι διαφορετικός δεν τα βρίσκει με τους εκάστοτε διοικούντες.

Η πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι διαφορετική απ’ αυτή που θα έπρεπε να επικρατεί. Είναι πολύ μορφωμένος άνθρωπος με σπουδές, εμπειρίες σε ομάδες του εξωτερικού, είναι εργασιομανής και γενικά δεν ξέρω τι παραπάνω μπορεί να διαθέτει ένας προπονητής για να βρίσκεται παραπάνω από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Βέβαια παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο. Πολλές φορές τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμένεις και οδηγείσαι σε αντικαταστάσεις.

Τα κριτήρια επιλογής ενός προπονητή είναι πολύ συγκεκριμένα για εμάς. Είναι κακό πως έχει επικρατήσει το ότι κάποιοι είναι προπονητές των ανόδων και προπονητές πιο ικανοί από τους άλλους, ενώ τα προσόντα τους δεν δείχνουν κάτι τέτοιο. Υπάρχουν προπονητές για παράδειγμα που δεν μιλάνε Αγγλικά. Τι επικοινωνία να έχουν με τους παίκτες; Παρόλα αυτά αυτοί οι προπονητές θεωρούνται κορυφή. Δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιοι».».

Για το αν θα παραμείνει ο Ελευθερόπουλος: «Ναι, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και οι δύο πλευρές άλλωστε. Είναι αμφίδρομες οι σχέσεις και οι δυο πλευρές είναι ικανοποιημένες, αλλά ποτέ δεν ξέρεις το μέλλον».

Για το αν υπάρχει «λευκή επιταγή» στον προπονητή για μεταγραφές: «Δεν δίνεται «λευκή επιταγή». Πάντα υπάρχει ένας έλεγχος. Στις μεταγραφές πέραν του αγωνιστικού παίζει ρόλο και το οικονομικό. Μπορεί ένας παίκτης να είναι καλός για «Χ» ποσό, αλλά όχι για «δύο Χ». Επομένως πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή και δεν μπορεί ένας προπονητής από μόνος του να επιλέγει το ρόστερ. Πρέπει να υπάρχει και αξιολόγηση του οικονομικού κομματιού».

Για την αξιολόγηση που έκανε ο προπονητής: «Αυτή σίγουρα εξαρτάται από τον προπονητή, αλλά αυτό έρχεται σε συνάρτηση με το οικονομικό. Οι περισσότεροι παίκτες στην κατηγορία είναι ίδιοι και λίγο-πολύ ξέρουμε πόσο κοστίζει ο καθένας».

Για το ποδόσφαιρο που παίζει πλέον η ομάδα: «Σε τεχνικά θέματα δεν μπορούμε να μπούμε, αλλά με την έλευση του νέου προπονητή ήταν σίγουρο πως η ομάδα θα άλλαζε τρόπο παιχνιδιού σε σχέση με ότι είχε δείξει στα πρώτα παιχνίδια. Η ομάδα παιχνίδι με το παιχνίδι προσπαθούσε περισσότερο και έδειξε πιο καλά στοιχεία και πιο ομαδικά. Οι παίκτες μπήκαν καλύτερα στους ρόλους τους και ήταν και θέμα χρόνου να αποκτήσουν ομοιογένεια και βελτιώθηκε σε πολύ σημαντικό βαθμό σε σχέση με αυτό που παρουσίαζε αρχικά».

Για το αν στόχος με την αλλαγή προπονητή ήταν η κορυφή: «Αυτή η απάντηση δεν μπορεί να απαντηθεί εκ των προτέρων. Είναι θέμα ερμηνείας του καθένα το «πας για πρωτάθλημα». Φέτος ξεκίνησαν πέντε ομάδες, που είχαν πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από τις άλλες.

Μέσα σε αυτές ήταν και η δική μας ομάδα. Αυτές οι ομάδες ξεκίνησαν με τη φιλοδοξία να πάρουν το πρωτάθλημα, έστω κι αν ακούγονταν παρασκηνιακά πως κάποιος έχει προβάδισμα, όπως και αποδείχθηκε με τον Πανσερραϊκό, τον οποίο κάποιοι έχριζαν φαβορί και επιβεβαιώθηκαν. Νομίζω πως αγωνιστικά ωστόσο ο Πανσερραϊκός δεν έδειξε μεγάλες διαφορές από τις υπόλοιπες ομάδες. Είδαμε έναν πάρα πολύ καλό Ηρακλή, έστω κι αν είχε μεταπτώσεις σε μερικά παιχνίδια στα οποία έχασε βαθμούς από μικρές ομάδες. Αυτές οι ομάδες μαζί με τη δική μας ξεκίνησαν με φιλοδοξίες πρωτιάς. Εμάς δεν άλλαξε αυτό, αλλά δεν μπορείς να είσαι εκτός πραγματικότητας, όταν η ομάδα έχει βαθμολογικά μικρή συγκομιδή στα πρώτα παιχνίδια. Αυτό δεν σημαίνει όπως πως πρέπει να τα παρατήσεις. Κάναμε και το δικό μας σερί και η ομάδα είχε ως στόχο να κυνηγά την όσο δυνατόν μεγαλύτερη βαθμολογία κι αυτό δεν σταμάτησε ποτέ, ούτε θα σταματήσει και στο τελευταίο ματς που έρχεται το Σάββατο με τον Παναθηναϊκό Β’».

Για την εύνοια που είχε ο Πανσερραϊκός σε θέματα διαιτησίας: «Αυτό φαίνεται και βαθμολογικά. Αν βγάλεις την ομάδα του Πανσερραϊκού, όλες οι ομάδες είχαν απώλειες και έπαιρναν αυτό που έπαιζαν στο γήπεδο. Το σερί του Πανσερραϊκού δημιούργησε ανισότητα και κατά κάποιο τρόπο το πρωτάθλημα έχασε το ενδιαφέρον του. Είναι σημαντικό όμως πως μέχρι το φινάλε δεν υπήρξαν αδιάφορες ομάδες φέτος. Πολλά παιχνίδια κερδήθηκαν από βαθμολογικά αδιάφορες ομάδες κι άλλες που ήθελαν τους βαθμούς τα έχασαν. Αυτό βοηθάει πάρα πολύ στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος και πιστεύω πως είναι ένα σημαντικό βήμα αυτό που έγινε φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές».

Για τις ομάδες που παίρνουν το χρίσμα του πρωταθλητή από το καλοκαίρι: «Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά το έχουμε δει. Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύω του χρόνου να είναι καλύτερα τα πράγματα».

Για τις ομάδες όπως Καλαμάτα και Λεβαδειακό που θέλουν να έρθουν στον Βόρειο όμιλο: «Πολλά ακούγονται. Δεν ξέρω. Ίσως θεωρούν πιο εύκολο τον δικό μας όμιλο. Δεν ξέρουμε τι ρόλο θα παίξει ο Απόλλων Σμύρνης του χρόνου. Δεν ξέρουμε πως θα είναι οι ομάδες του χρόνου. Ομάδες όπως η Αναγέννηση και ο Ηρακλής, πάλι του χρόνου θα έχουν τον ίδιο στόχο».

Για το προπονητικό τιμ: «Νομίζω πως θα παραμείνει το ίδιο. Είναι επιλογή του κ. Ελευθερόπουλου, αλλά όπως γνωρίζω θα μείνει το ίδιο. Τους συνεργάτες του, τους επιλέγει ο κ. Ελευθερόπουλος. Νομίζω πως είναι ικανοποιημένος και δεν βλέπω κάποιον λόγο για αλλαγή. Βέβαια δεν είναι μόνο ο Ελευθερόπουλος, αλλά και ο Βενετίδης, που είναι πολύ σημαντικός και ικανός, έχοντας τις ίδιες παραστάσεις. Είναι νομίζω ένα πολύ καλό δίδυμο αυτό».

Κατά πόσο επηρεάζουν τα κέντρα των αποφάσεων στην αλλαγή των ισορροπιών και πως κινείται η Νίκη ώστε να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια προκύπτουν: «Τρόπος μαγικός δεν υπάρχει. Το επικοινωνούμε όσο μπορούμε. Για να μπούμε σε …άλλες μεθόδους, το dna της ομάδας το επιτρέπει και η ομάδα μας θέλει να παίζει τους αγώνες στο γήπεδο. Σίγουρα, όμως, δεν θέλει να αδικείται. Είναι αλήθεια πως αδικήθηκε 3-4 φορές φέτος, αντιδράσαμε με όποιον τρόπο θεωρήσαμε καλύτερο. Βέβαια, 3-4 φορές δεν είναι λίγες γιατί προκύπτει η διαφορά βαθμών με την κορυφή. Δεν ευνοηθήκαμε σίγουρα από τη διαιτησία κι αυτό φαίνεται από το γεγονός πως δεν υπήρχαν ανάλογες ανακοινώσεις από τους αντιπάλους μας.

Υπήρξε και παιχνίδι και συγκεκριμένα αυτό με την ΑΕΛ που η απόφαση του διαιτητή να διακόψει το ματς και γενικότερα ο τρόπος που αντιμετωπιστήκαμε, προκάλεσε πάρα πολλές απορίες. Μας προκάλεσε απορία, επίσης, ο τρόπος που αντιμετωπιστήκαμε από την τοπική αστυνομία και περιμένουμε την απόφαση της έφεσης που έχουμε καταθέσει για την πρωτόδικη απόφαση των αθλητικών δικαστηρίων. Το κατηγορητήριο ήταν πάρα πολύ βαρύ.

Το παιχνίδι με την ΑΕΛ δημιούργησε πάρα πολλές απορίες στον τρόπο συμπεριφοράς όλων των φορέων εδώ. Αντιμετωπιστήκαμε λες και είμαστε μία ξένη ομάδα και όχι του Βόλου. Για να φέρω ένα παράδειγμα στον αγώνα με τα Τρίκαλα που, επίσης, τιμωρηθήκαμε, η αστυνομία επέδειξε μία πολύ διαφορετική συμπεριφορά έναντι της ομάδας των Τρικάλων. Και πάλι τότε σε διπλό καυγά, βρεθήκαμε μόνο εμείς κατηγορούμενοι»

Για το αν έχουν αναζητήσει τις αιτίες που συμβαίνει αυτό: «Σίγουρα, τα έχουμε εξετάσει όλα και έχουμε καταλήξει στην αιτία αλλά δεν μπορούμε να το δημοσιοποιήσουμε»

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο η Νίκη να επιστρέψει άμεσα στο «Π. Μαγουλάς»: «Άμεσα, όχι. Να παίξουμε αύριο στο «Π. Μαγουλάς» είναι αδύνατο. Το έχω ξαναπεί, του χρόνου η Νίκη συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορίας. Δεν γίνεται να αντιμετωπίζεται από τους φορείς και την πολιτεία μ’ αυτόν τον τρόπο. Βλέπουμε τι γίνεται σε μεγαλύτερες ομάδες. Η ΑΕΚ έφτιαξε γήπεδο με τη συνδρομή της πολιτείας, αντίστοιχα πριν ο Ολυμπιακός. Εμείς δεν ζητάμε κάτι σαν ελεημοσύνη. Θέλουμε να συνεισφέρουμε και να ενισχύσουμε έναν σύλλογο 99 ετών. Είμαστε συνεχιστές μίας φιλοσοφίας και μίας κουλτούρας στην πόλη μας. Δεν γίνεται μία ιστορική ομάδα της πόλης να περιφέρεται έτσι, μη έχοντας μία έδρα. Μία ομάδα που εξυμνείται απ’ όλους στην κατηγορία για το νοικοκυριό της.

Η Νίκη Βόλου δικαιούται ένα πιο αξιοπρεπές γήπεδο, ένα πιο αξιοπρεπές αθλητικό κέντρο. Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες με τον Αλέξη να το πετύχουμε. Είναι κάτι που δικαιούται ο κόσμος της Νίκης. Δεν γίνεται ο κόσμος της Νίκης να πηγαίνει σε γήπεδα όπως αυτό  που πήγε με τον Πανσερραϊκό (σ.σ. Δημοτικό Νεάπολης), το οποίο έχει μία εικόνα εγκατάλειψης. Δεν αναφέρομαι μόνο στον αγωνιστικό χώρο, είναι ο περιβάλλον χώρος, είναι η πρόσβαση στο γήπεδο. Τέτοια αντίστοιχα θέματα μας προκαλούν πρόβλημα και στο «Π. Μαγουλάς» που είναι χωροταξικά ένα πολύ μικρό γήπεδο. Δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση, δεν υπάρχουν περιφερειακοί χώροι που είναι απαραίτητοι για τα σύγχρονα γήπεδα.

Κάποια στιγμή θα πρέπει οι φορείς να μεριμνήσουν γι’ αυτό. Πέρα από τη δική μας προσπάθεια που με δικά μας κεφάλαια γίνονται πολλές βελτιωτικές κινήσεις κάθε χρόνο, δεν γίνεται οι φορείς να σφυρίζουν αδιάφορα».

Για τη χρηματοδότηση που είχε εγκριθεί και κόπηκε την τελευταία στιγμή: «Για μένα δεν υπάρχει κώλυμα. Το έχω πει εδώ και πολύ καιρό. Ίσως το κώλυμα να είναι αλλού. Το σίγουρο είναι πως δεν είναι κώλυμα νομικό, όπως αυτό εμφανίστηκε. Έχουν γίνει ανάλογες συμβάσεις και στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Προσπαθούν να μας πουν πως υπάρχει ένα κώλυμα γιατί δεν μπορεί να γίνει σύμβαση με ιδιωτικούς φορείς αλλά εμείς δεν είμαστε ιδιωτική εταιρία είμαι αθλητικός σύλλογος, ο Γυμναστικός Σύλλογος Η ΝΙΚΗ. Όπως ο Παναιτωλικός έχει στην κατοχή του έναν χώρο και έγινε η σύμβαση. Προφανώς δεν υπάρχει βούληση. Ας μας το πουν καθαρά: Δεν έχουμε βούληση να βοηθήσουμε ή να συνεισφέρουμε σ’ αυτόν τον σύλλογο των 100 χρόνων. Του χρόνου συμπληρώνουμε 100 χρόνια, θα θέλαμε ένα γήπεδο»

Στην ερώτηση αν η βούληση δεν υπάρχει από την πλευρά της Περιφέρειας ο Βασίλης Βενέτης απάντησε: «Όλων των φορέων. Για τον Δήμο δεν το συζητάμε… Ή ο Δήμος μπορεί να το υλοποιήσει ή η Περιφέρεια. Η Περιφέρεια κάποια στιγμή έδειξε διάθεση να βοηθήσει. Έβγαλε μία χρηματοδότηση για κάποια έργα αλλά αυτά έμειναν στη μέση, το υπόλοιπο δεν ολοκληρώθηκε. Πατήθηκε ένα φρένο. Κατά τη γνώμη μου υπήρξε μία αλλαγή βούλησης»

Ο Βασίλης Βενέτης αναφέρθηκε και στη χρήση της πρώτης έδρας του Πανθεσσαλικού: «Κάνοντας έναν πρόχειρο υπολογισμό, στα τρία χρόνια που η Νίκη νοικιάζει το Πανθεσσαλικό, έπαιξε 19 φορές στο Πανθεσσαλικό και 19 στη Νεάπολη. Μία ομάδα 100 χρόνων που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, αντιμετωπίζεται μ’ αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορεί μία ομάδα να πατά σε δύο βάρκες… Πρέπει να μας ξεκαθαριστεί που παίζει αυτή η ομάδα. Ας μας δοθεί το ένα από τα δύο. Επαγγελματική ομάδα είμαστε. Είναι μία επαγγελματική ομάδα 100 χρόνων και δεν της αξίζει αυτή η αντιμετώπιση.

Τι να πρωτοθυμηθούμε για το Πανθεσσαλικό. Για τις επανασπορές που κρατήσαν 40 μέρες, για τους σχολικούς αγώνες. Έγιναν μαθητικοί, προκριματικοί αγώνες και δεν μας δόθηκε το γήπεδο. Ας μου πείτε μία φορά που αγώνας του ΝΠΣ δεν έγινε στο Πανθεσσαλικό για αντίστοιχο κώλυμα. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Για 19 αγώνες μας δεν μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε το Πανθεσσαλικό».

Για το αν η Νίκη θα ήθελε το γήπεδο της Νεάπολης για αποκλειστική χρήση: «Δε νομίζω πως υπάρχει βούληση για να μας δοθεί, αλλά θα το ζητήσουμε. Το ζητήσαμε και πέρυσι ώστε να κάνουμε κάποιες βελτιώσεις περιμετρικά του γηπέδου, γιατί δεν είναι μόνο ο αγωνιστικός χώρος. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους φιλάθλους, πρέπει να έχει ένα καθαρό κάθισμα, εύκολη πρόσβαση, δημοσιογραφικά θεωρεία κλπ. Δεν μας δόθηκε όμως για τρία χρόνια που ζητήσαμε. Δεν υπάρχει βούληση, το αντίθετο, δεν θέλουν να μας το δώσουν»

Για το αν έχει γίνει επαφή του Αλέξη Παπακωνσταντίνου με τους θεσμικούς φορείς για το γήπεδο: «Είχε μιλήσει την προηγούμενη φορά που ήταν στον Βόλο και τα μηνύματα δεν ήταν θετικά για τη Νεάπολη. Θα επανέλθουμε κάνοντας ένα γραπτό αίτημα. Αυτή τη στιγμή δύο επαγγελματικές ομάδες αγωνίζονται στην περιοχή μας. Είναι ο ΝΠΣ κι εμείς, η ομάδα των 100 χρόνων στην περιοχή. Σας παραθέτουμε τα νούμερα για την αντιμετώπιση που έχει η ομάδα μας. Θεωρητικά έναντι του νόμου, οι δύο επαγγελματικές ομάδες έχουν ίσα δικαιώματα. Δεν υπάρχει διαχωρισμός SL1 και SL2»

Για το αν στη διοίκηση υπάρχει αισιοδοξία για τη χρήση του Πανθεσσαλικού, ο Βασίλης Βενέτης απάντησε με νόημα: «Αγώνας υπάρχει…»

Όσον αφορά την αδειοδότηση και τη δήλωση πρώτης και δεύτερης έδρας, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, εξήγησε πως δεν παίζει ρόλο στη φετινή διαδικασία αλλά στην επόμενη, όμως θα πρέπει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος να δηλωθεί η έδρα στη διοργανώτρια»

Για την προετοιμασία της ομάδας: «Θα ξεκινήσουμε προετοιμασία αρχές Αυγούστου και το βασικό στάδιο θα το πραγματοποιήσουμε στην Πορταριά, γιατί είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τις συνθήκες. Δίπλα στον ΟΣΕ ετοιμάζεται ένας χώρος για να καλύψει τις μισές ανάγκες της ομάδας μας. Για τα υπόλοιπα είμαστε σε αναζήτηση. Θα χρειαστούμε οπωσδήποτε ένα ακόμη γήπεδο»

Για την προοπτική να χρησιμοποιηθεί το «Π. Μαγουλάς» ως έδρα με κάποια γενναία χρηματοδότηση: «Χωροτακτικά είναι οριακά να πάρει άδεια για SL2. Μπορώ να πω πως δύσκολα θα αδειοδοτηθεί. Όσο και να προσπαθήσουμε. Την άδεια χρήσης τη δίνει η Περιφέρεια. Πρέπει να συναινέσει η αστυνομία, η πυροσβεστική, είναι διάφοροι φορείς και σε δεύτερη φάση η διοργανώτρια. Αν υπήρχε καλή θέληση, είμαι σίγουρος πως θα γινόταν αλλά δεν το εισπράττω αυτό. Αν υπάρχει θέληση, όλα γίνονται αλλά αυτή τη θέληση δεν τη βλέπω»

 – Με κατάλληλη χρηματοδότηση τι μπορεί να γίνει βελτιωτικά στο «Π. Μαγουλάς»;

«Να ολοκληρωθεί η Θύρα 3, να τοποθετηθεί χλοοτάπητας, να γίνουν χώροι πρόσβασης, γιατί θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι όταν κατασκευάζεται μία θύρα απαιτούνται χώροι στάθμευσης και πρόσβασης. Επίσης θα πρέπει να δημιουργηθούν κάποιοι χώροι απαραίτητοι για τη διεξαγωγή των αγώνων. Να καλύπτει, έστω και οριακά, την αδειοδότηση για αγώνες SL2»

Για τους βοηθητικούς χώρους στον ΟΣΕ, δίπλα από το «Π. Μαγουλάς»: «Έχουμε κάνει μία μεγάλη προσπάθεια, ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες εργασίες, έχουμε καταθέσει μία πρόταση για να ενταχθούμε σ’ ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης και θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του έτους να γίνει η αξιολόγηση των προτάσεων. Υλοποιούμε κάποια πράγματα, τα απολύτως απαραίτητα, όπως ένα γυμναστήριο για την ομάδα. Ανασκευάστηκε και βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό το γήπεδο για τις προπονήσεις και γίνονται συνεχείς εργασίες για τη βελτίωση των συνθηκών προετοιμασίας της ομάδας μας»

Για την επόμενη μέρα όσον αφορά το αγωνιστικό τμήμα και αν έχουν εντοπιστεί οι μεταγραφικοί στόχοι: «Είναι μία δυναμική διαπραγμάτευση. Δεν είναι μόνο στόχοι, είναι και τι θα μπορέσεις να διορθώσεις από το υπάρχον ρόστερ. Θα είναι λίγο διαφορετική η φιλοσοφία με τη φετινή. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε παίκτες που έχουν μία δυναμική και όχι τόσο πολύ έμπειρους. Θα κοιτάξουμε να βρούμε παίκτες μικρότερης ηλικίας.

Ο προπονητής έχει κάνει την εισήγησή του, όσον αφορά τους παίκτες που θα πρέπει να αποχωρήσουν ώστε να υπάρξει ισορροπία στον προϋπολογισμό. Είμαστε στη φάση των επαφών με τους ποδοσφαιριστές που θα προσπαθήσουμε να λύσουμε συμβόλαια. Υπάρχει διάθεση για συνεργασία στο κομμάτι αυτό, μεταξύ διοίκησης και ποδοσφαιριστών. Δεν είναι καλό για τον ποδοσφαιριστή να παραμείνει σε μία ομάδα που ο προπονητής δεν τον έχει στα πλάνα του. Δεν είναι καλό και για την ομάδα»

Για το αν οι μεταγραφικοί στόχοι είναι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της SL2: «Κυρίως ναι. Θα πρέπει όμως πρώτα να ξεκαθαρίσει ποιοι ποδοσφαιριστές θα μείνουν από το υπάρχον ρόστερ γιατί υπάρχει κι ένας προϋπολογισμός. Αν δεν σου αφήσουν πολλά περιθώρια παίκτες που δεν απέδωσαν σύμφωνα με τα αναμενόμενα και δεν λύσουν τη συνεργασία, σου αυξάνουν το μπάτζετ»

Για το αν υπάρχει πρόθεση να υπάρξει ενίσχυση και στο διοικητικό κομμάτι: «Θα θέλαμε. Η ομάδα μας είναι λαϊκής βάσης, έτσι κι αλλιώς. Προσπαθούμε να είμαστε εκπρόσωποι της ομάδας, δεν θέλουμε να είμαστε αφεντικά. Ανοιχτοί είμαστε στον καθένα που έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις