Ελλαδάρα για φίλημα, 2-1 την Ιρλανδία | Τα highlights (video)

Με μπροστάρη τον αρχηγό Τάσο Μπακασέτα (γκολ-πέναλτι και μαγική ασίστ στον Μασούρα), η ελκυστική και ουσιαστική Εθνική Ελλάδος επικράτησε με 2-1 της Ιρλανδίας, διπλασίασε τις νίκες στον όμιλο και πάει με καλή ψυχολογία στη Γαλλία για το ματς με την παρέα του Κιλίαν Μπαπέ! Μεγάλες επεμβάσεις από Βλαχοδήμο.

Ελλάδα – Ιρλανδία: Πως ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ήταν καλύτερη, το άξιζε και το πήρε το ματς. Τόσο απλά. Ο λόγος για την Εθνική μας ομάδα που επεβλήθη με 2-1 επί της Ιρλανδίας. Προηγήθηκε με 1-0 αλλά ισοφαρίστηκε. Από ένα γκολ οι Μπακασέτας και Μασούρας.

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με ορισμένες αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με το Γιβραλτάρ: Βλαχοδήμος κάτω από τα δοκάρια και άμυνα με Τσιμίκα, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Μπάλντοκ. Κέντρο με Κουρμπέλη, Μπακασέτα και Μάνταλο και μπροστά Μασούρα και Πέλκα στα άκρα και φορ τον Παυλίδη.

Η Ιρλανδία είχε τον Μπαζούνου γκολκίπερ, τριάδα στην άμυνα με Λένιχαν, Ίγκαν και Ν. Κόλινς, κέντρο με Ο’Ντάουντα, Μολούμπι, Σμόλμποουν, Κάλεν και Ντόχερτι και μπροστά τους Φέργκιουσον και Άινταχ.

 

Η πρώτη μεγάλη φάση με τον Μαυροπάνο και το 1-0 με τον Μπακασέτα

Στο 4ο λεπτό ο Μαυροπάνος ήταν που απείλησε με ένα καλό σουτ την εστίαμ των Ιρλανδών για να ακολουθήσει μετά στο 5′ φάση με σουτ του Μπακασέτα. Στο 6′ ένα σκαστό σουτ του αρχηγού της Ελλάδας απποκρούστηκε δύσκολα ενώ η Ελλάδα απείλησε και αμέσως μετά. Στο 9′ μετά από κλέψιμο του Μασούρα το σουτ του απομακρύνθηκε δύσκολα.

Στο 15ο λεπτό ο Μπακασέτας με εύστοχο χτύπημα πέναλτι μετά από VAR Check έκανε το 1-0. Το πέναλτι φάνηκε να παίρνει αρχικά ο Μασούρας στον οποίο έπεσε πάνω του ο γκολκίπερ Μπαζούνου, όμως τελικώς το τσεκάρισμα αφορούσε χέρι μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα του Μπάλντοκ (χέρι του Ο’Ντάουντα).

Το 1-1 του Κόλινς μετά από VAR Check

Η Ελλάδα όμως στη συνέχεια αδράνησε και σε μία τέτοια φάση ο Νέιθαν Κόλινς ήρθε από πίσω για να κάνει με δύναμη το 1-1. Το γκολ αρχικώς δεν μέτρησε ως οφσάιντ αλλά μετά από τσεκάρισμα στο VAR ήρθε η ισοφάριση καθώς το τέρμα μέτρησε. Η Ελλάδα πρέσαρε ξανά μετά και πριν το 34′ είχε χαμένο τετ α τετ του Πέλκα και σουτ του Μπακασέτα που αποκρούστηκε δύσκολα.

Στο 38′ ο Κουρμπέλης είχε ένα σουτ που έβγαλε δύσκολα η αντίπαλη άμυνα. Στο 41′ ο Φέργικουσον σούταρε από μακριά αλλά η μπάλα έφυγε εκτός. Στο 43′ ο Μπακασέτας πήρε κόρνερ μετά από ένα δυνατό σουτ του. Στο 44′ ένα σουτ του Μάνταλου πήγε έξω. Το α’ μέρος έκλεισε στο 1-1.

Η σούπερ συνεργασία Μπακασέτα – Μασούρα έφερε το 2-1

Η Ελλάδα στο 49ο λεπτό θα έβρισκε και το 2ο γκολ. Εξαιρετική πάσα Μπακασέτα και κίνηση και σουτ Μασούρα για να γίνει το σκορ 2-1 για την Εθνική μας ομάδα. Αυτό το γκολ έμοιαζε αλλά και ήταν πολύ σημαντικό στη διαδικασία του αγώνα. Λίγο πριν το 73′ ο Βλαχοδήμος είχε μεγάλη επέμβαση σε σουτάρα του Κόλινς.

Ακολούθησαν φάσεις για την Ελλάδα με Γιακουμάκη και Φούντα. Στις καθυστερήσεις ο Κόλινς είχε ένα σουτ που μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος. Ο Πογιέτ θα έβαζε και 3ο στόπερ με τον Τζαβέλλα ενώ λίγο πριν τη λήξη του ματς υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ των παικτών και αποβολή στον Ντόχερτι. Το τελικό 2-1 φυσικά πανηγυρίστηκε έξαλλα στις τάξεις των διεθνών.

MVP: Μπακασέτας και Μασούρας μπαίνουν εδώ. Δύο παίκτες μέσα στις φάσεις των γκολ για την Εθνική μας ομάδα με την Ιρλανδία.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μπακασέτας (90+ Τζαβέλλας), Μάνταλος (90′ λ.τρ. Σιώπης), Μασούρας, Πέλκας (70′ Φούντας) και Παυλίδης (70′ Γιακουμάκης).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Μπαζούνου, Ντόχερτι, Ο’Ντάουντα (53′ ΜακΛιν), Ίγκαν, Κάλεν, Φέργκιουσον, Άινταχ (46′ Τζόνστον), Κόλινς, Μολούμπι (81′ Ομπαφέμ), Λένιχαν (89′ Πάροτ) και Σμολμπόουν (53′ Νάιτ).

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις