Κικίλιας για τη σουπερλιγκάτη αδειοδότηση: «Kάθε χρόνο και καλύτεροι»

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε ο Ανδρέας Κικίλιας με αφορμή την αδειοδότηση SL1 της Νίκης Βόλου από την ΕΠΟ. Ο Γενικός Διευθυντής της βολιώτικης ΠΑΕ και μετρ των αδειοδοτήσεων ανέλυσε τη διαδικασία που ξεκινά τον Ιανουάριο για τις ομάδες και ολοκληρώνεται μετά από περίπου 2,5 μήνες. Εξήγησε  τις σημαντικές διαφορές της αδειοδότησης για Super League 1 σε σχέση μ’ αυτή της Super League 2.

Η συνέντευξη του Ανδρέα Κικίλια όπως αποδόθηκε από το taxydromos.gr:

Για τον εάν έχει «χάσει» αδειοδότηση: «Έχει γίνει μια φορά στα 8 χρόνια και δεν ήταν με τη Νίκη Βόλου».

Για την αδειοδότηση και τι πρέπει να κάνει μια ομάδα για να την αποκτήσει: «Στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνήθως επικεντρωνόμαστε περισσότερο στο αγωνιστικό κομμάτι και όχι σε αυτό της αδειοδότησης. Η Νίκη Βόλου την έχει εξασφαλισμένη τα τελευταία χρόνια και είναι κάτι που το… ξεχνάς και προχωράς σαν να το έχεις δεδομένο. Αυτή είναι η αλήθεια».

Για τη διαδικασία που χρειάζεται: «Η αδειοδότηση είναι μια διαδικασία ελέγχου, που εφαρμόζει κάθε χρόνο η ΕΠΟ και ελέγχει όλες τις ομάδες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, οι οποίες αιτούνται άδειες συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα.

Αυτό σημαίνει πως η αδειοδότηση χορηγείται στην ομάδα για την περίοδο που ξεκινά τον Σεπτέμβριο. Οι ομάδες καλούνται να ξεκινήσουν αυτή την επίπονη διαδικασία, στην οποία μέσα σε ένα διάστημα 2,5 μηνών καλείσαι να ασχοληθείς με μία μεγάλη γραφειοκρατία και να αιτηθείς την άδεια που θέλεις για την επόμενη σεζόν, ανάλογα με τις βλέψεις της διοίκησης, αλλά και που στέκεται ο οργανισμός εκείνη τη στιγμή.

Εμείς αιτηθήκαμε για τη Super League 1 και ξεκίνησε η διαδικασία από τα μέσα Ιανουαρίου, έως και τα μέσα Απριλίου.

Κατόπιν ζητήθηκαν κάποιες επιπρόσθετες πληροφορίες, οι οποίες και δόθηκαν, για να φθάσουμε στην εκδίκαση της απόφασης προχθές, έχοντας και τη θετική εισήγηση και στο σύνολο, αλλά και ξεχωριστά στα έξι κομμάτια του φακέλου.

Την αδειοδότηση τη λαμβάνεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο ακόμη και για τη Super League 1 κι αυτό για εμένα σημαίνει πολλά. Αυτός ο οργανισμός τη στιγμή που μιλάμε μπορεί να σταθεί στη SL1 σε όλα αυτά τα κομμάτια του ελέγχου».

Για τα κοινά της αδειοδότησης της SL1 και SL2: «Το μόνο κοινό είναι τα οικονομικά στοιχεία. Ότι έλεγχος γίνεται στη SL2 γίνεται και στη SL1. Δεν θα πρέπει να χρωστάς σε ΕΠΟ, UEFA και ούτε να έχεις προσφυγές. Αυτό είναι κοινό. Από κει και πέρα σε τσεκάρουν σε πολλά πράγματα. Πρέπει να πληροίς 12-13 διοικητικές θέσεις, που έχει να κάνει με υπεύθυνους για άτομα με ειδικές ανάγκες, υπεύθυνους για φιλάθλους, γιατρό υποδομών, συγκεκριμένο αριθμό τμημάτων υποδομής, συγκεκριμένους προπονητές, αθλητές, προπονητικό κέντρο, γήπεδο για διοργανώσεις UEFA, μέχρι τμήμα κοινωνικής ευθύνης κα.

Για τη SL2 οι διαφορές είναι μέρα με τη νύχτα. Παλέψαμε πολλά άτομα για να βγει η αδειοδότηση της SL1 φέτος. Παρά τις όποιες συνθήκες είχαμε και με τη διακοπή και με τους συνεχόμενους αγώνες στη συνέχεια. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το γκρουπ των συνεργατών. Στον Χρήστο Τίγκα, που ανέλαβε τα οικονομικά και στους ορκωτούς λογιστές από την Αθήνα, φυσικά στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, γιατί αν δεν ήταν ο οργανισμός υγιής δεν θα είχαμε να συζητάμε για τίποτα άλλο.

Για μένα είναι πολύ σημαντική απόφαση και ηθικά. Είναι αλλιώς να έχεις μια αδειοδότηση και να πεις στον προπονητή μπορείς να κάνεις όσες μεταγραφές θέλεις, χωρίς περιορισμούς και χωρίς τίποτα».

Για το αν κάνει η Νίκη το βήμα παραπάνω: «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν μπει οι βάσεις και κάθε χρόνο γινόμαστε λίγο καλύτεροι σε κάτι. Όλοι βοηθάμε όπου χρειαστεί. Οι βάσεις έχουν ξεκινήσει να μπαίνουν από το 2019 και δείχνει τον τρόπο που σκέφτεται και πράττει η διοίκηση Παπακωνσταντίνου – Βενέτη.

Για όσους λένε: «Έλα μωρέ τώρα» και δεν έχουν δοκιμάσει τη συγκεκριμένη διαδικασία της αδειοδότησης, έχω να πω μόνο «Ιδού η Ρόδος…». Μπορεί να σας το διαβεβαιώσει και ο νομικός της ΠΑΕ, ο κ. Γρηγορίου, που ήταν παρών στην εκδίκαση και έχει τεράστια εμπειρία, για το πόσο δύσκολη είναι αυτή η διαδικασία της αδειοδότησης».

Για το Πανθεσσαλικό και τη Νεάπολη: «Η σκέψη για του χρόνου αυτή τη στιγμή είναι πως πάμε… Πανθεσσαλικό. Για να μπορέσουμε να αλλάξουμε το επίπεδο που θέλουμε. Γίνονται εργασίες και για το ιστορικό γήπεδο της ομάδας το Π. Μαγουλάς, αλλά θα πάρει ακόμα χρόνο. Όραμα υπάρχει, απλά δεν είναι και κάτι που μπορεί να γίνει σε 1-2 μήνες. Ακούω τον κόσμο που θέλει επιστροφή, αλλά είναι μια διαδικασία αρκετά μεγάλη».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις