Καραπαπάς: «Όποιος δεν έχει τα χρήματα για να μπορεί να έχει μία ΠΑΕ, να μην έχει»

Πυρά κατά της ΕΠΟ από τον Κώστα Καραπαπά στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για έγκλημα αν το προπονητικό της Εθνικής ομάδας δημιουργηθεί στο Ιπποδρομικό Κέντρο κι όχι στο Ελληνικό.

Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός εκτόξευσε “βέλη” εναντίον της Ομοσπονδίας για τη λειτουργία των διαφόρων επιτροπών, αλλά και την ΚΕΔ.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κώστα Καραπαπά:

«Αυτός ο χρόνος είναι ένας χρόνος που κάναμε μόνο βήματα προς τα πίσω. Δυστυχώς, για να καταλάβουμε όλοι -πάρα πολλοί δεν έχουν κατaλάβει- τι είναι η Ολιστική Μελέτη. Είναι μία υποχρεωτική οδηγία των εθνικών ομοσπονδιών προς την ΕΠΟ για να γίνει καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν μία συμφωνία του πρωθυπουργού της Ελλάδας με τον κ.Τσέφεριν.

Αυτή η μελέτη επί της ουσίας της δεν έχει εφαρμοστεί. Για τους απλούς εξής λόγους: Όταν έχεις επιτροπές σε μία ομοσπονδία, αυτές πρέπει να διέπονται από κανονισμούς. Για κάθε επιτροπή να υπάρχει ένας κανονισμός που θα λέει πότε συνεδριάζει, την ημερήσια διάταξη κλπ. Αυτό που έχουμε ζήσει τον τελευταίο χρόνο, δεν έχει προηγούμενο.

Λες κι όσοι διοικούν το ποδόσφαιρο είναι ένα πλήρωμα ανεπάγγελτων και άχρηστων που συνεδριάζουν κάθε δύο μέρες. Οργάνωση μηδέν. Συνέπεια μηδέν γιατί δεν υπάρχουν κανονισμοί για τις επιτροπές. Γίνεται αυτό για να μπορεί να συνεδριάζει χθες η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, που είναι υποτίθεται το όργανο που θα βοηθήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αναλάβει τα του οίκου του.

Αυτή η Επιτροπή στήθηκε έτσι ώστε να μην έχει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο την πλειοψηφία αλλά πάλι η ΕΠΟ. Μας έφεραν χθες να εγκρίνουμε τον ΚΙΜΠ (σ.σ. Κανονισμός Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαίρου). Ξέρετε πότε μας τον έδωσαν 100 σελίδες κανονισμό; Προχθές. Αυτό λέμε ότι είναι σοβαρή λειτουργία ομοσπονδίας.

Η αλήθεια είναι πως όλα είναι διαλυμένα. Εμείς λέμε πως για να λειτουργούν οι επιτροπές πρέπει να εναρμονιστούν με την ολιστική μελέτη, να υπάρχουν κανονισμοί. Σας ρωτάω λοιπόν αν υπάρχει ένας άνθρωπος που να πιστεύει ότι είναι λογικό να φέρνεις έναν τέτοιο κανονισμό μία μέρα πριν.

Ξεκινήσαμε να λέμε ότι θα υπάρχει μία ΚΕΔ που θα υπάρχουν μόνο ξένα μέλη. Κάποια στιγμή, κάποιος κύριος που είναι τώρα επικεφαλής, ο κ.Μπένετ, αφού δέχτηκε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, μας είπε πως έχει αντιπρόεδρο τον κ.Μάνταλο που δεν είναι ξένος. Ακούσαμε πως η ΕΠΟ είναι καλύτερα οικονομικά. Δεν είναι! Απλά η FIFA και η UEFA έδωσαν περισσότερα χρήματα.

Εσείς που ψηφίζετε εδώ, ξέρετε τι ψηφίζετε; Ή θα πάρετε 40.000 ευρώ κάθε Ένωση κι όλα καλά; Γιατί να μην πάρετε 80.000; Γιατί να πληρώνει η ΕΠΟ τους επαγγελματίες διαιτητές και όχι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Για ποιο λόγο τα χρήματα που έρχονται από FIFA/UEFA να πηγαίνουν στη SL2 (σ.σ. για τις πληρωμές των διαιτησιών) κι όχι σε εσάς; Γιατί να μην γίνουν γήπεδα με αυτά τα χρήματα στις Ενώσεις. Κι όποιος δεν έχει τα χρήματα για να μπορεί να έχει μία ΠΑΕ, να μην έχει. Είναι δυνατόν κάποιος λογικός να μη συμφωνεί με αυτό που λέω; Δεν είναι δυνατόν.

Πού ακούστηκε, σε ποια ομοσπονδία στον κόσμο να δίνει η UEFA και η FIFA χρήματα σε ΠΑΕ. Εμείς ξέρετε τι θέλουμε; Να μην υπάρχει αλισβερίσι. Όταν πηγαίνει κάπου η Εθνική ομάδα, να μην πληρώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο τη φίλη κάποιου, τον φίλο του. Είναι τόσο περίεργο, τόσο παράλογο; Τόσο τοξικό; Όπως ακούω να σχολιάζουν.

Έγινε ένα δικαστήριο χθες για την ΟΔΠΕ και είπαν οι άνθρωποι πως δεν ξέρουν τίποτα. Εδώ δεν υπάρχει καμία συστολή. Μπορεί να γίνεται το οτιδήποτε και να μην ιδρώνει κανενός το αυτί. Εμείς σαν επαγγελματικό ποδόσφαιρο δώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια, 23 εκατ. Ευρώ. Πόσα πιστεύετε ότι πάνε σε εσάς. Ξέρετε πού πήγαν; Δύο χρόνια μισθών της ΕΠΟ. Ξέρετε καμία ομοσπονδία πέραν της αγγλικής να έχει τόσες ανάγκες, 10 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο;

Πρέπει να προσέχετε ακριβώς τι ψηφίζετε. Εγώ ξεκαθαρίζω ότι προφανώς θα καταψηφίσουμε ό,τι σχετίζετε με τα οικονομικά και θα ξεκινήσουμε έρευνα για το θέμα με το προπονητικό κέντρο της Εθνικής. Ποιο είναι το θέμα; Όλοι το θέλουμε. Μπορεί ο κ.πρόεδρο να μην κοιτάζει αριστερά, αλλά υπάρχουν κι αριστερά άνθρωποι και πολίτες. Όλοι θέλουμε να έχει η Εθνική ένα προπονητικό-κόσμημα.

Υπήρχε μία συζήτηση για να γίνει στο Ελληνικό. Εκεί αναγεννιέται μία ολόκληρη περιοχή. Ακούω ότι έχει προταθεί μία άλλη περιοχή, με πολύ περισσότερα χρήματα και κόστος για την ΕΠΟ. Εκατομμύρια. Κι αυτό αγγίζει τα όρια της απιστίας και μάλιστα θα παραδοθεί πολλά χρόνια αργότερα. Κι αυτό μπορεί αντί να γίνει στο μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας και να το πάρουν από εκεί, το πάνε στον Ιππόδρομο, αυτό θα είναι όχι σκάνδαλο, αλλά έγκλημα κατά της Εθνικής και του ποδοσφαίρου. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πουλάει την Εθνική ομάδα για να κάνουν ρουσφέτια. Ειδικά αυτοί που τη σημαία την εμπορεύονται».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις