Παράνομος στοιχηματισμός: Κίνδυνος να χαθούν τα ίχνη του μαύρου χρήματος

Σοβαρός είναι πλέον ο κίνδυνος να χαθούν τα ίχνη του μαύρου χρήματος των εμπλεκομένων ποδοσφαιρικών παραγόντων στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.

Πριν ακόμα ξεκινήσει η επί της ουσίας διερεύνηση της υπόθεσης των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχει κίνδυνος να χαθούν πολύτιμα στοιχεία.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του dikisports.blogspot.com, ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κώστας Σπυρόπουλος δεν έχει παραδώσει ακόμη τα στοιχεία της προκαταρκτικής εξέτασης στον πρόεδρο της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος να μπλοκάρει τραπεζικούς λογαριασμούς και να δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία.

Ο κ. Βουρλιώτης ξεκαθάρισε ότι για να θέσει σε λειτουργία το λογισμικό της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, απαιτείται ενημέρωση από τον αθλητικό και ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Μάλιστα,διέκοψε τις ολιγοήμερες διακοπές του στη Χαλκιδική και επιστρέφει σήμερα εσπευσμένα στην Αθήνα.

Ο κ. Σπυρόπουλος διατείνεται ότι δεν κράτησε αντίγραφα της δικογραφίας και όλα τα στοιχεία της Interpol και της Eurojust βρίσκονται για ταυτοποίηση στην Οικονομική Αστυνομία και στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις