Συναγερμός στην 111 Πτέρυγα Μάχης: Μαχητικά F-16 μετασταθμεύουν στην 110 Πτέρυγα Μάχης (vids)

Συναγερμός έχει σημάνει στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, καθώς όπως ανέφερε σε ζωντανή μετάδοση ρεπόρτερ της ΕΡΤ, προβάλλοντας μάλιστα και πλάνα από τους καπνούς, έχουν σημειωθεί πολλαπλές εκρήξεις από αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Καραμπά, που ανήκουν στο οπλοστάσιο στρατιωτικής βάσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποθήκη πυρομαχικών που έχει πάρει φωτιά βρίσκεται 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Νέας Αγχιάλου και περίπου 6 χιλιόμετρα από την 111 Πτέρυγα Μάχης, ενώ την έχει εκκενώσει το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική από τους επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ενώ μάλιστα έχει δοθεί εντολή για να εκκενωθούν οι αποθήκες πυρομαχικών μέσα στην 111 Πτέρυγα Μάχης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι άνεμοι έχουν αλλάξει κατεύθυνση την τελευταία ώρα.

Ειδικότερα, πληροφορίες του warnews.gr αναφέρουν ότι δόθηκε εντολή πριν από λίγη ώρα να μετασταθμεύσουν τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, που βρίσκονταν εκτός καταφυγίων και υποστέγων, στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα

Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης πολιτών

Σκάφος του λιμενικού συντονίζει τις προσπάθειες απομάκρυνσης πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου προς το λιμεναρχείο του Βόλου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει περικυκλώσει την περιοχή.

Οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου, είτε έφευγαν οδικώς προς Βόλο, είτε με σκάφη ιδιωτών και διασωστών που ειδοποίησαν στελέχη του Λιμενικού. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά πλησιάζει απειλητικά το λιμάνι της περιοχής, ενώ ο φόβος των πολιτών εντείνεται από τις απανωτές εκρήξεις που ακούγονται από τον χώρο αποθήκης της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στελέχη του λιμενικού έχουν αναλάβει την επιβίβαση των πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, τα οποία αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Οι πολίτες μεταφέρονται στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου. Τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 22 ιδιωτικά σκάφη, έχουν μεταφέρει ήδη 30 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο, με το λιμενικό να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Η στιγμή της έκρηξης

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις