Αρχίζουν οι εγγραφές για την ακαδημία ποδοσφαίρου του Μαγνησιακού

Την έναρξη των εγγραφών στα τμήματα της ακαδημίας ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ο Μαγνησιακός.

Αναλυτικά:

Η διοίκηση του Α.Σ.Β. Μαγνησιακός ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 24 Αυγούστου αρχίζουν οι εγγραφές για τη στελέχωση των τμημάτων της ακαδημίας ποδοσφαίρου του συλλόγου. Η έναρξη των προπονήσεων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στο «Κιούπι» το οποίο διαθέτει δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Το ποδόσφαιρο βοηθά στην ανάπτυξη φυσικών δεξιοτήτων, όπως η κινητικότητα, η ευελιξία και η αντοχή, ενώ ως ομαδικό άθλημα διδάσκει στα παιδιά τη σημασία της συνεργασίας και της επικοινωνίας με τους συμπαίκτες τους. Παράλληλα, τα βοηθά να αναπτύξουν χαρακτηριστικά όπως η αυτοπεποίθηση και η προσήλωση σε έναν στόχο.

Όλα τα παραπάνω θα προσπαθήσουν να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά οι προπονητές μας, με τον Θάνο Θεοδώρου να είναι ο επικεφαλής του φετινού μας εγχειρήματος, αφού εκτός από τεχνικός της ανδρικής μας ομάδας στη Γ’ Εθνική είναι και αθλητικός διευθυντής στον σύλλογό μας.

Υπεύθυνος της ακαδημίας ποδοσφαίρου του Μαγνησιακού για δεύτερη χρονιά είναι ο Δημήτρης Βαταμίδης, καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο και κάτοχος διπλώματος UEFA B. O κ. Βαταμίδης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Νίκη, ανέλαβε στη συνέχεια ομάδες της ΕΠΣΘ, ενώ για 15 χρόνια υπήρξε και υπεύθυνος στην ακαδημία της Νίκης. Από το 2018 εργάστηκε στον Α.Σ. Δημητριάς και το καλοκαίρι του 2022 ήρθε στον Μαγνησιακό.

Τα διάφορα τμήματα αναλαμβάνουν ως προπονητές οι Παναγιώτης Γεραμπίνης, Θανάσης Παχής, Γιώργος Γεωργίου, Άγγελος Βέρτζος και Βαγγέλης Ράπτης.

Ο Παναγιώτης Γεραμπίνης είναι πτυχιούχος φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, κάτοχος UEFA B και προπονητής σε παιδικές ηλικίες με 25ετή συνεχή εμπειρία έως και σήμερα. Κατέχει διδακτορικό τίτλο σπουδών στην Αθλητική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μάστερ στο sport management (Loughborough University). Μάλιστα είναι επιφορτισμένος, εκτός της αθλητικής διαδικασίας, και σε θέματα που άπτονται υποστήριξης σε ζητήματα θετικής ανάπτυξης (θετική παρακίνηση των παιδιών και περιβάλλον φροντίδας), καθορισμού στόχων, αυτοπεποίθησης, αυτοσυγκέντρωσης, υπευθυνότητας κ.α. Στόχος είναι η ενδυνάμωση της αθλητικής εμπειρίας (και της ατομικής βελτίωσης, ανεξαρτήτως αποτελέσματος), ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής συγκεκριμένων ψυχολογιών τεχνικών, προσαρμοσμένων στην παιδική ηλικία όπως είναι η διαχείριση άγχους, η ανάπτυξη αυτό-διαλόγου, η νοητική εξάσκηση και η θετική σκέψη.

Ο Θανάσης Παχής είναι ένας έμπειρος προπονητής που βρίσκεται στους πάγκους περίπου 30 χρόνια. Διαθέτει δίπλωμα UEFA B και έχει εργαστεί σε πάρα πολλούς ερασιτεχνικούς συλλόγους του νομού Μαγνησίας. Στην ακαδημία του Μαγνησιακού βρίσκεται από την περσινή σεζόν.

Ο Γιώργος Γεωργίου είναι ο παλαιότερος στην ακαδημία του Μαγνησιακού, διανύοντας σε αυτή ήδη 15 χρόνια. Είναι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και κατέχει δίπλωμα UEFA B.

Για τον Άγγελο Βέρτζο δεν χρειάζονται συστάσεις. Αποτελεί θετικό παράδειγμα για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή και αποτελεί τιμή για τον Μαγνησιακό το ότι από αυτόν ξεκινά τα πρώτα του προπονητικά βήματα. Η εμπειρία του Άγγελου στα γήπεδα είναι τεράστια όπως φαίνεται από τις 470 συμμετοχές του σε αγώνες Εθνικών πρωταθλημάτων. Πέρυσι αποτέλεσε στυλοβάτη της αμυντικής γραμμής της ομάδας μας, ενώ και φέτος θα τη βοηθήσει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Την πρώτη μας ομάδα θα ενισχύσει και ο τερματοφύλακας Βαγγέλης Ράπτης, που όμως θα έχει και διπλό ρόλο, αφού αναλαμβάνει και την εκγύμναση τμήματος τερματοφυλάκων της ακαδημίας. Ο Βαγγέλης είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, αλλά και μεταπτυχιακός φοιτητής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Στην ακαδημία ποδοσφαίρου του Μαγνησιακού θα λειτουργήσουν τμήματα για παιδιά 5 έως 16 ετών. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές είναι 24210-36230 (γραφεία συλλόγου, Λαρίσης 70), 6944243396 (Δημήτρης Βαταμίδης) και 6980280979 (Θάνος Θεοδώρου), τις ώρες 10.00-12.00 και 18.00-21.00.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις