Ξαναζεσταίνεται η υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού – Νέα δεδομένα

Οι 105 συλλήψεις/προφυλακίσεις και η ερευνητική διαδικασία εξιχνίασης της σνθρωποκτονίας, φροντίζουν για την χαμένη τιμή της Αστυνομίας. Ειδικά η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εργάζονται νυχθημερόν να διασταυρώσουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στον δολοφόνο και στους ενόχους των αιματηρών επεισοδίων της Νέας Φιλαδέλφειας.

Από το βράδυ της 7ης Αυγούστου όλες οι αστυνομικές έρευνες στην Αθήνα προσδιορίζονται από την τραγική κατάληξη του Μιχάλη. Τα υπόλοιπα πήγαν πίσω.

Κάπως έτσι έμεινε στο ράφι η ελληνική εκδοχή του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού που όλο τον Ιούλιο αποκάλυπτε καρέ-καρέ τούτη εδώ η στήλη. Οι εμπλεκόμενοι ένιωσαν ότι “μπόρα ήταν και πέρασε”.

Δεν είναι καθόλου έτσι. Η θερινή ραστώνη υποχώρησε, οι αδειούχοι επέστρεψαν και το εγκληματολογικό πιάνει πάλι δουλειά. Με πλήθος στοιχείων που προέρχεται από τις νόμιμες υποκλοπές, τις κατασχέσεις κινητών, λάπτοπ και άλλων ψηφιακών μέσων, αλλά κυρίως τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η διαδρομή του χρήματος οδηγεί με ασφάλεια τις έρευνες και σύντομα θα μάθουμε ποιοι κέρδιζαν από τη διαφθορά. Και θα δοθεί η απάντηση για τον βαθμό εμπλοκής των 18 ελληνικών ΠΑΕ, εκ των οποίων οι 5 ανήκουν στη μεγάλη κατηγορία.

Αυτά σε ποινικό επίπεδο. Διότι και στο πειθαρχικό κάτι φαίνεται να κινείται. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος ανέσυρε απο το αρχειο του 109 φακέλους της Sportradar και περιμένει το υλικό της έρευνας της Interpol, της Eurojust και της Εισαγγελίας Πρωτοδικων Αθηνών.

Θα επιχειρήσει να φτιάξει το παζλ, συνδέοντας τις εκθέσεις της εταιρείας ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης με τα στοιχεία των αστυνομικών ερευνών. Κυρίως θα αξιοποιήσει τα οικονομικά ευρήματα της δικογραφίας (τραπεζικοί λογαριασμοί κσι παράνομες συναλλαγές που κοινολογούνται στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και στα διαδικτυακά μηνύματα).

Από τις 2 Αυγούστου ο κ.Κωτουλόπουλος έχει ένα πρόσθετο εργαλείο: Τη διεύρυνση των κυρώσεων στον Πειθαρχικό Κώδικα. Δεν περιορίζεται από την ευθύνη αξιωματούχου ή ποδοσφαιριστή. Η επαρκής πιθανολόγηση θεσμοθετήθηκε ευκρινώς και απομένει η πειθαρχική ερευνητική διαδικασία.

Μην το ξεχνάμε ποτέ: Με αυτό τον τρόπο η Γιουβέντους μέσα σε δέκα μέρες κατέληξε στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας. Απλώς τολμηροί δικαστές, απαιτούνται. 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις