«Ο Λεβαδειακός έχει χτιστεί για να επιστρέψει στην SL1»

Ο Μιχάλης Κουϊρουκίδης συνέβαλε τα μέγιστα στην ιστορική άνοδο της Κηφισιάς στη Stoiximan Super League πέρυσι, ωστόσο η νέα σεζόν τον βρήκε εκ νέου στη Super League 2, αυτή τη φορά με τη φανέλα του Λεβαδειακού.

Ο 28χρονος επιθετικός λοιπόν έκανε ίσως το καλύτερο ντεμπούτο που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει, καθώς πέρασε ως αλλαγή στο εκτός έδρας ματς των Βοιωτών με την Ηλιούπολη για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet και άνοιξε το σκορ με κοντινή προσπάθεια στο 3ο λεπτό της παράτασης – με την ομάδα του να νικά 2-1 χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νίκα.
Μετά την αναμέτρηση, ο υψηλόσωμος σέντερ φορ μίλησε στο sport-fm.gr και τον Γιάννη Πολιά για την πρόκριση αλλά και τους στόχους της νέας του ομάδας.

Ξεκινώντας από το τέρμα που σημείωσε και το διπλό στην Ηλιούπολη, ο Κουϊρουκίδης ανέφερε πως «είμαι πολύ χαρούμενος, ο στόχος μου είναι πάντα, όποτε κι αν μπαίνω στο ματς να βοηθάω και ένας επιθετικός το κάνει αυτό με γκολ ή ασίστ. Ιδανικό που ήρθε σήμερα, σε ένα δύσκολο ματς.

Ξέρω την Ηλιούπολη, πόσο καλοδουλεμένη ομάδα είναι και είμαι χαρούμενος γιατί έστω και δύσκολα ήρθε η πρόκριση – κι ένα γκολ που με χαροποίησε ακόμη περισσότερο. Ένας επιθετικός ζει από τα γκολ, δεν μπορείτε να καταλάβετε, το συναίσθημα δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο, ακόμα και στην προπόνηση».

Ασφαλώς μία καλή πορεία στο Κύπελλο είναι καλοδεχούμενη για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, ωστόσο ο μεγάλος στόχος είναι να επιστρέψει άμεσα η ομάδα στα… σαλόνια.

«Δεν λέμε μεγάλες κουβέντες, έχει χτιστεί έτσι η ομάδα, με ένα εκπληκτικό ρόστερ με πολλούς και καλούς παίκτες, για να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην Α’ κατηγορία. Δεν είναι καμιά βαρύγδουπη δήλωση, είναι η αλήθεια, ο πρώτος μας στόχος» τα λόγια του Έλληνα επιθετικού, που αναφερόμενος στον προσωπικό του στόχο τόνισε πως «έχω στόχο και πάλι έναν διψήφιο αριθμό τερμάτων, μαζί και ασίστ, θέλω να κάνω χαρούμενους τους συμπαίκτες μου. Σίγουρα ένας διψήφιος αριθμός γκολ θα με χαροποιήσει».

 
Ο Κουϊρουκίδης δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το κλίμα που συνάντησε στη Λιβαδειά, πηγαίνοντας σε μία ομάδα που είχε υποβιβαστεί από τη μεγάλη κατηγορία. Όπως είπε, «το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, δεν το περίμενα. Είναι πολλά παιδιά που έχουν μείνει από τη Stoiximan Super League και βοήθησαν πολύ εμάς τους νέους να εγκλιματιστούμε πολύ γρήγορα. Και οι άνθρωποι της ομάδας, μέχρι στιγμής ό,τι έχουμε χρειαστεί το έχουν κάνει».

Κλείνοντας, κλήθηκε να απαντήσει αν περιμένει να είναι και… φαρμακερή μια τρίτη άνοδος, με τον ίδιο να παραμένει στο ρόστερ για την Α’ κατηγορία – κάτι που δεν συνέβη στο παρελθόν σε Ιωνικό και Κηφισιά.

«Αυτό θα το δούμε, ο στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα να πάρει την άνοδο, δεν θα πω μεγάλες κουβέντες γιατί αυτά αλλάζουν από μέρα σε μένα. Μακάρι να είμαι κι εγώ στην Α’ κατηγορία με την ομάδα», τα λόγια του.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις