Συνέντευξη Γιάννη Παπαδόπουλου στο ΦΩΣ: Τι είπε για ΕΑΚ, στόχους και Αχιλλέα Μπέο

Μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ έδωσε ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού Βόλου, Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο διοικητικός ηγέτης των ερυθρολεύκων αναφέρθηκε σε όλη την τρέχουν επικαιρότητα της ομάδας αλλά και στις σχέσεις του με τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Γιάννη Παπαδόπουλου στο ΦΩΣ:

Με τον Γιάννη Παπαδόπουλο τον παράγοντα, που ήταν στην ΕΠΟ και είναι στην ΑΕΚ, έχετε καμία σχέση;

Απλή συνωνυμία. Αν τον συναντήσω στον δρόμο, δεν θα τον γνωρίσω! Και φυσικά, αν με συναντήσει στον δρόμο, δεν θα με γνωρίσει ούτε αυτός.

Εσείς πότε πήρατε τον Ολυμπιακό Βόλου;

Τον Μάιο. Έγινε Γενική Συνέλευση των  μελών, υπήρξε συμφωνία με το ΔΣ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, μας υπερψήφισαν πανηγυρικά με πάνω από 86%. Και αναλάβαμε το ποδοσφαιρικό τμήμα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Γιατί χρησιμοποιείτε πρώτο πληθυντικό; Μου είπαν ότι στενό συγγενικό σας πρόσωπο έχει εργοστάσιο στον Βόλο.

Εγώ είμαι δικηγόρος. Έχω τη θέση εκπροσώπου μιας σειράς επενδυτών στο εξωτερικό. Ως δικηγόρος εξειδικευμένος που ασχολείται με το στρατιωτικό δίκαιο Ελλήνων του εξωτερικού έχω πρόσβαση σε έναν κλειστό κύκλο Ελλήνων που με εμπιστεύεται και να θέλουν να επενδύσουν. Η προϋπόθεση ήταν, ο όρος, ότι δεν θέλαμε κανένας εμπλεκόμενος με τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Γιατί;

Γιατί δεν ήθελα να υπάρχει κάποια ταμπέλα. Ήθελα να μην μπορεί κανείς να μας κατατάξει κάπου.

Εσείς δεν είστε Βολιώτης;

Όχι. Είμαι Αθηναίος.

Γιατί μπήκατε στον Ολυμπιακό Βόλου;

Κατ’ αρχάς, υπήρξε η πρόθεση της διοίκησης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου να δώσει την ποδοσφαιρική ομάδα. Με πήραν τηλέφωνο και μου εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους.

Ποιος;

Από το περιβάλλον του Ολυμπιακού Βόλου.

Με τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο γνωρίζεστε;

Δεν γνωριζόμασταν. Τον Φλεβάρη, που ξεκίνησε η έρευνά μας και η ενασχόλησή μας για την κατάσταση που ήταν η ομάδα σε όλα τα επίπεδα, συναντήθηκα θεσμικά πρώτη φορά με τον δήμαρχο Βόλο.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου θεωρούν εχθρό τον δήμαρχο τα τελευταία χρόνια. Εσείς πώς τον είδατε;

Όντως, ένα σημαντικό κομμάτι των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου τον θεωρούν εχθρό. Πριν τον γνωρίσω είχα ακούσει πολλά στον Βόλο. Μπορώ όμως να πω ότι κάθε άνθρωπος έχει τα κουμπιά του. Αν του χτυπήσεις την πόρτα, θα σου απαντήσει. Μας αρέσει η αμεσότητα και τα λίγα λόγια. Ένα κι ένα κάνουν δύο – και τέλος. Προς το παρόν, εμάς ως διοίκηση, δεν μας έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Το αντίθετο, ό,τι έχουμε ζητήσει, έχει γίνει. Και πάνω απ’ όλα την επιστροφή μας στην ιστορική μας έδρα.

 Οι οπαδοί δεν πίστευαν ότι θα το καταφέρνατε αυτό. Δεν πίστευαν ότι θα έδινε το γήπεδο ο Μπέος.

Όταν  αναλάβαμε, είχαμε όραμα. Μας σεβάστηκαν. Έζησα από πολύ κοντά το τέλος της προηγούμενης σεζόν κάναμε μεταγραφές το καλοκαίρι, πήραμε τον καλύτερο προπονητή τον γνωστό Βολιώτη Στέλιο Αρσένο, και είπαμε ότι παρότι θα παίξουμε στο τοπικό, θα φτιάξουμε ένα ρόστερ που θα μπορούσε να έχει αξιόλογη πορεία στη Γ΄Εθνική από φέτος.

Φαντάζομαι ότι στόχος είναι οπωσδήποτε η άνοδος με την πρώτη.

Στόχος είναι να τηρήσουμε κάποιους ποδοσφαιρικούς κανόνες. Ένας από αυτούς είναι να φτιάξουμε ομάδα που θα μπορούσε να παίζει στον παραπάνω κατηγορία. Να είμαστε οικογένεια. Να το διασκεδάσουμε, να το ευχαριστηθούμε, με τον ενθουσιασμό που έχουμε ως φίλαθλοι και για πρώτη φορά παράγοντες. Κάθε ματς να το θέλουμε περισσότερο από τον αντίπαλο. Κάθε φάση, κάθε λεπτό. Και όλα θα γίνουν.

Τι προβλήματα είχε το ΕΑΚ;

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις εξελίξεις για το γήπεδο. Θυμάμαι, όταν είχα πρωτοπάει, πήγαμε στο βοηθητικό του ΕΑΚ και δεν θα ξεχάσω την αύρα που έβγαζε το γήπεδο. Μεγαλείο ήταν. Μέχρι και τη σεζόν που πέρασε, η ομάδα έπαιζε στη Νεάπολη, πολύ μακριά από την ιστορική μας έδρα. Ο πόθος των φιλάθλων ήταν η επιστροφή στο ΕΑΚ. Για εμάς ήταν ιερή υποχρέωση!

Και γιατί δεν έπαιρνε τον ΕΑΚ η ομάδα πριν;

Ο Ολυμπιακός Βόλου θεωρώ ότι έχει την τύχη να διαθέτει διοίκηση που δεν έχει βιώσει όλη αυτή την πολύχρονη κόντρα με τον δήμαρχο. Δεν ξέρω για ποιους λόγους δεν έπαιζε στο ΕΑΚ η ομάδα τόσα χρόνια. Ένα ιστορικό γήπεδο.

Πόσο κόσμο χωράει;

Επισήμως 9.000, αλλά δυστυχώς έχει υποστεί διάβρωση και μας απασχολούν τα έργα που χρειάζονται. Με οποιαδήποτε δημοτική αρχή υπάρχει, είτε σήμερα είτε αύριο, θα χορηγηθεί κονδύλι, ώστε να φτάσει ξανά στην πλήρη χωρητικότητά του. Εμείς έχουμε αναλάβει τη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου, ήταν συμφωνία μας με τον δήμαρχο και την τηρούμε. Το χορτάρι ήταν ξερό, κάποτε είχαν πέσει πολλά χρήματα στον χλοοτάπητα, ρίξαμε λιπάσματα, φέραμε γεωπόνους και το κάναμε καταπράσινο.

Πότε είναι η πρεμιέρα;

Την Κυριακή.

Εντός;

Ναι, αλλά όχι στο ΕΑΚ, γιατί θέλαμε να κάνουμε άμεσα επανασπορά, ώστε να μην έχει πρόβλημα ο χλοοτάπητας τον χειμώνα. Δεύτερη αγωνιστική παίζουμε εκτός, μετά έχει εκλογές, οπότε θα είναι έτοιμο το γήπεδο στη συνέχεια. Λόγω των καταστροφών στην περιοχή, πήγε το πρωτάθλημα λίγο πιο πίσω. Ο κόσμος μας στον αγιασμό μάζεψε τρόφιμα για τους πληγέντες, είχαμε και ειδικό κουμπαρά.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ΦΩΣ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις