“Χείμαρρος” ο Βενέτης στο ΦΩΣ: «Φανατικός εχθρός της Νίκης ο Μπέος»

«Τα έργα στον Βόλο ήταν πλημμυρικά… και όχι αντιπλημμυρικά!»

Συνέντευξη στο ΦΩΣ των ΣΠΟΡ έδωσε ο Βασίλης Βενέτης παίρνοντας ξεκάθαρη θέση όχι μόνο για τη Νίκη Βόλου και το πρωτάθλημα της SL2 αλλά για όσα συμβαίνουν στην πόλη αυτή την περίοδο.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλη Βενέτη:

-Είστε στο άρμα κανενός;

«Είμαστε στο άρμα της Νίκης Βόλου. Καλές σχέσεις έχουμε με όλους»

-Στόχος είναι τα 100 χρόνια της ομάδας να σας βρουν με άνοδο στη Σούπερ Λιγκ;

«Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ναι. Τη σεζόν που πέρασε ήρθαμε τρίτοι. Κάθε χρόνο έχουμε στόχο την άνοδο, αλλά δεν μας έχει έρθει. Μακάρι τα 100 χρόνια να τα γιορτάσουμε στη Σούπερ Λιγκ. Η Νίκη ιδρύθηκε το 1924.

-Στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου ποια ομάδα έχει τον περισσότερο κόσμο, ο Ολυμπιακός Βόλου ή η Νίκη;

«Θεωρώ ότι η Νίκη Βόλου έχει τον περισσότερο κόσμο. Ο πυρήνας είναι τη Νέα Ιωνία αλλά έχει πολλούς φίλους και έξω από τον Βόλο, στον Αλμυρό, στο Βελεστίνο λόγου χάρη. Όταν παίζαμε τα παραδοσιακά ντέρμπι η Νίκη είχε πιο πολύ κόσμο. Τον καιρό που μπορούσαν να είναι οπαδοί των δύο ομάδων στο γήπεδο. Μέχρι που ήρθε ο Αχιλλέας στον Ολυμπιακό και μας το έκοψε»

-Εγώ ξέρω από εχθρούς του Μπέου ότι είναι ο καλύτερος δήμαρχος που έχει περάσει. Βέβαια, είδα κάτι δρόμους με άσφαλτο κατεστραμμένους, πολύ λεπτούς σε πάχος και χωρίς το κατάλληλο υπόστρωμα. Είδα γκρεμισμένη γέφυρα, είδα καταστροφές. Τι άποψη έχει γι αυτά;

«Ο Βόλος έχει ξαναπλημμυρίσει το 1955. Είχα ακούσματα από τη μητέρα μου και τις γιαγιάδες μου ότι είχε πολλά θέματα τότε. Θωρακίστηκε μετά από εκείνη την πλημμύρα ο Βόλος. Η πόλη του Βόλου είναι άρτια ρυμοτομημένη. Έχει κάθετους δρόμους με ελαφριά κλίση ώστε να οδηγούν τα νερά στη θάλασσα. Τώρα όμως το παραλιακό μέτωπο, εκεί που είμαι εγώ, είναι πιο ψηλά και δημιουργεί φράγμα προς τη θάλασσα. Το ίδιο δημιούργησε πρόβλημα και στο παλιό λιμεναρχείο. Αυτό είναι πρόβλημα που διαιωνίζεται.

Ο δήμαρχος διαφήμιζε ως κύριο έργο του την κατασκευή δύο κόμβων. Όμως αυτοί οι δύο κόμβοι δημιούργησαν πλυμμηρικά αναχώματα. Εμπόδιζαν τη ροή του νερού προς τη θάλασσα. Και ο κόμβος στο δημαρχείο και ο κόμβος στη Νεάπολη».

-Αυτούς τους δύο κόμβους τους έκανε ο Μπέος;

«Βέβαια, ο Αχιλλέας τους έκανε. Δεν τον βλέπεις με μεζούρα που σχεδιάζει τα έργα προεκλογικά; Σε ότι αφορά τη γέφυρα του Ξηριά: Ο Βόλος έχει έναν ορεινό όγκο από πίσω, το Πήλιο και τρεις χειμάρρους ως διόδους διαφυγής του νερού. Έχει δημιουργηθεί από την πλυμμύρα του 1955 μία περιφερειακή τάφρος ως ανάχωμα των νερών μέσω τρίτων χειμάρρων. Εκεί που είναι η γέφυρα του Ξηριά είναι σημείο που περνάω συνεχώς και σπάνια έχει νερό. Μάλιστα η κυκλοφορία γινόταν παρόχθια. Δεν υπήρχε η ανάγκη να γίνει γέφυρα. Την έφτιαξαν χαμηλή και δημιούργησε πρόβλημα εμποδίζοντας τον όγκο του νερού να φύγει προς τη θάλασσα. Η γέφυρα που γκρεμίστηκε είναι στον Αλμυρό».

Δηλαδή;

«Και στον άλλο χείμαρρο, τον Κραυσίδωνα υπήρξε πρόβλημα, ξηλώθηκαν τα παρόχθια μπετά στο ύψος του Άνω Βόλου. Για τα δε οδοστρώματα που ξηλώθηκαν είναι αυτά που πανηγύριζε ο Αχιλλέας, είχε ανέβει στο άλογο και έκανε παρέλαση, “τι δρόμους έφτιαξα, αεροδρόμιο έκανα ο π…” έλεγε. Δεν τα έχεις δει αυτά τα βιντεάκια;»

-Πες μου πράγματα για τη Νίκη, γιατί η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ με τον Ολυμπιακό Βόλου ασχολιόμουν

«Η Νίκη Βόλου είναι προσφυγικό σωματείο, κρατάει μία παράδοση από την ίδρυσή της. Είμαστε συνεχιστές αυτής της παράδοσης. Δεν είμαστε μόνο αθλητικό σωματείο, η ομάδα έχει κοινωνικό πρόσωπο. Υπάρχει κόσμος που ζει με τη Νίκη Βόλου, είναι τρόπος ζωής, ειδικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Και έχουμε οπαδούς που είναι πρώτα Νίκη και μετά οποιαδήποτε άλλη ομάδα, π.χ. Ολυμπιακός Πειραιώς. Ή μόνο Νίκη»

-Πλημύρησες εσύ;

«Ναι και είμαι δέκα μέτρα από τη θάλασσα. Το καταφέραμε κι αυτό. Να πλημμυρίσουμε δίπλα από τη θάλασσα. Έγιναν πλημμυρικά έργα στον Βόλο, όχι αντιπλημμυρικά… Την ευθύνη όμως την έχουμε εμείς οι Βολιώτες με αυτούς που ψηφίζουμε. Αυτός που διοικεί μία χαρά περνάει…»

-Εσείς ως Νίκη Βόλου έχετε παράπονα από τον Μπέο σε ποδοσφαιρικό επίπεδο;

«Ε, είναι φανατικός εχθρός της Νίκης Βόλου ο Μπέος, δηλωμένος, παρότι είχε ξεκινήσει να πάρει τη Νίκη Βόλου και μίλησε για συνένωση με τον Ολυμπιακό Βόλου. Έφυγε τρέχοντας τότε, εκδιώχθηκε. Από τον χείμαρρο Κραυσίδωνα έφυγε τρέχοντας…»

-Τι χρειάζεται η πόλη;

«Ο Βόλος είναι μία πανέμορφη πόλη, αλλά έχει μείνει πολύ πίσω σε θέματα υποδομών. Λειτουργεί πιο πολύ με το φαίνεσθα και όχι με έργα που θα τον κάνουν ευρωπαϊκή πόλη. Έχουμε πρόβλημα μέχρικαι με καύση σκουπιδιών δίπλα μας. Το παλιό εργοστάσιο της ΑΓΕΤ καίει σκουπίδια δίπλα στην πόλη».

-Μυρίζει;

«Βρομάει. Από αυτά κινητοποιήθηκε ο αδελφός μου. Όταν θες να κάνεις μία πόλη τουριστική, το πρώτο που πρέπει να έχεις είναι μία πόλη καθαρή. Έκανε δήλωση ο Μπέος ότι ο Βόλος είναι ανοχείρωτος. Εννέα χρόνια είσαι δήμαρχος. Ποιος θα τον οχυρώσει;»

-Ποιοι είναι οι κυριότεροι αντίπαλοί σας για την άνοδο;

«Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και μπήκε ουρανοκατέβατος στον όμιλό μας ο Λεβαδειακός, είναι η Λάρισα, ο Ηρακλής, η Αναγέννηση και ο Λεβαδειακός. Αυτοί δηλώνουν ότι πάνε για άνοδο».

-Για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο

«Εμείς ως διοίκηση, έχουμε τη φιλοσοφία να μην αλλάζουμε προπονητές. Ο Ελευθερόπουλος είναι εργασιομανής, έχει πολλές παραστάσεις, έχει όρεξη, είναι τίμιος. Σε μερικά θέματα είναι απόλυτος, έχει τα κουμπιά του, είναι μορφωμένος, δεν είναι “τσομπάνος”. Τον θεωρώ ίσως την καλύτερη λύση για την κατηγορία. Εμείς θέλουμε με τον προπονητή να μιλάμε την ίδια γλώσσα και μέσα από δουλειά να φτάσουμε κάπου, όχι με κονέ, με άκρες.. Ο Δημήτρης είναι προπονητής που ασχολείται μόνο με ποδόσφαιρο. Δεν ασχολείται με άλλα.. Για αυτό είναι στοχοποιημένος..»

-Χρέη έχει η Νίκη Βόλου;

«Παρότι οι ωραίοι έχουν χρέη, εμείς δεν έχουμε»

Όλη η συνέντευξη του Βασίλη Βενέτη στην εφημερίδα ΦΩΣ των ΣΠΟΡ

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις