Στους “16” η Νίκη Βόλου πέρασε εύκολα 3-1 από τη Βάρδα

Στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος θα συμμετάσχει η Νίκη Βόλου καθώς μετά τη Ζάκυνθο απέκλεισε και τον ΠΑΟ Βάρδας, κερδίζοντάς τον στην έδρα του με σκορ 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν εύκολα και αν ήταν πιο ουσιαστικοί στην τελική τους ενέργεια θα είχαν εκτοξεύσει τον δείκτη του σκορ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν με κεφαλιά του Σπηλιώπουλου αρχικά μείωσαν σε 2-1 και στη συνέχεια πίεσαν για να πετύχουν το τέρμα της ισοφάρισης. Οι κυανόλευκοι είχαν ανοίξει το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζιώρα στο 15’ και έκαναν το 0-2 με τον Κρητικό με την έναρξη της επανάληψης. Το τρίτο τέρμα ήταν για σεμινάριο passing game αφού πριν φτάσει η μπάλα στον Κάσσο για να σκοράρει, πέρασε σχεδόν απ’ όλους τους παίκτες της Νίκης.

Το ματς

Στο 5ο λεπτό από μία λάθος παράλληλη πάσα του Στίκα, ο Λαθύρης έκλεψε την μπάλα όμως το σουτ από το ύψος της περιοχής πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 11’ ο Κρητικός έπαιξε με πάσα το πρώτο κερδισμένο κόρνερ και από τη γωνία της μεγάλης περιοχής γέμισε στο δεύτερο δοκάρι, απ’ όπου ο Κάσσος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Ανδρικόπουλος αφού πρώτα συμβουλεύτηκε τον πρώτο βοηθό, υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Κάσσου στην περιοχή στο 15’. Ο Τζιώρας ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία και τον Βορύλλα στην αριστερή.

Στο 19’ ο Γκαραβέλης με βολέ έβγαλε αντεπίθεση για τη Νίκη, με τον Πολίτη να γίνεται αποδέκτης στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης και με πάσα προσπάθησε να βγάλει σε θέση τετ α τετ τον Κάσσο, ωστόσο ο Βορύλλας διάβασε τη φάση και μπλόκαρε την μπάλα.

Η Νίκη άγγιξε το δεύτερό της γκολ στο 34’. Ο Πολίτης έβγαλε γλυκιά σέντρα στην περιοχή, ο Τζιώρας ανενόχλητος και από κοντινή θέση πήρε την κεφαλιά όμως ο Βορύλλας με υπερένταση έπεσε στη δεξιά του γωνία και απόκρουσε. Στη συνέχεια η μπάλα έφτασε σε παίκτη της βολιώτικης ομάδας που εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ωστόσο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Γαβριηλίδης από καλή θέση επιχείρησε δυνατό σουτ, με την μπάλα να βρίσκει σε αντίπαλο και να καταλήγει κόρνερ.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου η Νίκη βρήκε δίχτυα και έκανε πολύ πιο απλή την υπόθεση πρόκριση. Συγκεκριμένα στο 48’ ο Κρητικός έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα αριστερά κι αφού πρώτα απέφυγε τον αντίπαλό του δύο φορές από πλάγια θέση σούταρε εύστοχα, γράφοντας το 0-2

Ο Κρητικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει τρία τα τέρματα της ομάδας του και δύο τα προσωπικά του, όταν από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βορύλλα που έβγαλε το σουτ του επιθετικού της Νίκης πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

Μετά το 0-2 το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να δείξουν και τις επιθετικές αρετές τους και τους φιλοξενούμενους. Ο Μπαχανάκ πήρε την μπουκιά από το στόμα του Μπίσα που επιχείρησε να κατεβάσει την μπάλα και να εκτελέσει. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπίσα επιχείρησε δυνατό σουτ που πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 73’ ο Λίταινας έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-3 όταν ο Βορύλλας απομάκρυνε συρτά πάνω στον παίκτη της Νίκης, όμως ο παίκτης μπερδεύτηκε και δεν μπόρεσε να σουτάρει.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία στο 78’. Ο Τοπαλίδης από πλάγια θέση σούταρε δυνατά, ο Βορύλλας απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Κρητικό ο οποίος σε κενή εστία σούταρε άουτ.

Στο 79’ ένα καλό σουτ του Μπίσα από το ημικύκλιο της περιοχής έδιωξε σε κόρνερ ο Γκαραβέλης. Στο κόρνερ ο Λιόσης με σουτ έστειλε την μπάλα προς την εστία όμως ο Γκαραβέλης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε σταθερά.

Οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι στο 81’ όταν σε σέντρα στην περιοχή, ο Παπασπηλιώπουλος με κεφαλιά αιφνιδίασε τον Γκαραβέλη που πίστεψε πως η μπάλα θα καταλήξει άουτ.

Ο ΠΑΟ Βάρδας ανέβασε τις γραμμές του και προσπάθησε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης με αποτέλεσμα οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου να βρουν κενούς χώρους στην αμυντική διάταξη των γηπεδούχων.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι «Βολιώτες» άλλαξαν υποδειγματικά την μπάλα και με γρήγορο passing game έφτασε στα δεξιά στον Τοπαλίδη που έστρωσε στον Κάσσο ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βορύλλα. Με το τέρμα αυτό η Νίκη «κλείδωσε» την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟ Βάρδας (Ηλ. Φωτόπουλος): Βορύλλας, Διονυσόπουλος, Θεοφάνης (75’ Τσεκούρας), Κοτσώνης, Παπασπηλιόπουλος, Λιόσης, Κούστα, Πλαστουργός (46’ Μικελάτος, λ.τρ. Τρομπούκης), Μπίσα, Μαστραντωνάκης, Λαθύρης.

Νίκη Βόλου (Δ. Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Αναστασίου (67’ Να’α), Ανδρέου (57’ Μπαχανάκ), Στίκας, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Γαβριηλίδης (57’ Τοπαλίδης), Πολίτης (57’ Λίταινας), Κρητικός, Τζιώρας (75’ Τζιώρας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις