Κούγιας: «Βρώμικη απόφαση»

Η σημερινή απόφαση της ΕΠΟ, για την γνωστή πλέον σε όλους για την γνωστή ιστορία του Ηρακλή με τον Μπόγκνταν Μάρα, έφερε πολλές αντιδράσεις, καθώς επί της ουσίας οδηγεί τον Ηρακλή στον αφανισμό. 

Μετά την οργισμένη αντίδραση του ιδιοκτήτη της «Κυανόλευκης» ΠΑΕ, Στράτο Ευγενίου σειρά πήρε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, που ήταν «λάβρος» σε όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero FM».

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Ο Ηρακλής για άλλη μια φορά είναι θύμα μιας εντελώς απαράδεκτης νομικά, μέχρι βρώμικης αποφάσεως. Αυτό που συμβαίνει με τον Ηρακλή με κάνει να προβληματίζομαι για το αν η απόφαση αυτή εκδόθηκε από τίμιους δικαστές ή όχι. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει σε μια πολύ μεγάλη αυτή ομάδα, παίζονται τεράστια συμφέροντα πολλά χρόνια. Είμαι έξαλλος. Αν εξ’ αρχής με καλούσαν οι παράγοντες της ομάδας, να χειριστώ αυτή την απόφαση, πριν καν την πρώτη εκδίκαση, εγώ προσωπικά, θα έπαιρνα την απόφαση και θα την πήγαινα στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και θα ζητούσα την πειθαρχική δίωξη του δικαστή που την εξέδωσε. Όμως τη βρήκα μπροστά μου και είχα τότε προσπαθήσει να ενεργοποιήσω συνειδήσεις. Παρέστη στην διαδικασία ανακλήσεως, όπου τότε ο δικηγόρος του Μάρα απεβλήθη και έλεγε στον δικαστή ότι είναι στημένος. Αυτό μπορεί να ήταν και μια στημένη διαδικασία, γιατί ο πρόεδρος του δικαστηρίου ενώ τον έλεγε στημένο ο δικηγόρος Παναγόπουλος, δεν αντιδρούσε και δε ζήτησε την αυτόφωρη σύλληψη του. Περίμενα μια ανάκληση της αποφάσεως και ήταν κόντρα σε προηγούμενες αποφάσεις οι οποίες δικαίωναν τον Ηρακλή.

Μετά και τη χθεσινή απόφαση για μένα καταργείται το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή και θα πρέπει μόνο με νόμο τον οποίο πρέπει να ψηφίσει η ελληνική κυβέρνηση και με πρωτοβουλία του κ.Μητσοτάκη για να σωθεί ο Ηρακλής. Δεν υπάρχει άλλη σωτηρία. Έμαθα ότι συμμετείχαν έγκριτοι νομικοί, αλλά δεν υπάρχει άλλη σωτηρία. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να πληρώσει τον Μάρα ή να ρυθμίσει την οφειλή, όμως ανοίγει την πόρτα σε όποιον χρωστάει η διοίκηση Ρέμου, οπότε όποιος έχει τον Ηρακλή, θα πρέπει να αφαιρεί χρήματα απ΄την ομάδα που στόχο θα είχε να ανεβεί η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα.

Μιλώ για την πρώτη εκδίκαση αναψηλάφησης όπου ο δικηγόρος του Μάρα έλεγε στημένο τον πρόεδρο κι αντί να φωνάξει αστυνομία να τον συλλάβει, βγήκε μια πρωτοφανής απόφαση, που ο ίδιος ο κ.Μαρούδης έβγαζε αντίθετες αποφάσεις σε ίδια θέματα και γι’ αυτό είπα ότι θα πάω στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Τον είπε στημένο και ότι συμμετέχει σε στημένες δίκες. Και είπα να γραφεί στα πρακτικά και ότι εγώ ο ίδιος θα στραφώ εναντίον του και ο Ηρακλής. Με μια απίστευτη δικαιολογία ο πρόεδρος συμφώνησε με την πλευρά Μάρα, απερρίφθη η αίτηση αναψηλάφισης και πρέπει πλέον ο κ.Ευγενίου θα πρέπει να πληρώσει και αυτόν και όσους έρθουν μετά. Μπορεί να γίνει και συμφωνία. Θυμάστε την παρουσία μου στη Θεσσαλονίκη, είπαμε να βοηθήσει ο κ.Ζέρβας, η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο, είπαμε να μπούμε μπροστά εγώ, ο Ευγενίου, ο Τομ Παπαδόπουλος και να πληρώνουμε. Κάναμε μια καταπληκτική εκδήλωση, αλλά ενώ περιμέναμε αυτή την απόφαση, έγινε η πρώτη εκδίκαση του Μάρα όμως, πήγα μετά κι εγώ στο δικαστήριο και τώρα βγήκε κι αυτή η δεύτερη απόφαση, που είναι αμετάκλητη. Άρα θα πρέπει να πληρώσει ο κ.Ευγενίου ή ο όποιος έχει την ομάδα να βάζει τόσα λεφτά, 1.5 εκ. ευρώ για την ομάδα, να πληρώνει τον Μάρα, και όποιον άλλο παρουσιαστεί.

Είπα, τότε, στον κ.Θέο, να κάνουμε μια δημόσια εκδήλωση, όσοι έχουν λαμβάνειν απ’ τον Ηρακλή, να κάνουμε χαρτιά να τους πούμε ότι θα σας πληρώσουμε, να χρηματοδοτούμε κι εμείς τον Ηρακλή από 300-500 χιλιάδες ο καθένας και να τρέχει η ομάδα.

Πήγα την άλλη μέρα στο γήπεδο, γιατί είχα αποφασίσει να ασχοληθώ. Πήγα, αλλά μόλις πήγα, έφυγαν οι οργανωμένοι, και πήγαν στο Ιβανώφειο. Έμπλεξαν τη δουλειά μου με τον Ηρακλή, και το ποδόσφαιρο, γιατί υπερασπίστηκα το Λιγνάδη, κάτι αστυνομικούς κλπ..

Αλλά έκανα υπομονή, όμως ενώ είχαμε συμφωνήσει με τον κ. Ευγενίου να κάνουμε έναν διακανονισμό και να βάλουμε χρήματα με τον Τομ Παπαδόπουλο, για να πάρουμε το 2/3 των μετοχών του, άλλαξε την απόφασή του και ζήτησε πάρα πολλά χρήματα προκαταβολικά κι έτσι ο Τομ έφυγε κι ασχολείται με τον Πιερικό, με τον κ.Χατζηιωάννου είναι το κουμάντο εκεί. Ομάδα χωρίς οργανωμένους οπαδούς δεν έχει καρδιά, δεν μπορούμε να μην τους έχουμε μαζί μας. Πήγα και βρήκα τον κ.Ευγενίου, φάγαμε μαζί, μετά περίμενα, δε με ενόχλησε κανείς, κι ο Τομ απογοητεύθηκε και δεν έγινε τίποτα. Ζήτησα παράλληλα απ’ τον ΓΣ να μας παραχωρήσει τη Μίκρα να την διαμορφώσουμε, να κάνουμε νέα γήπεδα, να βάλουμε ακαδημίες για τα επόμενα 20 χρόνια, και μας είπαν ότι δεν ξέρουν αν γίνεται αυτό, ότι να το κάνουμε δύο χρόνια κλπ.. Εμείς θα παίρναμε μια ομάδα και δε θα είχαμε γήπεδα;

Ο κ.Ευγενίου μας ζήτησε αυτά τα λεφτά μέχρι τα Χριστούγεννα, εγώ δεν είμαι έμπορος ναρκωτικών, δεν παίζω στοίχημα, έχω χρήματα απ’ τη δουλειά μου. Για μένα ο Ηρακλής είναι πάθος, έζησα σ’ αυτόν 11 χρόνια απ’ τη ζωή μου.

Στο διά ταύτα, νομική σωτηρία δεν υπάρχει, θα πρέπει να δεχθεί ο κ.Παναγόπουλος μια ρύθμιση και όποιος άλλος εμφανιστεί. Αλλιώς θα διαλυθεί ο Ηρακλής, θα υπάρχει βέβαια η Τρίγλια, θα παίζει στα ερασιτεχνικά, δεν την ενοχλεί αυτό, δεν εξαφανίζεται. Ο μόνος που θα είναι χαμένος θα είναι ο Ηρακλής κι ο κόσμος.

Εγώ όταν τα έλεγα αυτά, θυμάστε τι έζησα με τη Λάρισα, τότε το είχα πει ότι θα το βρουν μπροστά τους. Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά.

Αν δεν βρεθούν τα 200 χιλιάρικα, τέλος. Κι αν τα δώσει, νομιμοποιείται κάθε άλλος, να τα ζητάει. Κι ήρθε μετά η κυρία που έβγαλε την πρώτη απόφαση Μάρα και οι δυο αποφάσεις των διαιτητικών δικαστηρίων και θα ζητούν όλοι τα λεφτά τους. Γι’ αυτό είπα να τους φωνάξουμε όλους και να βρούμε μια λύση. Τότε το είπα, είχαμε ομάδα, βλέπετε τώρα ότι ο Άλεξιτς κι ο Γιουμπιτάνα είναι οι καλύτεροι παίκτες των ομάδων τους, είχα πει να τους πληρώσουμε τους τωρινούς παίκτες και να τους ανανεώσουμε ορισμένους κι έτσι θα κάναμε περίπατο φέτος και θα παίζαμε στη Σούπερ Λίγκα που είναι αλλιώς τα πράγματα.

Θα πρέπει κι η πλευρά Μάρα να βάλει νερό στο κρασί της, δεν υπάρχει κανείς τώρα να βάλει 200 ή 100 χιλιάρικα. Θα πρέπει να μαζευτούμε, να βάλουμε τις βάσεις, είπα και στον Τομ που πήρε τον Πιερικό, δεν είναι σοβαρή επιλογή αυτή, δεν μπορεί να βγαίνεις κάθε μέρα να λες για τον Ηρακλή και να πηγαίνεις με τον Χατζηιωάννου να παίρνεις μια άλλη ομάδα, χωρίς να έχω κάτι με την ομάδα. Ο Ηρακλής είναι τεράστια ομάδα, μακάρι να μπορούσα να συμμετέχω σε μια προσπάθεια. Αλλά αν δεν θέλουν οι οργανωμένοι, εγώ δεν πατάω το πόδι μου στη Θεσσαλονίκη.

Έχουμε να μιλήσουμε πολύ καιρό με τον κ.Ευγενίου, δυστυχώς, από τότε που έγινε η πρώτη προσπάθεια».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις