Ελευθερόπουλος: «Τα ίδια ζήσαμε πέρυσι στις Σέρρες – Με την Κοζάνη ίσως ξενιτευτούμε»

Φανερά επηρεασμένος από τον τρόπο που ήρθε η ήττα στο ματς με τον Λεβαδειακό ήταν στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου παρομοίασε την ήττα μ’ αυτή των Σερρών όταν κι εκεί η ομάδα του έχασε με το έτσι θέλω του διαιτητή.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στάθηκε επίσης στο γηπεδικό πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η ομάδα καθώς υπάρχει πιθανότητα να υποχρεωθεί να ξενιτευτεί σε άλλη πόλη διότι το Πανθεσσαλικό θα κλείσει για επισπορά και η Νεάπολη κρίνεται από κάποιους ακατάλληλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ελευθερόπουλου όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Εν τέλει το πιο δύσκολο κομμάτι σήμερα που έπρεπε να διαχειριστούμε δεν ήταν ούτε του Μοράρ, ούτε του Τζιώρα, ούτε του Μιράντα, γενικότερα τα πιο δύσκολα κομμάτια που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε θα είναι εξωαγωνιστικά παρά αγωνιστικά.

Στη φάση που βάζει το γκολ ο Λεβαδειακός, το πρόβλημα δεν είναι ότι ο επιτιθέμενος έχει πάρει καθαρά το πόδι του Στίκα και κερδίζει κόρνερ, γιατί αν δεν έκανε την απίστευτη απόκρουση ο Γκαραβέλης θα ήταν γκολ.

Να δεχθώ αυτό που μου είπε ο διαιτητής ότι την έχασε τη φάση όσον αφορά το χέρι που γίνεται στην περιοχή. Το φάουλ όμως στον Στίκα είναι πεντακάθαρο. Να δεχθώ ότι την έχασε την φάση, το ύποπτο είναι ότι ο επόπτης είναι στην ίδια ευθεία, ο τέταρτος το βλέπει, έχουμε καθαρή γωνία όλοι, από τον πάγκο το είδαμε πεντακάθαρα.

Το πιο δύσκολο κομμάτι που θα πρέπει να διαχειριστείς σ’ αυτή την κατηγορία είναι το χρίσμα που δίνεται κάθε χρόνο.

Μία ομάδα που συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορίας, με τέτοιο κόσμο, δεν ξέρει που θα παίξει την Κυριακή με την Κοζάνη. Στο Πανθεσσαλικό ξαφνικά θα γίνει επανασπορά ενώ μεσολαβούν μόλις τρεις μέρες. Θα μπορούσε να αρχίσει τη Δευτέρα… Τη Νεάπολη δεν γνωρίζουμε αν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε, οπότε ίσως χρειαστεί να ξενιτευτούμε από την ίδια μας την πόλη. Αυτά είναι τα δύσκολα κομμάτια της διαχείρισης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, ήμασταν πολύ τακτοποιημένοι. Κινδυνέψαμε στο πρώτο ημίχρονο μόνο σε μία φάση σε δική μας ανάπτυξη από ένα λάθος παράλληλης πάσας. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες. Ήταν ξεκάθαρο ότι μας έλειπε η ποιότητα των επιθετικών που μας λείπανε και θα συνεχίσουν να μας λείπουν. Και στα όλα τα προβλήματά μας θα έχουμε και δύο επιπλέον απουσίες. Του Πέττα και του Στίκα.

Παρότι περιμέναμε με διαφορετικό σχηματισμό τον Λεβαδειακό, ανταποκριθήκαμε πάρα πολύ καλά, είχαμε την κατοχή της μπάλας, είχαμε καλό πρέσινγκ στο μεσαίο τρίτο και βγαίναμε σωστά στη μετάβαση. Το θέμα του γκολ είναι και θέμα ποιότητας των επιθετικών που μας λείπουν και θα μας λείπουν. Όλα τα παιδιά είχαν εξαιρετική παρουσία.

Το πιο δύσκολο παιχνίδι είναι αυτό της Κυριακής γιατί καταναλώσαμε πάρα πολύ ενέργεια σήμερα και θα έχουμε δύο ακόμη απουσίες. Οπότε απέναντι σε μία ομάδα με πάρα πολλά τρεξίματα και με εξαιρετική μετάβαση, θα πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτόν κάθε δευτερόλεπτο. Να δούμε που θα παίξουμε και να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης»

Για τον λόγο της αποβολής του Στίκα: «Ο διαιτητής έγραψε ότι μετά τον αγώνα τον εξύβρισε. Τι να πω; Όταν στο 90’ σου κάνουν αυτό το φάουλ στην περιοχή και ούτε ο διαιτητής, ούτε ο βοηθός, ούτε ο τέταρτος δεν το βλέπει, τι να πω;

Δεν μ’ αρέσει να μιλάω για διαιτησία, ούτε να διαμαρτύρομαι για να καλύψω πράγματα, όμως μιλάμε για μία απίστευτη φάση. Ο επιθετικός παίρνει το πόδι του στόπερ. Τι συζητάμε; Είναι απόφαση που καθόρισε τον αγώνα. Ένα τρίποντο πάρα πολύ σημαντικό για την πορεία του πρωταθλήματος. Τα ίδια ζήσαμε και πέρυσι στις Σέρρες. Δεύτερη φορά με διεθνή αξιολογημένο διαιτητή. Τι να πω; Ίσως γι’ αυτό δεν ήταν τηλεοπτικό»

Για την παρουσία του Ριμπέιρο: «Ο Λεονάρντο είναι καλός παίκτης και θα μας βοηθήσει. Επίσης και ο Μοράρ είναι πολύ καλός παίκτης και θα μας βοηθήσει κι αυτός. Το θέμα είναι πως ούτε ο Λεονάρντο μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και μάλιστα σήμερα έπαιξε παραπάνω με ρίσκο. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε επιλογές. Κάναμε αλχημείες και τα παιδιά έπαιξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παίξαμε με σέντερ φορ έναν ποδοσφαιριστή που είναι δεξί μπακ. Βάλαμε εξτρέμ όλα τα κεντρικά μας χαφ».

Για τον Κρητικό: «Είναι προς τιμήν του που αγωνίστηκε. Ο ποδοσφαιριστής έλειπε τέσσερις μέρες με βαριά ίωση. Δεν θα έπρεπε να παίξει κανονικά σήμερα, έκανε μισή προπόνηση και μας είπε βάλτε με κι όσο αντέξω»

Για το πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση της ψυχολογίας όταν εξωγενής παράγοντας τους «κλέβει» τον ιδρώτα: «Δεν είναι εύκολο αλλά γρήγορα πρέπει να το ξεχάσουμε και να προχωρήσουμε. Έχουμε να διαχειριστούμε τόσα πράγματα για τον αγώνα της Κυριακής κι ένα είναι η ψυχολογία των παικτών. Είναι η κόπωση, είναι ο μεγάλος αριθμός απουσιών, είναι το γηπεδικό, αν τελικά θα παίξουμε στην πόλη μας. Όλα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία. Είναι όμως εξαιρετικό γκρουπ ποδοσφαιριστών, έχουν δουλέψει σκληρά και αυτό μου δίνει δύναμη»

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις