Οργισμένη παρέμβαση Τουτουντζόγλου στο CLASICO: «Ο Βλιώρας ήρθε μόνος του;»

Τηλεφωνική παρέμβαση στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO πραγματοποίησε ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου με αφορμή την παραίτηση Βλιώρα και τις εξελίξεις στο μπασκετικό τμήμα.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρώην ισχυρού άνδρα της μπασκετικής Νίκης, όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

«Σε σχέση με το πολιτικό κομμάτι, ποτέ δεν έχω αναμειχθεί σε πολιτικές ιστορίες… Το τι ψηφίζω, το τι είμαι σαν άνθρωπος αυτοί που είναι κολλητοί και με ξέρουν πού ανήκω ιδεολογικά. Το κόμμα που ανήκω δεν είναι κυβέρνηση κι ούτε θα γίνει ποτέ… Ποτέ δεν χρησιμοποίησα την αστική μου ιδιότητα για να μπω σε ένα ψηφοδέλτιο, παρόλο τις προτάσεις.

Κάνω ένα like σε κάτι που πιστεύω ότι είναι σωστό και νομίζω είναι δικαίωμά μου και είναι πολύ δημοκρατικό. Ανεξάρτητα αν είναι ο Μπέος, αν είναι ο Παπαπέτρος, αν είναι του ΚΚΕ. Αξιολογώ μια κατάσταση και κάνω ένα like. Από εκεί και πέρα το τι θα ψηφίσω στην κάλπη το ξέρω εγώ και κανένας άλλος. Αυτό είναι το ένα.

Δεύτερον, το τι έχει ακουστεί αυτό το διάστημα για το όνομά μου και δεν έχω μιλήσει το ξέρετε; Έχει ακουστεί ότι έχω συνάψει εργολαβίες με τον Μπέο, τη δημοτική Αρχή, έχω αναλάβει τα κοιμητήρια… Το πιο εύκολο πράγμα να εξετάσει κάποιος τις δοσοληψίες, τις συμβάσεις κι όλα αυτά, ας πάει να τα ψάξει και να δει. Καθαρά πράγματα. Γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί σπιλώνουν υπολήψεις, γιατί; Γιατί ο Μπάμπης έγινε κολλητός του Μπέου, γιατί πήρε εργολαβίες, έχουν αποδείξεις; Γιατί τα λένε αυτά τα πράγματα;  Όπως είπαν ότι ο Μπάμπης έβγαλε λεφτά από τη Νίκη; Που είπαν πως βρήκαν την ομάδα στο στοίχημα; Δεν ντρέπονται λίγο;

Για να πάρω θέση και για όσα συμβαίνουν στη Νίκη. Τον κ. Βλιώρα ποιος τον επέλεξε; Ποιος του έδωσε το χρίσμα του προπονητή; Ήρθε μόνος του;

Το επέλεξε η διοίκηση του Ερασιτέχνη. Αν μπήκαν μόνοι τους και πήραν την ομάδα σημαίνει ότι ο οργανισμός αυτός… δεν μπορώ να το πω στον αέρα… έχει ένα κόκκινο φανάρι. Δεν λειτουργεί. Από τη στιγμή όμως που έδωσαν το χρίσμα και καλά έκαναν εγώ θα σου πω το υποστηρίζεις. Δεν κρύβεσαι, είσαι συμμέτοχος. Όταν εγώ το Σάββατο στο γήπεδο βλέπω άτομα του Διοικητικού Συμβουλίου να βρίζουν ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι την ίδια τους την επιλογή την καταδικάζουν. Βρίζοντάς την και απαξιώνοντάς την. Αν δεν υφίσταται αυτό και η επιλογή να δοθεί η ομάδα στον κ. Βλιώρα ήταν επιλογή ενός, τότε παραιτείσαι απ’ το ΔΣ ή αλλιώς στηρίζεις την απόφαση του ΔΣ. Εγώ έτσι ξέρω. Δεν δίνω την ομάδα κάπου κι από πίσω λέω α τον π@@στη τον έτσι τον αλλιώς… για να φανώ καλός. Καλός δεν φαίνεσαι μ’ αυτό.

Καλός φαίνεται όπως ο π@@στης ο Μπάμπης έφαγε τα λυσσακά του και είχε την ομάδα στον αφρό. Το ευχαριστώ που άκουσα; Κλέφτη με είπαν. Τα ξέρει αυτά ο κόσμος; Και μιλάνε αυτοί για Νίκη. Δώσαν την ομάδα στον Γιώργο και στον Τσώλη. Μόνοι τους την “τρέχουν” τα παιδιά. ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. Και θα βγω εγώ αν φοράω παντελόνια να βρίσω τον Βλιώρα. Να βρίσω εγώ τον Βλιώρα; Να μου κοπεί η γλώσσα. Όχι, άλλοι ευθύνονται. Δεν θέλω να ξαναασχοληθώ με τίποτα…»

Για την ανοιχτή συζήτηση στο Μεταξουργείο: «Είχα πει ότι βάζω 15.000 ευρώ στο τραπέζι δημόσια, ο Τσάγκαρης άλλα 15.000, ψάξτε οι υπόλοιποι να βρείτε 50.000 και ξεκινάμε. Πλάνο τριετίας, με τον Ερασιτέχνη συμμέτοχο για να ξέρει τι γίνεται. Την άλλη μέρα το πρωί, είχαν προαποφασίσει το τι θα κάνουν, βγήκε ο Πρόεδρος και τι είπε; Πάμε για Α2, λέγοντας ότι με τα νέα παιδιά της περιοχής θα πάμε Α2 κι αν πέσουμε θα είμαστε πάλι στη Β’ Εθνική. Δηλαδή η ΕΟΚ θα άφηνε την Μύκονο εκτός με 400.000 μπάτζετ και τον Αίαντα με 400.000 μπάτζετ για να ανεβάσουν τη Νίκη Βόλου που θα έπεφτε στη Β’ Εθνική. Γίναμε σε όλη την μπασκετική Ελλάδα ρεζίλι. Ασχολήθηκε κανείς; Όταν τελείωσε το πρωτάθλημα, που έβαλα απ’ την τσέπη μου ένα κάρο λεφτά, άκουσα ευχαριστώ; Το ξέρετε ότι η συμφωνία ήταν όταν ανέλαβα με 35.000 ευρώ άνοιγμα, θα έβαζα εγώ τα 30.000, υποχρέωση του Ερασιτέχνη ήταν να βάλει 5.000 και δεν τα έβαλαν. Έβαλαν 3.000. Ο Ανδρέας Μαύρος, ο Τσιριγωτάκης, ο Σπανόπουλος και ο Βερτζάγιας δεν πήραν ποτέ τα λεφτά τους. Και ποτέ δεν πήραν τον Ανδρέα Μαύρο και τον Τσιριγωτάκη για να τους ενημερώσουν τι γίνεται με την ομάδα. Τους πήραν μετά από δύο μήνες. Τα ξέρει αυτά ο κόσμος;

Κάτω από το χαλάκι όλα. Φτάσανε να με πουν κλέφτη. Εμένα που εφτά χρόνια είχα την ομάδα στον αφρό και όλη η μπασκετική Ελλάδα είχε να λέει για τη συνέπεια της ομάδας και την ξεφτιλίσαν την ομάδα. Δεν θέλω καμία ανάμειξη αλλά να μην σπιλώνουν το όνομά μου. Αυτές είναι οι αλήθειες.

Μπήκαν στις ακαδημίες, πήραν δύο χιλιάδες ευρώ και ανάγκασαν τα παιδιά σε παραίτηση. Πέρυσι πριν το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΕΑΚ η ομάδα θα πήγαινε να παίξει με το παιδικό και βγήκα μπροστά και μέσα σε δέκα μέρες πλήρωσα δύο μισθούς.

Και ψάχνουμε να βρούμε γιατί οι ομάδες μας δεν πάνε καλά».

Για το αν ήταν λάθος που στηρίχθηκε η προσπάθεια σ’ ένα πρόσωπο: «Δεν ήταν σωστό και το έχω αποδείξει. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει διοίκηση. Ο μοναδικός που βοηθάει αυτή την κατάσταση είναι ο Γιώργος Τάκης».

Ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου ρωτήθηκε για την ενέργεια του Γιώργου Βλιώρα να αναπαράγει δημοσίευμα που ήθελε τον Βασίλη Βενέτη να έχει οικονομικό όφελος από τα έργα στο «Π. Μαγουλάς»: «Είναι λεπτό το θέμα» απάντησε ο πρώην ισχυρός άνδρας της μπασκετικής Νίκης.

«Μπλεχτήκανε πολύ τα πράγματα λόγω της ανυπαρξίας τους. Τα πράγματα είναι απλά: ένα κι ένα κάνουν δύο, το χρήμα στο τραπέζι. Αν μπορείς, αν δεν μπορείς, τράβα για καλαμπόκι. Απλά πράγματα. Κάθεσαι σ’ ένα διοικητικό συμβούλιο έχεις πέντε χιλιάδες άνοιγμα, ο πρόεδρος ένα χιλιάρικο, οι άλλοι τα υπόλοιπα και πάμε στο παρακάτω θέμα. Καθόμασταν και συζητούσαμε να σώσουμε την ομάδα και έλεγαν πως δεν έχω 50 ευρώ να βάλω κι εγώ έβαζα 30 χιλιάρικα και με είπαν και κλέφτη. Αν δεν υπήρχε ο Βλιώρας και τα τρία παιδιά, δεν θα κατέβαινε η ομάδα.

Έμαθα και κάτι άλλο. Είχαν υποσχεθεί τις μετακινήσεις. Τέσσερα χρόνια εμένα με κοροϊδεύανε. Έβγαινα εγώ, γινόμουν ο κακός, κανείς δεν έβγαινε να στηρίξει. Ακόμη και τις μετακινήσεις που είχαν τάξει, άλλος τελικά τις κανόνισε. Τραγικά πράγματα»

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου ανέφερε: «Είμαι τόσο καθαρός. Φαίνομαι στην κοινωνία ποιος είμαι. Για μένα η Νίκη είναι πάνω από πρόσωπα. Την προσπάθεια εγώ την στήριξα οικονομικά. Ήρθαν στο γήπεδο να βρίσουν αλλά δεν έπρεπε να βρίσουν αυτούς άλλοι πήραν την απόφαση. Όταν διοικείς πρέπει να παίρνεις αποφάσεις όχι σαλιαρίσματα, να είσαι ευθύς με τον κόσμο. Η διοίκηση έπρεπε να πάρει μία απόφαση. Ή να στηρίξεις τον Γιώργο Βλιώρα ή να του πει να παραιτηθεί και να τρέξουν αυτοί την ομάδα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις