Βενέτης για το “ξεσπίτωμα” της Νίκης: «Να επικρατήσει η λογική και να τηρηθούν οι συμφωνίες»

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλης Βενέτης, αναφέροντας την κατάσταση που αντιμετωπίζει η ομάδα σχετικά με το γήπεδο που θα αγωνιστεί ως γηπεδούχος με τον Ηρακλή. Ο παράγοντας της βολιώτικης ΠΑΕ τόνισε πως η ιστορικότερη ομάδα της πόλης πρέπει ο ΔΟΕΠΑΠ να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης καθώς δεν υπάρχει λόγος για το αντίθετο και πως η Νίκη θα πρέπει να αγωνιστεί στον Βόλο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Βενέτη όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

«Πρέπει να είμαστε στην πόλη το δικαιούται η ομάδα.

Το θέμα είναι λίγο πολύ γνωστό. Η ΠΑΕ ήρθε σε συμφωνίες από τον Ιούνιο και με τον διαχειριστικό φορέα του Πανθεσσαλικού και με τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση του γηπέδου της Νεάπολης. Έγιναν οι αιτήσεις, προχώρησε σε απόφαση Συμβουλίου το ΔΟΕΠΑΠ και από τότε, 23/6, υπάρχει στο Διαύγεια η απόφαση παραχώρησης του γηπέδου της Νεάπολης. Όμως από τότε δεν έχει προχωρήσει η σύμβαση. Ένα πράγμα που μας δημιουργεί πρόβλημα.

Δεν προχωράει από την πλευρά του ΔΟΕΠΑΠ, παρότι υπάρχει, ομόφωνη μάλιστα, του Συμβουλίου για την παραχώρηση του γηπέδου δεν προχωράει…

Πείτε μου εσείς, όταν ένας φορέας από 23/6/2023 – γιατί έχουμε κατηγορηθεί ότι δεν έχουμε προβεί και στις απαιτούμενες ενέργειες, ότι η ΠΑΕ δεν λειτουργεί σωστά – υπάρχει απόφαση παραχώρησης του γηπέδου της Νεάπολης για έναν αγώνα και μία προπόνησηκι ενώ είχε τηρηθεί, γιατί είχαμε και φιλικούς αγώνες, για δύο μήνες, γιατί είχαμε δώσει τα χέρια και υπήρχε και γραπτή απόφαση για άγνωστους λόγους δεν προχωράει αυτή η σύμβαση.

Πρέπει να λάμψει η αλήθεια. Ήταν τα 600 ευρώ το πρόβλημα πριν ένα μήνα, αυτός ο μήνας που πέρασε ποιο είναι το πρόβλημα; Ας μας πούνε.

Υπάρχει απόφαση για τη Νεάπολη και είναι δεσμευτική, όμως δεν προχωράει η σύμβαση.

Ενώ είμαστε τρία χρόνια στο Πανθεσσαλικό έχουμε παίξει τα μισά παιχνίδια. Πάντα τυχαίνει στη Νίκη Βόλου να έχει επανασπορά, να γίνονται σχολικοί αγώνες, πάντα κάτι τυχαίνει. Αυτό δεν προβλέπεται στη σύμβαση, η σύμβαση αναφέρει ότι πρέπει να παραχωρείται σε όλους τους εντός έδρας αγώνες. Μία ο φορέας κρίνει ότι είναι επιβαρυμένο το γήπεδο, μία ότι χρειάζεται επανασπορά, μία για σχολικούς αγώνες και καταλήγουμε η ιστορικότερη ομάδα της πόλης να μην έχει γήπεδο να αγωνίζεται».

Για τους λόγους που δεν προσφεύγει η ΠΑΕ Νίκη Βόλου στη δικαιοσύνη: «Το κρίσιμο σημείο που θα πρέπει να δώσουμε έμφαση είναι ότι ο θεσμός δεν τηρεί τη σύμβαση. Να πας στα δικαστήρια, αλλά πότε να βρεις το δίκιο σου. Το θέμα σ’ αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν έχεις έναν ιδιώτη απέναντι, έχεις τον ίδιο τον θεσμό. Όταν ο θεσμός είναι ανακόλουθος, πώς να βγει άκρη;

Κάποια στιγμή θα κινηθούμε και νομικά, αλλά το ζήτημα δεν είναι να αποζημιωθούμε αλλά να παίξει η ομάδα στο γήπεδό της»

Για το τι θα γίνει εφόσον ο Δήμος Βόλου επιμείνει στην απόφαση να μην υπογράψει τη σύμβαση ή δεν δώσει παραχωρητήριο για το γήπεδο της Νεάπολης: «Θα πρέπει να αναζητήσουμε γήπεδο όπως κάναμε στο ματς με την Κοζάνη που παίξαμε στην Καρδίτσα. Ακόμη δεν έχουμε αναζητήσει άλλο γήπεδο. Πρέπει ο θεσμός να τηρήσει τις συμφωνίες του»

Για το αν προλαβαίνει το γήπεδο της Νεάπολης να προετοιμαστεί για το κυριακάτικο ματς με τον Ηρακλή: «Το γήπεδο της Νεάπολης το είχαμε φέρει σε εξαιρετική κατάσταση παρότι ακούσαμε και …άλλα. Το είδατε και στα φιλικά που παίξαμε. Τώρα έχουμε να μπούμε 15-20 μέρες αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να το ξαναφέρουμε στην κατάσταση που ήταν. Βοηθάει ο καιρός»

Για το αν είναι ενήμερη η SL2 για το πρόβλημα του γηπέδου: «Γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά κι αυτοί θέλουν ένα επίσημο παραχωρητήριο. Χωρίς επίσημο παραχωρητήριο δεν μπορεί να οριστεί αγώνας»

Για το αν έχει συζητηθεί με τον Ηρακλή η αλλαγή έδρας: «Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σ’ αυτό το σημείο. Θεωρώ πως πρέπει να επικρατήσει η λογική. Καλώ ακόμη μία φορά το ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ να τηρήσει τη συμφωνία που έχουμε κάνει»

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις