Αντίστροφη μέτρηση για την εγγυητική και οι μύθοι για τον Μάρα

Η αποπληρωμή του Μάρα ήταν ένα τεράστιο κερδισμένο στοίχημα από την ομάδα του Π.Ο. Τρίγλια/ Ηρακλής. Η οφειλή έμοιαζε με θηλιά ικανή να «πνίξει» την ιστορική ομάδα, από την οποία οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να απαλλαχθούν.

Στο περιθώριο της προσπάθειας αποπληρωμής του Ρουμάνου, ακούστηκαν πολλά όσον αφορά τον τρόπο που συγκεντρώθηκαν οι 175.000 ευρώ που απαιτούνταν για την εξόφληση του ποδοσφαιριστή. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα είχε καμία αξία η μνημόνευση του θέματος, αν ο Π.Ο.Τρίγλια/ Ηρακλής δεν μετράει αντίστροφα για την συμπλήρωση του ποσού που αφαιρέθηκε από την εγγυητική. Προκειμένου να εξοφληθεί ο Μάρα η οικογένεια του Ηρακλή συγκέντρωσε 76.000 ευρώ, φίλοι της ομάδας της Τρίγλιας 24.000 ευρώ και οι υπόλοιπες 75.000 ευρώ αντλήθηκαν από την εγγυητική που είναι κατατιθέμενη.

Η κίνηση αυτή έγινε σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Στράτο Ευγενίου με την υπόσχεση από τον Γ.Σ. Ηρακλής, ότι το ποσό θα συμπληρωθεί μέχρι 20/12 προκειμένου η ομάδα να μην έχει πρόβλημα για το υπόλοιπο του Πρωταθλήματος. Με δεδομένο ότι ο κ. Ευγενίου έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να πληρώσει καμία από τις παλιές υποχρεώσεις θα πρέπει η διοίκηση του Γ.Σ. να φροντίσει για την εξεύρεση του ποσού, προκειμένου η ομάδα να μην μπει σε περιπέτειες.

Όπως γίνεται αντιληπτό γύρω από την εξόφληση του Μάρα χτίστηκαν διάφοροι μύθοι οι οποίοι συμπεριελάμβαναν την οικονομική συνεισφορά του Αντώνη Ρέμου και του Παναγιώτης Μονεμβασιώτη. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές. Οι 75.000 που συγκέντρωσε ο Γ.Σ. ήταν από προσπάθεια πόρτα πόρτα των οργανωμένων και την ευαισθητοποίηση επώνυμων και ανώνυμων φίλων της ομάδας.

Η περίπτωση Μάρα ανήκει πλέον στο παρελθόν. Οι «κυανόλευκοι» θα βρουν κάποια στιγμή μπροστά τους τις άλλες εκκρεμείς υποθέσεις που έχουν με τους ξένους που αγωνίστηκαν στην ομάδα, αλλά μέχρι τότε μπορεί να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις. Οι οφειλές αυτές πλησιάζουν συνολικά το 1,3 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι η ΠΑΕ θα πρέπει, σύμφωνα με τον νόμο, να αποπληρώσει ή να διακανονίσει ένα ποσό κοντά στις 650 χιλ. ευρώ. Ποσό το οποίο υπό τις παρούσες συνθήκες φαντάζει αδύνατο.

Πώς μπορεί να είναι διαχειρίσιμο αυτό το χρέος; Μόνο με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΠΑΕ Π.Ο. Τρίγλια/Ηρακλής από τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη ή ενδεχομένως από κάποιον άλλον επιχειρηματία. Ο κ. Μονεμβασιώτης δηλώνει στο στενό του περιβάλλον ότι τον ελκύει η ανάμειξη του με την «κυανόλευκη» ΠΑΕ. Ο κ. Μονεμβασιώτης του οποίου οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε αλματώδη άνοδο, όπως έχει εκμυστηρευτεί στους οργανωμένους οπαδούς του Ηρακλή έχει μεγάλο όραμα για την ομάδα. «Στόχος δεν είναι μόνο η επιστροφή της στην Super League, αλλά θέλω να έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο» τους είπε χαρακτηριστικά.

Συνεργάτες του Ελληνα επιχειρηματία, εδώ και ημέρες προλειαίνουν το έδαφος για τις τελικές συζητήσεις που αναμένεται να κάνει ο κ. Μονεμβασιώτης με τον κ. Ευγενίου. Αυτές προσδιορίζονται το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έχει την πρόθεση να πουλήσει, αν ικανοποιηθεί η οικονομική του απαίτηση. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχει την διάθεση να είναι λογικός όσον αφορά τον χρονικό ορίζοντα της εξόφλησης του τιμήματος, σε μία προσπάθεια να δρομολογηθούν εξελίξεις.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις