«Μέχρι τα Χριστούγεννα θα ασκηθούν διώξεις για τα “στημένα”»

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στον Βασίλη Βέργη και την Ελένη Μπούντου:

Για το θέμα των οφειλών προς τον βοηθό του Πογιέτ: «Ο συγκεκριμένος συνεργάτης (σ.σ Μαουρίσιο Ταρίκο) δεν είναι μισθωτός, δεν είχε σύμβαση παροχής υπηρεσιών σε μηνιαία βάση. Πληρώνεται με εργόσημο για τις ημέρες που απασχολείται στην Εθνική. Η ΕΠΟ έχει μία πολυεθνική εταιρεία η οποία παρακολουθεί κάνοντας τον έλεγχο πέραν των ορκωτών λογιστών. Του είπαν από την πρώτη στιγμή ότι για να μπορέσει να λάβει την αμοιβή που ζητά, πρέπει να έχει ΑΦΜ».

Για το τάιμινγκ που γνωστοποιήθηκε το ζήτημα: «Αυτό είναι ρεπορτάζ Πογιέτ, να κάνετε την ερώτηση στον κ. Πογιέτ, πρέπει να απαντήσει ο ίδιος. Δεν με προβληματίζει τίποτα, αλίμονο αν με προβλημάτιζαν αυτά τα πράγματα. Τίποτα δεν υπάρχει όταν παίζεις μπάλα σε λίγες μέρες κόντρα στη Γαλλία. Δεν ανοίγει θέμα Πογιέτ».

Για την απουσία του Φορτούνη από την Εθνική: «Και αυτό είναι ρεπορτάζ Πογιέτ, ρωτήστε τον, όταν κάθομαι σπίτι και βλέπω τηλεόραση έχω άποψη. Όταν μιλάω σαν πρόεδρος της ΕΠΟ, αυτό είναι ρεπορτάζ Πογιέτ».

Για τις σχέσεις του με τον Πογιέτ: «Όπως είχε πει ο Αβέρωφ, ”αν είσαι πολύ κοντά στο τζάκι καίγεσαι, αν είσαι μακριά παγώνεις”. Πρέπει αν είσαι κάπου ενδιάμεσα, αυτό τηρώ, αυτό τηρούσαμε και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τ’ αποτελέσματα που όλοι γνωρίζετε. Έχω αρκετή εμπειρία από αυτά, αλίμονο αν πάγωνα με αυτά τα θέματα, γι’ αυτό και απαντήσαμε αμέσως».

Για το λάθος Κωνσταντινίδη – Φύσσα: «Αρχές Οκτωβρίου παίζαμε με Ιρλανδία – Ολλανδία, δεν μπορείς και δεν πρέπει ν’ αναστατώνεις την ομάδα ενόψει αγώνων. Όταν παίζει η μπάλα δεν τα κάνεις αυτά, όσοι έκαναν κάτι τέτοιο τις περισσότερες φορές κατέστρεψαν την ομάδα τους. Καθετί θέλει τον χρόνο του, δεν αντιδράς με την καρδιά αλλά με το μυαλό. Όλα τα θέματα θα συζητηθούν όταν τελειώσει η μπάλα».

 

Για τον επικοινωνιακό αντίκτυπο στην ΕΠΟ: «Η επικοινωνιακή πλευρά έχει σημασία αλλά αν τ’ αποτελέσματα των αγώνων δικαιώσουν, τότε είσαι δικαιωμένος. Όταν μιλάμε για ομάδα δεν μας απασχολεί το επικοινωνιακό, μας απασχολεί ο τίτλος αν η ομάδα παίζει σε ένα πρωτάθλημα ή μία πρόκριση. Πολλοί παράγοντες ομάδων σκέφτονται επικοινωνιακά και καταστρέφουν την ομάδα τους. Έχω την εμπειρία για να μην πέσω σ’ αυτή την παγίδα».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την πορεία της Εθνικής με Πογιέτ: «Απολύτως ναι. Όταν ήρθε ο Πογιέτ τον Ιούλιο του 22′ ο στόχος ήταν η Εθνική ήταν να περάσει στο Nations League ως πρώτη, αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε πέραν ως πέραν. Στο Euro όταν έχεις στην κλήρωση Γαλλία – Ολλανδία είναι δύσκολο να περάσεις, ξέρουμε τη δυναμικότητά τους. Τα αποτελέσματα είναι θετικά. Δεν έγινε η μεγάλη υπέρβαση αλλά δεν είναι εύκολο να κάνεις υπέρβαση κόντρα σε Γαλλία – Ολλανδία».

 

Για το προπονητικό κέντρο: «Το προπονητικό στον Άγιο Κοσμά έχει πλέον εξαφανιστεί χωρίς ευθύνη της ΕΠΟ, λόγω έργων. Επιλέξαμε να προσδιορίσουμε δύο χώρους που θα μπορούσε να γίνει αυτό, τους θέσαμε στη διάθεση της UEFA καθώς χρηματοδοτεί ένα μέρος εφόσον συμφωνεί με την τοποθεσία. Το ένα αφορά το Μαρκόπουλο και το άλλο σημείο στο Ελληνικό. Ανταλλάσσουμε απόψεις και πολύ σύντομα θα καταλήξουμε. Όταν αυτό οριστικοποιηθεί, έχουμε κρατήσει ένα σεβαστό ποσό σε κλειστούς λογαριασμούς για να ξεκινήσει η χρηματοδότηση, έχει δεσμευτεί αυτό και μ’ αυτό θα ξεκινήσει το έργο ώστε να έρθει η UEFA για να χρηματοδοτήσει τη συνέχεια».

Για τη δική του θητεία στην ΕΠΟ και το ζήτημα της αμοιβής: «Έχω απαντήσει και τηλεοπτικά, το λέω και τώρα ότι ήρθα στην ΕΠΟ για δύο χρόνια, Ιούνιος του 22′ έως Ιούνιο ή Ιούλιο του 24′. Δεν μπορώ να πω ότι με ενδιαφέρει, είμαι δικηγόρος, όχι επαγγελματίας παράγοντας. Όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας αναλαμβάνει ένα καθήκον τέτοιο, πρέπει να αποζημιώνεται για την απώλεια εσόδων που έχει. Όταν για παράδειγμα ένας δικηγόρος δεν εργάζεται γιατί δεν προλαβαίνει, η UEFA τον αποζημιώνει, δεν θα παίρνει μισθό αλλά θα αποζημιώνεται για τα έσοδα που έχασε».

Για τους χαρακτηρισμούς από τον Βαγγέλη Μαρινάκη προς τον ίδιο: «Δημοκρατία έχουμε, ό,τι θέλει λέει. Δεν με απασχολεί. Οι χαρακτηρισμοί δεν είναι κάτι καινούργιο. Θυμάστε καλά ότι τη δεκαετία του 90′ στην ΕΠΑΕ που ήμουν νομικός σύμβουλος, είχα ακούσει τα ίδια ακριβώς και από την ίδια κατεύθυνση. Δεν δίνω καμία σημασία. Μ’ ενδιαφέρει η Εθνική ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την κίνηση του Κώστα Καραπαπά με τη φούστα: «Το είχα πει και τότε, την ίδια μέρα, ότι δεν πρόκειται ποτέ με κανέναν τρόπο, κανένας δεν μπορεί να με βγάλει από τον ρυθμό μου. Δεν πρόκειται να πω απολύτως τίποτα, υπάρχει έρευνα της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ».

Για τα στημένα και την ελάφρυνση των ποινών: «Όπως υπάρχει πλαίσιο στην απλή κλοπή, έτσι πρέπει να υπάρχει πλαίσιο στα πάντα. Όταν ο κανονισμός λέει ότι αν καταδικαστείς για στήσιμο, υποβιβάζεσαι. Αν ένας παίκτης πχ. με τον μασέρ μιας ομάδας στήνουν κίτρινη κάρτα, έχουμε άλλη περίπτωση υποθετικά όπου ο πρόεδρος της ομάδας στήνει την ήττα της ομάδας του με 2-0 για να κονομήσει αυτός και η παρέα του. Πρέπει να υπάρχουν οι ίδιες ποινές; Δεν πρέπει να υπάρχει πλαίσιο; Αυτά λέει η UEFA και η FIFA, αυτό κάναμε και εμείς. Πιστεύω μέχρι τα Χριστούγεννα θα ασκηθούν διώξεις. Δεν υπάρχει περίπτωση κουκουλώματος».

Για τη διεξαγωγή του αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ με κόσμο και τον κανονισμό: «Ο ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό πολύ σωστά έκανε ένα ερώτημα ζητώντας να συγκληθεί η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ. Έκανε το πρέπον χωρίς να βγει να φωνάζει αριστερά και δεξιά. H Super League διοργανώνει το πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ επιλαμβάνεται όταν της τεθεί ένα θέμα, δεν μπορεί να επιλαμβάνεται αορίστως».

Για τη διαιτησία και τις μομφές Μαρινάκη: «H KEΔ είναι ανεξάρτητη, η ΕΠΟ και ο πρόεδρός της δεν πρέπει να ασχολούνται. Δεν μπορώ να ερμηνεύω τη σκέψη και τις τοποθετήσεις ενός άλλου ανθρώπου. Δεν πρόκειται να μπω σε αυτή την κουβέντα».

Για τη λήξη συνεργασίας με τον Μπένετ: «Εκείνος παραιτήθηκε, δεν επενέβη κανείς στον έργο του. Του είπαμε από την αρχή της χρονιάς είναι ότι η ΕΠΟ έχει μία συγκεκριμένη πολιτική για το θέμα της διαιτησίας στα δύο χρόνια που έρχονται. Αυτό που θέλουμε είναι στα ντέρμπι να έχουμε ξένους διαιτητές. Του είπαμε να ετοιμάσει Έλληνες διαιτητές αλλά να ορίζει ξένους στα ντέρμπι γιατί δεν έχει ωριμάσει ακόμη το περιβάλλον, οι Έλληνες υφίστανται τη ζημιά και δεν θα μπορούν ν’ ανακάμψουν από την τοξικότητα που υπάρχει».

Για τον νέο αρχιδιαιτητή Φρόιντφελντ: «Του είπαμε ακριβώς τα ίδια, ότι θέλουμε ξένους διαιτητές σε όλα τα ντέρμπι. Δεν θα αναλάμβανε αν έλεγε ότι δεν μπορεί να το εξασφαλίσει αυτό».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τη διαιτησία: «Είμαι ικανοποιημένος, η διαιτησία στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια είναι ανεβασμένη. Η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στη διαιτησία. Ξένοι, VAR, Έλληνες, αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Όλοι παίζουν μπάλα».

Για τους Γιάννη Αλαφούζο και Ιβάν Σαββίδη: «Όταν ήρθα στην ΕΠΟ, είπα το ίδιο πράγμα ”στην ΕΠΟ όποιος πηγαίνει θα απεκδύεται την προσωπική του επαφή με μία ομάδα”. Δεν έχω τίποτα εναντίον του κ. Αλαφούζου, υπάρχει απόλυτος σεβασμός και στο πρόσωπο και τον θεσμό του προέδρου του Παναθηναϊκού. Ο Σαββίδης δεν πρέπει να κρίνεται ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ μόνο αλλά ως ένας μεγάλος επενδυτής σε μία περιοχή που έχει αδικηθεί επιχειρηματικά, δίνει εργασία σε όλα τη Βόρεια Ελλάδα. Η προσφορά του είναι μεγάλη σε όλη την Ελλάδα. Έχει προσπαθήσει και τα έχει καταφέρει».

Για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου: «Φέτος δεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις γι’ αυτό και δεν θα υπάρχει τέτοιο θέμα. Όταν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν ομάδες των Αθηνών, ο αγώνας πρέπει να γίνονται στο μέσο της απόστασης. Όταν παίζουν δύο ομάδες της Αθήνας, ο τελικός θα γίνεται στην Αθήνα. Όταν παίζουν αντίστοιχα δύο της Θεσσαλονίκης, ο τελικός θα γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Εδώ δεν έχουμε Γουέμπλεϊ, άλλη η φιλοσοφία εκεί».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις