Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση η Νίκη, 1-1 με Λεβαδειακό (video)

Αποστολή εξετελέσθη για τη Νίκη Βόλου που έφυγε με το ισόπαλο 1-1 από τη Λιβαδειά και πλέον παίρνει τον ρόλο του φαβορί για την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι κυανόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 16′ με εκπληκτικό γκολ του Πολίτη και προσπάθησαν να διαχειριστούν το αποτέλεσμα, κλείνοντας τους διαδρόμους προς τα καρέ του Γκαραβέλη, ψάχνοντας παράλληλα ένα δεύτερο τέρμα σε κόντρα επίθεση. Οι γηπεδούχοι μετά το 0-1 πίεσαν αλλά δεν απειλούσαν ουσιαστικά τα καρέ της Νίκης. Ωστόσο στο 40′ ο Ρομό με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια και τις ομάδες στα αποδυτήρια με τον δείκτη του σκορ στο 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός είχε την κατοχή, χωρίς όμως αυτή η πίεση να δημιουργεί προβλήματα στην αμυντική λειτουργία της Νίκης. Μάλιστα, οι Βολιώτες θα μπορούσαν να προηγηθούν και πάλι αν το σουτ του Μοράρ στο 82′ δεν έγλειφε το αριστερό δοκάρι του Στογιάνοβιτς.

Το ματς:
Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα με τη Νίκη Βόλου να προσπαθεί να κρατήσει την μπάλα χωρίς, όμως, κάτι ιδιαίτερο σε επίπεδο δημιουργίας ευκαιριών. Στο 11’ ο Μπελμόντ έκανε το σουτ, αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε εύκολα και στο 16’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Πολίτη! Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σημειώνοντας παράλληλα και το πρώτου τέρμα σε επίσημο ματς με τη Νίκη Βόλου.

 

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει, ανέβασε τις γραμμές του και στο 28’ απείλησε με τον Γιαννιώτα, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε αρχικά στο σώμα και μετά στο χέρι του Κάσσου, με την μπάλα να απομακρύνεται. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν ανώτερη εικόνα και στο 40’ έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία!

Ο δραστήριος, Μπελμόντ, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Ρομό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Γκαραβέλη με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή για το 1-1.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πίεσαν «ψηλά», για να μην την …ξαναπατήσουν και παρότι απέτρεψαν (αντ)επιθέσεις δεν κατάφεραν ν’ απειλήσουν ιδιαίτερα.

Εξαίρεση ένα διαγώνιο σουτ του Πολέτο (63′) στο οποίο «απάντησε» ένας άλλος νεοεισελθών ο Μόραρ (83′) με φαλτσαριστό σουτ, άουτ.

Μια κεφαλιά του Ρομό δεν βρήκε στόχο και το σκορ έμεινε αναλλοίωτο μέχρι τέλους.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Λεβαδειακός – Nίκη Bόλου 1-1

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λiβαδειας «Λάμπρος Κατσώνης»

Σκόρερς: 40’ Ρομό – 15’ Πολίτης.

Δαιτητής: Bλάχος (Kαβάλας).

Κίτρινες κάρτεςΜπελμόντ (31’), Κουάντρα (33’) – Να’α (10’), Μπάχανακ (32’), Λίταινας (42’), Γκαραβέλης (83′).

 

Λεβαδειακός: (Νιόπλιας) Στογιάνοβιτς, Βήχος, Χάμοντ, Τσάπρας, Μπελμόντ (59’ Πολέτο), Γιαννιώτας (76’ Λούα Λούα), Ρομό (86’ Τσιριγώτης), Σωτηράκος, Κουάδρα (59’ Νικολιάς), Συμελίδης (59’ Μεχία), Τσελεπίδης

Νίκη Βόλου: (Ελευθερόπουλος) Γκαραβέλης, Κάσσος, Ναά (46’ Αναστασίου), Γρομητσάρης, Μπαχανάκ, Λίταινας, Γαβριηλίδης, Πέττας (60’ Κυριακίδης), Πολίτης (69’ Κρητικός, 77’ λ.τρ. Παναγιωτίδης), Ριμπέιρο, Τζιώρας (46’ Μοράρ)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις