Παλικαρίσια ΝΙΚΗ κόντρα σε ΠΑΟΚ Β’

Η Νίκη πέτυχε τέσσερα γκολ, μέτρησαν τα τρία και πήρε παλικαρίσια τους τρεις βαθμούς κόντρα στον ΠΑΟΚ Β’ του Στέφανου Τζίμα.

Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Χοσέτε Μιράντα που πέτυχε τα δύο τέρματα με τα οποία προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι. Στο 12′ η Νίκη άνοιξε το σκορ με τον διεθνή επιθετικό να ευστοχεί από την άσπρη βούλα σε πέναλτι που κέρδισε ο Παναγιωτίδης. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Δαρέλα στο 41′, σκορ που παρέμεινε μέχρι και το ημίχρονο. Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη και με αριθμητικό μειονέκτημα κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με πρωταγωνιστή τον Τζίμα, στο 51′. Η Νίκη άσκησε μεγάλη πίεση και αυτή απέφερε καρπούς δέκα λεπτά αργότερα με σκόρερ τον Πολίτη για το 2-2. Στο 74′ ο Τζιώρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως ο πρώτος βοηθός είδε οφσάιντ, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και πέτυχαν το νικητήριο γκολ στο 87′ με σουτ του Μιράντα μέσα από την περιοχή που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ταχλιμανίδη.

Το ματς

Η Νίκη μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει από νωρίς το ματς, είχε την κατοχή και τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, άνοιξε νωρίς το σκορ ωστόσο δεν πέτυχε το δεύτερο τέρμα που θα απλοποιούσε τη συνέχεια με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ Β’ να ξαναμπεί στο παιχνίδι σε μία από τις ελάχιστες φορές που πάτησε την αντίπαλη περιοχή.

Στο 11′ η Νίκη κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Παναγιωτίδη στο ύψος της μικρής περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μιράντα στέλνοντας τον Ταλιχμανίδη στη δεξιά του γωνία και την μπάλα στην αριστερή.

Οι γηπεδούχοι δεν κατέβασαν στροφές και προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Στο 19ο λεπτό του αγώνα ο Πολίτης έκανε τη συρτή σέντρα από μέσα δεξιά, με τον Πέττα να κάνει την προβολή με αμυντικό του ΠΑΟΚ Β να βάζει την κόντρα και να σώζει την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

Όσο τα λεπτά κυλούσαν προς το 45λεπτο τόσο ο ρυθμός της αναμέτρησης έφθινε χωρίς ωστόσο οι φιλοξενούμενοι να μπορούν να φανούν απειλητικοί. Στο 38′ ο Μιράντα προσπάθησε να πετύχει το γκολ της χρονιάς. Ο επιθετικός της Νίκης έκλεψε στο κέντρο και βλέποντας τον αντίπαλο πορτιέρε εκτός θέσης προσπάθησε να τον πλασάρει, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ταλιχμανίδη.

Στο 41′ ο ΠΑΟΚ Β’ κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Νινούα εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, με τον Δαρέλα από το δεύτερο δοκάρι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες από το 47′. Ο Τσοπούρογλου προσπάθησε να εκβιάσει πέναλτι από τον διαιτητή, με τον κ. Παπακωνσταντίνου να του δείχνει κίτρινη που ήταν η δεύτερη.

Κι ενώ η δράση όλη είχε μεταφερθεί στην περιοχή του δικεφάλου καθώς η Νίκη πίεζε για να πετύχει το δεύτερό της γκολ, ήρθε η ψυχρολουσία με τον Τζίμα στο 51′. Ο διεθνής επιθετικός έφυγε στην αντεπίθεση και αφού ευνοήθηκε από την κόντρα με τον Αναστασίου, ευστόχησε με πλασέ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή της Νίκης, κάνοντας το 1-2.

Η είσοδος του Ριμπέιρο στη θέση του Πέττα στο 54′ έδωσε νέα πνοή στην επιθετική λειτουργία της Νίκης και απέναντι στην πολυπληθή άμυνα του ΠΑΟΚ Β. Στο δίλεπτο 59-60′ οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία. Αρχικά ο Τζίμας αφού ανακάτεψε την άμυνα της Νίκης από τα αριστερά, έκανε επικίνδυνη συρτή σέντρα που έδιωξε σε κόρνερ ο Αναστασίου και ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Πολίτη κατέληξε άουτ.

Ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Πολίτης στο 60′, το έκανε ένα λεπτό αργότερα. Ο Ριμπέιρο έσπασε προς το σημείο του πέναλτι από τα αριστερά, με τον εξτρέμ της Νίκης να πλασάρει εύστοχα για το 2-2.

Στο 65′ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 2-3. Μετά από εκτέλεση κόρνερ των γηπεδούχων με πάσα, οι παίκτες του δικεφάλου έκλεψαν την μπάλα με τον Τζίμα να γίνεται αποδέκτης στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με την ταχύτητά του ξεπέρασε τους αντιπάλους του και από θέση τετ α τετ πλάσαρε τον Γκαραβέλη που με εκπληκτική απόκρουσε έσωσε την εστία του από τρίτη παραβίαση.

Στη συνέχεια η πίεση της Νίκης έγινε ασφυκτική. Στο 74′ πέτυχε καθαρό γκολ με τον Τζιώρα σε σέντρα του Πολίτη, όμως προς έκπληξη όλων ο πρώτος βοηθός έδειξε οφσάιντ, ξεσηκώνοντας παίκτες και οπαδούς. Παρά τον εκνευρισμό λόγω της απόφασης και των γενικότερων σφυριγμάτων του κ. Παπακωνσταντίνου, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για το 3-2. Κάσσος και Μιράντα στο 81′ και στο 84′ δεν βρήκαν στόχο στα σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο πρώτος σκόρερ της Νίκης δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Ο Ριμπέιρο πάσαρε στον Μιράντα ο οποίος με άπιαστο σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό “παραθυράκι” και τους φιλάθλους στους “εφτά ουρανούς”. Το τέρμα προκάλεσε το ξέσπασμα του κόσμου που παρά το κρύο και το εργάσιμο της ημέρας έδωσε δυναμικό παρών στο γήπεδο της Νεάπολης.

Νίκη Βόλου: (Δ. Ελευθερόπουλος) Γκαραβέλης, Κάσσος, Αναστασίου, Μπαχανάκ, Ανδρέου (62’ Στίκας), Κυριακίδης (62’ Λίταινας), Παναγιωτίδης, Πέττας (54’ Ριμπέιρο), Πολίτης, Μιράντα, Μοράρ (62’ Τζιώρας).

ΠΑΟΚ Β’: (Αλ. Αλεξιάδης) Ταλιχμανίδης, Τσοπούρογλου, Σειλιμάι (67’ Δεληγιάννης), Παναγιώτου, Παντεκίδης, Γιαξής, Νινούα (67’ Τσίκος), Γρόσδης (50’ Μανωλιούδης), Δαρέλας (67’ Ρουμιάντσεφ), Γκούμας (57’ Σπυράκος) Τζίμας.

Η εξέλιξη του αγώνα όπως καταγράφηκε στο live event του goalpost.gr:

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις