Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και Άρης-ΑΕΚ για μία θέση στους «8»

Τέσσερα «εισιτήρια» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson σφραγίζονται σήμερα, με τα δύο μεγάλα παιχνίδια ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά και το Άρης-ΑΕΚ να συγκεντρώνουν τα βλέμματα.

Οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου μάχονται στις 21:00 (COSMOTE SPORT 1 HD) στο «Γ. Καραϊσκάκης» με την πρόκριση να είναι ανοιχτή, μετά το 1-1 του αγώνα στη Λεωφόρο. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από τη δύσκολη νίκη επί της Κηφισιάς και θέλει να πάρει την πρόκριση, αντιμετωπίζοντας κάποιες σημαντικές απουσίες, όπως αυτή του τιμωρημένου Ρέτσου και του τραυματία Ελ Αραμπί. Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη, καθώς δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει σε ντέρμπι εδώ και καιρό, με τον Φατίχ Τερίμ να έχει δώσε πιο ανταγωνιστική εικόνα στην ομάδα. Τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε από τους «πράσινους», καθώς ο Ιωαννίδης είναι τραυματίας.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και στη Θεσσαλονίκη στις 19:00 (COSMOTE SPORT 2 HD), όπου ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ, με το 0-0 του πρώτου αγώνα να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου θέλει πολύ την πρόκριση, αλλά αντιμετωπίζει για ένα ακόμη παιχνίδι αρκετά προβλήματα, όπως οι ενοχλήσεις του Κουέστα και οι τραυματίες Πάρτον, Ζουλ, Ρουπ. Η Ένωση από την πλευρά της θα παραταχθεί χωρίς το μεγάλο της όπλο, τον Λιβάι Γκαρσία που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, αλλά θα τα δώσει όλα για την πρόκριση, δείχνοντας χαρακτήρα στα σημαντικά ματς.

Από εκεί και πέρα, ο ΟΦΗ μοιάζει να έχει το προβάδισμα απέναντι στην Κηφισιά, έχοντας κερδίσει με 3-1 στην Κρήτη, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται στις 17:00 (COSMOTE SPORT 3 HD) στην Καισαριανή. Την έκπληξη θέλει να κάνει η Athens Καλλιθέα στις 15:00 (COSMOTE SPORT 1 HD) που φιλοξενεί τον Παναιτωλικό, ο οποίος έχει μικρό προβάδισμα μετά το 3-2 στο Αγρίνιο.

Σήμερα στις 17:00 (COSMOTE SPORT 5 HD) διεξάγεται και η πρώτη μάχη για τα προημιτελικά, ανάμεσα σε Πανσερραϊκός και ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι το φαβορί στο ζευγάρι, θέλοντας να πάρει σαφές προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι. Οι Σερραίοι από την πλευρά τους ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος στο πρωτάθλημα και την προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία.

Το πανόραμα του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson:

Φάση των «16» 

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1 (17/1, 21:00)
ΠΑΟΚ – Βόλος ΝΠΣ 1-1, 2-0
Κηφισιά-ΟΦΗ (17/1, 17:00) 3-1
ΑΕΚ – Άρης 0-0 (17/1, 19:00)
Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός 0-2, 1-1
Λεβαδειακός – Νίκη Βόλου 1-1 (18/1, 19:00)
Παναιτωλικός – Athens Kallithea FC 3-2 (17/1, 15:00)
ΑΕΛ – Ατρόμητος 1-1, 0-4

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις