Ιστορική ΝΙΚΗ στη Λάρισα

Ιστορικό διπλό για τη Νίκη Βόλου στη Λάρισα καθώς έσπασε μία παράδοση που κρατούσε δεκαετίες με τους κυανόλευκους να μην είχαν κερδίσει ποτέ την ΑΕΛ στην έδρα της. Οι κυανόλευκοι παρότι βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφεραν και πήραν τη νίκη με σκορ 3-2.

Η ΑΕΛ προηγήθηκε με σουτ του Στίνα στο 23′ και η Νίκη ισοφάρισε με πέναλτι του Κρητικού. Η γηπεδούχος πήρε εκ νέου το προβάδισμα με κεφαλιά του Φατάι στο 49′, όμως η βολιώτικη ομάδα έκανε την ανατροπή με σουτ των Ανδρέου (54′) και Λίταινα (69′).

Πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Την εστία της ΑΕΛ υπερασπίστηκε ο Βενετικίδης, δεξιά στην άμυνα τοποθετήθηκε ο Καλουτσικίδης, αριστερά Μαϊδανός, με κεντρικούς αμυντικούς Ηλιάδη και Γιανναράκη. Στη μεσαία γραμμή Πλέγας, Αντράντα, Κ. Παπαγεωργίου, μεσοεπιθετικά δεξιά Στίνα, αριστερά Πεντρόσο και στην κορυφή της επίθεσης ο Φατάι.

Στον άσσο για τη Νίκη ο Γκαραβέλης, δεξιά στην άμυνα οΤοπαλίδης, αριστερά οΑναστασίου, με κεντρικούς αμυντικούς Στίκα και Ανδρέου. Σε ρόλο αμυντικού χαφ ο Κυριακίδης με εσωτερικούς μέσους τους Λίταινα και Πέττα. Στην επίθεση δεξιά ο Πολίτης, αριστερά ο Κρητικός και στην κορυφή ο Μπαλλάς.

Η εξέλιξη του αγώνα όπως καταγράφηκε από το LIVE EVENT του GOALPOST.GR:

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο η ΑΕΛ ήλεγξε τον χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά και τον ρυθμό του αγώνα. Στο 7ο λεπτό οι βυσσινί απείλησαν με κεφαλιά του Στίνα, με τον Στίκα να απομακρύνει πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι. Ο Καλουτσικίδης γύρισε συρτά προς την περιοχή, ο Αντράντα στην κίνηση θα σουτάρει με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το δοκάρι του Γκαραβέλη. Τα δύο σουτ που ακολούθησαν από τον Παπαγεωργίου και τον Φατάι εξουδετέρωσε ο πορτιέρε της Νίκης.

Στο 23’ η πίεση της ΑΕΛ απέδωσε καρπούς. Ο Γκαραβέλης απέκρουσε το σουτ του Φατάι, η μπάλα στρώθηκε στον Στίνα που από το ύψος της περιοχής σημάδεψε σωστά για το 1-0 των γηπεδούχων.

Στο 29’ η Νίκη κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπαλλά. Ο Κρητικός ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα να αναπαυθεί στη δεξιά γωνία του Βενετικίδη για το 1-1 των φιλοξενούμενων. Στο δίλεπτο 35-36’ οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Αρχικά, στην εκτέλεση κόρνερ του Παπαγεωργίου, ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά, υποχρεώνοντας τον Γκαραβέλη σε εντυπωσιακή απόκρουση στην δεξιά του γωνία και στη συνέχεια το δυνατό σουτ του Κρητικού έδιωξε σε κόρνερ ο Βενετικίδης.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΛ πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ. Ο Στίνα σέντραρε από τα δεξιά, ο Φατάι από κοντά και υπό την πίεση του Τοπαλίδη, θα στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Παρά την ψυχρολουσία η Νίκη βρήκε απάντηση στο 54’ με σουτ του Ανδρέου μετά από κόρνερ ξαναφέρνοντας το παιχνίδια στα ίσια. Στο 62’ ο νεοεισελθών Μακατσάρια άγγιξε το τρίτο γκολ για τη Νίκη, όμως το πλασέ του από θέση τετ α τετ, έσωσε ο Ηλιάδης πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ότι δεν έγινε όμως στο 62’, πραγματοποιήθηκε στο 69’ όταν το σουτ του Λίταινα έξω από την περιοχή, κόντραρε σε πόδια αμυντικού, άλλαξε πορεία και κατέληξε στη δεξιά γωνία του Βενετικίδη.

Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα η Νίκη κράτησε εύκολα τους παίκτες της ΑΕΛ μακριά από την εστία της με μοναδική εξαίρεση ένα σουτ του Μαυριά στο 93’ που μπλόκαρε ο Γκαραβέλης.

Έτσι η Νίκη πανηγύρισε ένα ιστορικό διπλό που έσπασε μία δυσχερέστατη παράδοση που κρατούσε δεκαετίες.

ΑΕΛ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 2-3
Σκόρερ: 23′ σουτ Στίνα, 49′ κεφ. Φατάι – 30 πέν. Κρητικός, 54′ σουτ Ανδρέου, 69′ σουτ Λίταινας

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βενετικίδης, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός (69′ Κοσονού), Ηλιάδης, Γιανναράκης, Πλέγας (69′ Παπαδόπουλος), Αντράντα (46′ Θωμαΐδης), Στίνα (76′ Μαυριάς), Φατάι, Κ. Παπαγεωργίου, Πεντρόζο.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Τοπαλίδης, Αναστασίου, Ανδρέου, Στίκας, Κυριακίδης, Λίταινας, Πέττας (76′ Γιαννίτσης), Πολίτης, Κρητικός (90’+6′ Να’α), Μπαλλάς (46′ Μακατσάρια).

Διαιτητής: Φωκάς (Αχαΐας)
Βοηθοί: Οικονόμου, Κακαφώνης (Αχαΐας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις