Τζήμας: «Φτερό στον άνεμο κάποιοι ποδοσφαιριστές»

Στο επίσημο ραδιόφωνο της Νίκης Βόλου, Blue Heart FM 105.1 μίλησε ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του Συλλόγου αναλύοντας τους λόγους αποδέσμευσης του Γιώργου Σκαθαρούδη. Ο Σάκης Τζήμας τόνισε πως ο ποδοσφαιριστής είχε άλλου είδους θέματα και δεν ήταν η προκαταβολή το πρόβλημά του και πρόσθεσε πως θα αντικατασταθεί από καλύτερο παίκτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάκη Τζήμα στο BlueHeartFM 105.1:

«Κάθε φορά που θα μιλάμε θα καταλαβαίνει ο κόσμος για το νοικοκυριό που υπάρχει στην ομάδα. Για την περίπτωση Σκαθαρούδη. Κατ’ αρχήν δεν υπήρχε συμφωνημένη ημερομηνία προκαταβολής για 2 Αυγούστου όπως γράφτηκε (σ’ αυτό το σημείο παρενέβη ο Γιώργος Μαστρογιάννης, λέγοντας πως η ημερομηνία βγήκε από δικό του ρεπορτάζ). Τον ποδοσφαιριστή τον αποδέσμευσε προσωπικά ο πρόεδρος. Υπάρχει το σχετικό μήνυμα.

Ο κόσμος να ξέρει πως η Νίκη Βόλου θα λειτουργεί με συνθήκες “τράπεζας” και γι’ αυτό θα πηγαίνουμε όλο και πιο ψηλά ενώ άλλοι θα πηγαίνουν στον πάτο.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω πως δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να πάρει προκαταβολή αν πρώτα δεν έχει τακτοποιηθεί σε σπίτι. Εγώ πλήρωσα τον άνθρωπο που νοικιάζει τα σπίτια στους ποδοσφαιριστές την Παρασκευή, 2740€, και αυτός πήρε τα χρήματα την 1η Αυγούστου. Όμως χρειάστηκε να κάνει μία διαδικασία να επανυνδέσει νερό και ρεύμα, οπότε του πήρε λίγο χρόνο παραπάνω για να είναι έτοιμος να παραδώσει τα σπίτια στους παίκτες. Οπότε για τους παίκτες αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε ξενοδοχεία γι’ αυτές τις μέρες που οι ποδοσφαιριστές ήταν στον Βόλο αλλά δεν μπορούσαν να μετακομίσουν στα σπίτια που είχαμε νοικιάσει.

Το άλλο πρόβλημα ήταν ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι “φτερό στον άνεμο” κι εννοώ πως κάποιοι δεν είχαν ούτε κλειδάριθμο στην εφορία. Δεν μπορεί να είσαι 24 χρονών και να μην έχεις κλειδάριθμο στην εφορία! Εμείς θέλουμε όλα να είναι διάφανα και όλες οι οικονομικές συναλλαγές να γίνονται μέσω τράπεζας. Αυτό δημιούργησε πρόβλημα στην υπογραφή του συμβολαίου για την ενοικίαση των σπιτιών. Αν κάποιος παίκτης στο παρελθόν λειτουργούσε με διαφορετικό τρόπο αυτό εμάς δεν μας ενδιαφέρει. Άλλωστε η κατάθεση έγινε κανονικά μέσω ebanking, όπως έγινε και για τους άλλους ποδοσφαιριστές.

Θεωρώ το πρόβλημα ήταν με τη φορολογική δήλωση του ποδοσφαιριστή, αλλά να σας πω και την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει. Μπορώ να σας πληροφορήσω πως στη θέση του θα φέρουμε και καλύτερο ποδοσφαιριστή. Δεν μπορεί η ομάδα να καθίσει να ασχοληθεί με τέτοιες μικρότητες. Η ομάδα μπορεί να πάρει όποιον ποδοσφαιριστή θέλει κάνοντας και οικονομική υπέρβαση. Εμείς θα πάρουμε παίκτες μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Μπορεί ο προπονητής να διαπιστώσει πως υπάρχει ανάγκη για κάποια θέση εμείς θα καλύψουμε αυτή την ανάγκη. Ο παίκτης αποδεσμεύτηκε με προσωπική μου απόφαση.

Εμείς δεν δεσμεύουμε τους ποδοσφαιριστές που θέλουν να φύγουν. Όποιος θέλει να φύγει μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Κοκκινάκη και να φύγει. Δεν στηριζόμαστε στην υπογραφή του παίκτη αλλά στη θέλησή του να προσφέρει στην ομάδα. Αυτό μπορεί να γίνει και από τη δική μας πλευρά. Έχουμε μία λίστα με 60 ποδοσφαιριστές και μπορούμε να επιλέξουμε. Ο χαρακτήρας ενός παίκτη που θα αποκτήσουμε παίζει μεγάλο ρόλο. Αν κρίνουμε ότι δεν είναι αυτό που περιμέναμε, τότε το αλλάζουμε. Έχω κάνει δύο τρεις ομιλίες στους ποδοσφαιριστές τονίζοντας σε ποια ομάδα ανήκουν. Αν κάποιοι δεν το κατάλαβαν είναι δώρο άδωρο να ασχολείσαι.

Μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό δεν πρέπει να ασχολείται με τέτοιες μικρότητες. Είναι χαζό να ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα. Η συμφωνία ήταν τα σπίτια και τα συμβόλαια να είναι στα ονόματα των ποδοσφαιριστών για λογιστικούς λόγους. Δεν μπορεί ένα σωματείο να έχει 15 σπίτια. Δεν μπορεί να έρχεσαι από μία ομάδα που είχαν τους παίκτες στιβαγμένους πέντε πέντε στα σπίτια, που δεν είχαν να φάνε και ξαφνικά έχεις θέμα με κάτι ανύπαρκτο. Προφανώς το θέμα ήταν φορολογικό. Ο καθένας καταλαβαίνει…

Κάποιοι έγραφαν για τα γραφεία ότι ήταν απλήρωτα και τα γραφεία ήταν πληρωμένα πριν ακόμη υπογράψουμε το συμβόλαιο. Δυστυχώς σε θέματα πληρωμών η Νίκη δεν είχε καλό όνομα κι έπρεπε να πληρώνουμε μεγάλες προκαταβολές. Είναι παράλογο γιατί η Νίκη έχει χρήματα να κάνει τέσσερις ομάδες. Τα χρήματα θα επιστρέφουν στη Νίκη ξεκάθαρα, για να γίνονται έργα. Δεν υπάρχει θέμα μπάτζετ. Θα το δείτε στην πορεία. Είναι δυνατόν η Νίκη να είχε πρόβλημα με την προκαταβολή του Σκαθαρούδη; Οι άλλοι πως πληρώθηκαν; Άλλο ήταν το πρόβλημα.

Όταν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και δούμε κάποιες συμπεριφορές θα καταλάβετε γιατί δεν κρατήσαμε κάποιους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να σκέφτεστε πως όταν με κάποιον ποδοσφαιριστή δημιουργείται ένα θέμα, κάτι άλλο συμβαίνει. Ο κάθε παίκτης έχει το δικαίωμα να επιλέγει την ομάδα που θα αγωνιστεί. Εμείς θέλουμε ποδοσφαιριστές τίμιους, να μην επηρεάζονται από πουθενά, να ξέρουν ότι θα πάρουν τα συμφωνηθέντα που είναι και εγγυημένα, αλλά να μην τολμήσουν να πουν να πάρουν άλλα πέντε με άλλους τρόπους. Τέτοιους παίκτες δεν τους θέλει η Νίκη Βόλου. Εμείς πάμε για πρωτάθλημα και θα αποκτήσουμε ποδοσφαιριστές πολλαπλά καλύτερους».

Απομαγνητοφώνηση – επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις