Έδειξε τη δύναμή του ο Ολυμπιακός Β. νίκησε 2-0 την Αναγέννηση

Ένας σοβαρός, πειθαρχημένος και δυνατός Ολυμπιακός Βόλου πήρε τη νίκη με 2-0 στο φιλικό με την Αναγέννηση Καρδίτσας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και έστειλε αισιόδοξα μηνύματα στους φιλάθλους της ομάδας. Σε καμία περίπτωση η διαφορά μιας κατηγορίας που χωρίζει…

…τις δύο ομάδες δεν φάνηκε, με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος και να φτάνει δίκαια στη νίκη.
Οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο σκόρερ ήταν ο Φελίπε Ντα Κόστα στο 20′ με πέναλτι, ενώ στο 70′ ο Ανδρέας Κόκας με πλασέ έγραψε το 2-0.

Πως παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός
Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας παρέταξε την ομάδα με τερματοφύλακα τον Κατσούλη, ενώ οι Στουρνάρας και Μανάλης ήταν οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Τέλλος και Κωστόπουλος. Οι Πότσι και Σταύρου αγωνίστηκαν στον άξονα, οι Ναστέφσκι και Δωματάς στις πτέρυγες, ενώ ο Ντα Κόστα είχε πιο ελεύθερο ρόλο, παίζοντας ως επιτελικός μέσος, πίσω από τον προωθημένο Φλίγκο.

Με Ντα Κόστα 1-0 στο ημίχρονο
Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι καλές επιθετικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο – και από τις δύο ομάδες – με τον Ολυμπιακό να στέκεται πολύ καλά, να είναι δυνατός στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τους Πότσι και Σταύρου να δίνουν μάχες, ενώ δραστήριος ήταν από τη δεξιά πλευρά ο Δωματάς, όπως και ο Φλίγκος στην επίθεση.
Ο Ντα Κόστα είχε ορισμένες πολύ καλές ενέργειες και φάνηκε η ποιότητα του Πορτογάλου, καθώς όλες οι φάσεις που δημιούργησε ο Ολυμπιακός ξεκίνησαν από τα πόδια του Ντα Κόστα.
Ανασταλτικά ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την Αναγέννηση, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μόλις ένα σουτ στο 10′ με τον Μπλέντι, με τον Κατσούλη να μπλοκάρει τη μπάλα.
Στο 16′ σημειώθηκε η πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό, όταν ο Ντα Κόστα εκτέλεσε γρήγορα φάουλ, με τον Φλίγκο να πιάνει το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
Το σκορ για τους «ερυθρόλευκους» άνοιξε στο 20′. Ο Ντα Κόστα με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τον Δωματά σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, ο Καλιβωκάς τον τράβηξε από τη φανέλα, τον ανέτρεψε, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει πέναλτι. Ο Ντα Κόστα ευστόχησε από την «άσπρη βούλα», γράφοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό.
Στο 44′ η διαιτητής Κουσκούνη δεν καταλόγισε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Δωματά μέσα στην περιοχή από το Κισκαμπάνη, με τους «ερυθρόλευκους» να διαμαρτύρονται έντονα.

Δεύτερο γκολ από τον Ανδρέα Κόκα
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Αναγέννηση πραγματοποίησε οκτώ αλλαγές, με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να διατηρεί το ίδιο σχήμα για τον Ολυμπιακό. Το σκηνικό δεν άλλαξε, ο Ολυμπιακός συνέχισε να στέκεται καλά στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθεί να πετύχει και δεύτερο γκολ. Στο 49′ ο Κολημήτρας επιχείρησε το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ, στην πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο β’ μέρος.
Η Αναγέννηση στο 51′ θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως ο Ντιατά καθυστέρησε, δεν σούταρε μέσα από την περιοχή και προτίμησε να βγάλει παράλληλη σέντρα στο πουθενά.
Στο 53′ σουτ Ντα Κόστα μπλόκαρε ο Πρίφτης, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να είναι καλύτερος της Αναγέννησης και να φτάνει, τελικά, στο 2-0 στο 70′. Ο Σταύρου από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από τους αμυντικούς της Αναγέννησης και ο αμαρκάριστος Ανδρέας Κόκας με ψύχραιμο πλασέ, μέσα από την περιοχή, έγραψε το 2-0.
Η Αναγέννηση προσπάθησε να απειλήσει το τέρμα του Ολυμπιακού στο 76′ από στημένη φάση, με τον Σαγιέντ να εκτελεί φάουλ και τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατσούλη.
Η καλύτερη στιγμή της Αναγέννησης στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 81′ όταν ο Σαγιέντ μόνος απέναντι από τον Κατσούλη δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, ο οποίος έδιωξε σωτήρια με τα πόδια.
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η Αναγέννηση άσκησε πίεση στα καρέ του Ολυμπιακού, ωστόσο, η άμυνα των «ερυθρολεύκων» κράτησε το μηδέν, για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι με νίκη του βολιώτικου συγκροτήματος με 2-0 επί της Αναγέννησης.

Διαιτητής: Κουσκούνη
Βοηθοί: Μπασδέκη, Διαμαντάρα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας, Μανάλης (79′ Δ. Κόκας), Τέλλος (46′ Γκίτσιας), Κωστόπουλος, Σταύρου (87′ Χαντζής), Πότσι, Ναστέφσκι (38′ Κολημήτρας), Δωματάς, Ντα Κόστα (58′ Α. Κόκας), Φλίγκος (82′ Αναστασίου).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Κ.: Πρίφτης, Τσόπελας (46′ Δημόπουλος), Τζάνης (46′ Καραγιάννης), Καλιβωκάς (75′ Μοσχάκης), Κισκαμπάνης, Μπιτέλης (46′ Ντιάτα), Υφαντής (46′ Σαγιέντ), Μυργιώτης (46′ Φέτης, Βουκομάνοβιτς (46′ Σμίλτος), Μπλέντι (46′ Ντάγκουα), Τσιλούλης (46′ Τζέκος, 87′ Υφαντής).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις