«Λεπτή η γραμμή που χωρίζει τον υπομονετικό από τον υποταγμένο»

Με μακροσκελή ανακοίνωση απάντησε το Blue Club στα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί από τον πρόεδρο της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του τμήματος ποδοσφαίρου της Νίκης.

Η ανακοίνωση:

“Η διαχωριστική γραμμή που χωρίζει τον “υπομονετικό” απο τον “υποταγμένο” , είναι λεπτή και δυσδιάκριτη. Ο σύνδεσμός μας όμως δεν έχει καμιά διάθεση να σχοινοβατήσει πάνω της.

Καθότι ο Νικιώτης δέν μπορεί να είναι οσφυοκάμπτης. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ την αρχή. Λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Κ.Τζήμα σαν επικεφαλής της Δ.Ε. ποδοσφαίρου, ο σύνδεσμός μας πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων ,με παρόντες το Δ.Σ. του συνδέσμου , τον κ.Τζήμα, τον κ.Κοκκινάκη και τον προπονητή μας κ.Λεωνίδα Μπίλη.

Κατα την οποία ο σύνδεσμός μας εξέφρασε την στήριξή του στην ομάδα, όπως άλλωστε έκανε πάντα, ανεξαρτήτως του ποιός ήταν στην διοίκηση και μάλιστα διευκρινήσαμε ότι η άνοδος της ομάδας για εμάς είναι μέν ο στόχος αλλά όχι και αυτοσκοπός, το ζητούμενο είναι η αξιοπρέπεια της ομάδας, το νοικοκύρεμα, η σταθερότητα, και ο σεβασμός στο σύμβολο, την ιστορία και τους θεσμούς της.

Έτερον ουδέν. Μετά την ανακήρυξη του κ.Πάριου, ως επιτίμου προέδρου του συλλόγου, ο σύνδεσμός μας είχε την εύλογη απορία εάν η Ερασιτεχνική Νίκη ήταν ενήμερη και συναινούσε με την συγκεκριμένη κίνηση.Απο την ώρα που αναρτήθηκε το εν λόγω επερώτημα , ακολούθησε ραδιοφωνικός και ιντερνετικός “μαραθώνιος” του κ.Τζήμα , με μομφές κατά του συνδέσμου, παρόλο που μέσω του ραδιοφώνου Blueheartfm. , εκπρόσωπος μας , διευκρίνησε ότι απο τη στιγμή πoυ ενημερώθηκαμε για τη συναίνεση του κ.Φάτση, η απορία μας λύθηκε και το θέμα έληξε.

Κατόπιν, στο παιχνίδι του Super Cup, στην σκεπαστή κερκίδα, έγινε μία παρεξήγηση ,όπως τόσες και τόσες στα γήπεδα όλου του κόσμου, η οποία ήταν μεταξύ αδελφών και λύθηκε εν ριπή οφθαλμού. Παρεπιπτόντως μέσω της ανακοίνωσής μας ενημερώσαμε τον κόσμο οτι το Blue Club θα είναι στην Θύρα 3 ,όπερ και εγένετο. Ακολούθησε άλλος ένας επικοινωνιακός μαραθώνιος με ύβρεις, υπονοούμενα και λάσπη κατά του συνδέσμου μας, πομπώδη λόγο και ύφος χιλίων καρδιναλίων , με αποκορύφωμα το ανεκδιήγητο “τελεσίγραφο” των 48 ωρών για την εκκένωση του χώρου που στεγάζεται ο σύνδεσμός μας , ο οποίος είναι περιουσία του Γ.Σ. Βόλου “Η Νίκη” και είναι ο μόνος αρμόδιος για την διαχειρισή του,με την δικαιολογία ότι κάποιοι απο τους εμπλεκομένους στο “επεισόδιο” είναι μέλη του συνδέσμου μας.

Να υποθέσουμε οτι εάν γινόταν μία μεμονωμένη παρεξήγηση επι προσωπικού με κάποιον ο οποίος είναι μέλος του Ομίλου φιλάθλων , των Blue Angels, του Ερασιτέχνη,των Blue Diamonds,της Λέσχης φίλων, θα έβαζε στο στόχαστρο όλο τον φορέα που ανήκει ; Με την ευκαιρία , σας πληροφορούμε ότι κατα την διάρκεια της χθεσινής συνέλευσης και κατόπιν των εξηγήσεων που δοθηκαν το θέμα διευθετήθηκε, εσωτερικά ώς οφείλαμε .

Όλο αυτό το παραλλήρημα δυσφήμησης και προσβολής του συνδέσμου μας είτε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης , είτε στο ραδιόφωνο, καλώς ή κακώς έμεινε αναπάντητο απο μέρους μας ,αφενός γιατί δεν συνηθίζουμε να λειτουργούμε με ρεβανσισμό και λαϊκισμό και αφετέρου γιατί για εμάς κάποια πράγματα όπως η συσπείρωση ,η σύμπνοια και τα στεγανά της οικογένειας της Νίκης,είναι πάνω απο την προσωπική μας προβολή και το κυνήγι εντυπώσεων.

Όμως πέσαμε έξω…Πάρολη την υπομονή και την αυτοσυγκράτησή μας , εξακολουθεί να προσβάλει σε κάθε μία απο τις χιλιάδες αναρτήσεις και ραδιοφωνικές παρεμβάσεις του το σύνδεσμό μας, αναγκάζοντάς μας έτσι να ανταπαντήσουμε. Κάνουμε λοιπόν έκκληση, στον κ.Τζήμα να σταματήσει ώς άλλος “Δόν Κιχώτης” να κατασκευάζει “εχθρούς” είτε για να αποδείξει ότι έχει τη δύναμη να τους νικήσει, είτε για άλλους λόγους τους οποίους δεν ξέρουμε και ούτε μας ενδιαφέρει να μάθουμε.

Η δική του δουλειά είναι να ηγείται της οργάνωσης και της διοίκησης, του ποδοσφαιρικού τμήματος του Γ.Σ. Βόλου ” Η Νίκη” , η δική μας δουλειά είναι να ακολουθούμε την ομάδα και να δίνουμε δύναμη στους ποδοσφαιριστές και στο τεχνικό τίμ και η δουλειά του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης είναι να αποτελεί το κύτταρο του συλλόγου και να είναι το ύπατο όργανο, καθ’ όλα αρμόδιο για οτι θεσμικό στη Νίκη Βόλου και ο κεντρικός ελεγκτικός μηχανισμός ….έτσι απλά και όμορφα χωρίς φανφαρονισμούς και ματαιοδοξίες . Θέλουμε επίσης να επιστήσουμε την προσοχή του Δ.Σ. του Γ.Σ. Βόλου “Η Νίκη”, το οποίο είναι το ανώτατο όργανο, και ο θεματοφύλακας του συμβόλου και της ιστορίας μας.

Διαβλέπουμε λοιπόν έναν παραγκωνισμό και μία απαξίωση του Δ.Σ. , ενώ συχνό είναι το φαινόμενο να παρακάμπτεται ο θεσμός του Ερασιτέχνη , με αποτέλεσμα πλέον οι ρόλοι να είναι αρκετά δυσδιάκριτοι. Ξεκαθαρίζουμε, οτι σεβόμαστε απεριόριστα τον κ.Φάτση και όλο το Δ.Σ. , και δεν έχουμε την παραμικρή υπόνοια ότι γίνεται κάτι εσκεμμένα , ή εκ του πονηρού. Θεωρούμε όμως πως πρέπει ο κάθε φορέας να οριοθετεί τις αρμοδιότητές του ώστε να αποτρέπει οποιονδήποτε εξωθεσμικό να αναλαμβάνει ρόλο πέρα της δικαιοδοσίας του.

Τέλος θα θέλαμε να δηλώσουμε την έντονη ενόχλησή μας για την απουσία κάποιων εκλεγμένων μελών στον Ερασιτέχνη. Κύριοι δεν έχετε ψηφιστεί για να υπάρχει τυπικά το όνομα σας στα πρακτικά του συλλόγου. Σεβαστήτε τον κόσμο που σας ψήφισε και αναλάβετε τις ευθύνες σας. Αν δεν έχετε διάθεση να ασχοληθειτε και οι ευθυνες σας πέφτουν βαριές, παραιτηθείτε.. Αν έχετε σκοπό να ασχοληθείτε και να προσφέρετε έστω κ αργά δραστηριοποιηθείτε.. εν τέλει ξεκαθαρίστε τη θέση σας.

Ως προς την ομάδα , χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, δηλώνουμε την πλήρη στήριξη μας στον κ.Μπίλη , τους συνεργάτες του, και τους ποδοσφαιριστές μας.Υποσχόμαστε οτι ο σύνδεσμός μας δεν πρόκειτε να αφήσει την ομάδα να αγωνιστεί χωρίς συμπαράσταση, σε κάθε άκρη της Ελλάδας ( κάτι που τηρούμε πιστά εδώ και 31 χρόνια).Πόσο μάλλον φέτος που η ομάδα μας απαρτίζεται απο νεαρά παιδιά πολλά απο τα οποία κλώτσησαν πρώτη φορά τη μπάλα φορώντας το σήμα της Νίκης, είναι υποχρέωση και καθήκον μας να τους δώσουμε δύναμη, για να σηκώσουν τη βαριά φανέλα που την τιμούν φορώντας τη, και τους τιμάει όταν την φοράνε. Ως προς την άνοδο ή μή , πάντα πρέπει να απολαμβάνουμε και να διδασκόμαστε απο το ταξίδι , ασχέτως εάν φτάσουμε στο λιμάνι του προορισμού μας ή όχι.

ΠΙΣΤΗ – ΤΙΜΗ – ΑΦΟΣΙΩΣΗ

BLUE CLUB-ΘΥΡΑ 3 – “Π. ΝΤΟΚΟΥΖΗΣ””

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις