Πολύ εύκολα οι Νέοι, επικράτησαν της ΕΠΣ Ευρυτανίας

Ευκολότερα απ’ ότι δείχνει το τελικό 3-0, οι Νέοι της Μικτής ΕΠΣ Θεσσαλίας επικράτησαν στο ΕΑΚ της αντίστοιχης ομάδας της ΕΠΣ Ευρυτανίας, στο πλαίσιο της 3ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος προεπιλογής Ε.Ο. Νέων. Η επικράτηση των Νέων της ΕΠΣΘ ήταν ολοκληρωτική κι αν στο α’ μέρος έμπαιναν περισσότερο «ζωηροί», τότε σίγουρα το σκορ θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις…

Το β’ ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερο από πλευράς απόδοσης, καθώς μπήκαν τα δυο από τα τρία τέρματα μπήκαν, υπήρχε δοκάρι, αλλά και χαμένες κλασικές ευκαιρίες. Στο 64′ η μοναδική κλασική ευκαιρία των ευρυτάνων στον αγώνα…
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την αμάδα της ΕΠΣ Θεσσαλίας να έχει τον απόλυτο έλεγχο, χωρίς να χρειαστεί οι Νέοι του Αντ. Μάνδαλου να ανεβάσουν στροφές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παράγουν λίγες κλασικές ευκαιρίες με εξαίρεση το γκολ που σημειώθηκε στο 15΄, όταν ο Μπαλλάς έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, έκανε πάσα στο Φουρκιώτη που έπαιξε το «1-2» με τον Δημόπουλο, με τον τελευταίο μέσα από την περιοχή κι αριστερά, να πλασάρει εύστοχα κάνοντας το 1-0.
Στο 30΄ σουτ το Μπάλλας μέσα από την περιοχή κι από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 31′ Ο Φουρκιώτης έκλεψε έξω από την περιοχή, έκανε το μπάσιμο από αριστερά και φτάνοντας στη γραμμή του άουτ γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο επερχόμενος Δημόπουλος έκανε το πλασέ, με τους φιλοξενούμενους να απομακρύνουν κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή τέρματος.
Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και παρήγαγαν περισσότερες τελικές φάσεις, με πολλές αξιώσεις να κάνουν κάτι καλύτερο.
Στο 57′ εκτέλεση κόρνερ του Παπαδήμου στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Κόφφας με μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα στη ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού κι από εκεί άουτ. Σ’ αυτή τη φάση ίσως παρεμβλήθηκε παίκτης των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα να αλλοιώσει την πορεία της μπάλας που πήγαινε προς την εστία.
Στο 58′ πολύ καλό σουτ του Λιάτσικου χαμηλά στη δεξιά γωνία, δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας Νούλας. Ακολούθησαν άλλα δυο κόρνερ σε συνέχεια, χωρίς κάτι περισσότερο.
Στο 63′ έγινε γέμισμα από αριστερά, ο Φουρκιώτης δοκίμασε πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 64΄σημεώθηκε η μοναδική κλασική ευκαιρία των ευρατάνων, όταν εκτελέστηκε φάουλ από δεξιά και λίγο μπροστά από το κέντρο, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά μακριά από την εστία κι έτσι από πλάγια αριστερά έγινε γέμισμα προς τον Τασιό, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα αδύναμα πάνω στον τερματοφύλακα Τσιτσιρίκο.
Στο 71΄ γίνεται το 2-0 μετά από σουτ εκτός περιοχής και δεξιά του Θεοδώρου, κακό διώξιμο των αμυνόμενων που έφερε τη μπάλα στο Φουρκιώτη, ο οποίος με προβολή από κοντά, διπλασίασε τα γκολ για τη Μικτή Θεσσαλίας.
Στο 72′ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Νούλας, έκανε εντυπωσιακή απόκρουση, όταν ο Θεοδώρου από αριστερά έκανε διαγώνιο στου προς το «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας, με τον τερματοφύλακα να απογειώνεται και με τα ακροδάχτυλα να διώχνει σε κόρνερ.
Στο 83′ σημειώθηκε το τελικό 3-0, από ενέργεια που ξεκίνησε από δεξιά, έγινε σέντρα στο κέντρο της περιοχής, όπου ο Μπαλλάς κατάφερε να πάρει την κεφαλιά από τέσσερις αντιπάλους, τροφοδοτώντας ταυτόχρονα τον Φουρκιώτη, ο οποίος υπόπίεση σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής , διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 (φωτό).
ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Αντ. Μάνδαλος): Τσιτσιρίκος, Χαντζόγλου, Θεοδωρόπουλος (38′ Παπαδήμος), Κλώθος (78′ Βεργοζήσης), Μπιρμπίλης, Κόφφας, Μπόλης (66′ Θεοδώρου), Λιάτσικος Φουρκιώτης, Μπάλλας, Δημόπουλος
ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ (Τσιγαρίδας Δημ.) : Νούλας, Χρυσικός, Πατρώνης, Μπουμπουρής, Καραμπάς, Τσιάμης, Τάσιος Τόλης (69′ Μάκκας), Σερπάνος (88 Κυλλής), Ρέπας 56′ Μπουμπουρής), Τριανταφύλλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις