Κoriopolis: Απορρίφθηκε η παράσταση πολιτικής αγωγής του Δημοσίου

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέβαλε το ελληνικό Δημόσιο από τη δίκη για τους στημένους αγώνες απορρίπτοντας το αίτημά του να παραστεί στο δικαστήριο ως πολιτική αγωγή.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν δικαιούται να αξιώνει αποζημιώσεις από τους 84 κατηγορούμενους της υπόθεσης Koriopolis, αν και το κράτος θεωρεί πως ως ο μοναδικός φορέας που είχε δικαίωμα να θέτει αγώνες για στοιχηματισμό μέσω ΟΠΑΠ το διάστημα που διαπράχτηκαν τα αδικήματα (2008-2011) απώλεσε σημαντικά έσοδα.

Υπενθυμίζεται πως το Δημόσιο διεκδικούσε χρηματική ικανοποίηση ύψους 1 εκατ. ευρώ από τους Μπέο και Τσακογιάννη, χρηματική ικανοποίηση ύψους 500 χιλ. ευρώ από άλλους 21 κατηγορούμενους (ανάμεσά τους και οι Μποροβήλος, Μπάκος, Κομπότης) και χρηματική ικανοποίηση ύψους 300.000 ευρώ από όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ενώ επικαλείτο και ηθική βλάβη ως εγγυητής διεξαγωγής καθαρών αγώνων και διοργανώσεων βάσει του Συντάγματος.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αποβολή του Δημοσίου, κρίνοντας πως «από τις πράξεις των κατηγορουμένων έχει ζημιωθεί η ΟΠΑΠ Α.Ε. και όχι το ελληνικό Δημόσιο» και πως μόνο η εταιρία θα μπορούσε να έχει έννομο συμφέρον. «Συνεπώς, δεν πρέπει να γίνει δεκτή η παράσταση πολιτικής αγωγής». Ο νομικός εκπρόσωπος του Δημοσίου τόνισε πως «έχουμε έννομο συμφέρον διότι το Δημόσιο ήταν δικαιούχος του ΟΠΑΠ στο επίδικο διάστημα. Ο ΟΠΑΠ εισέπραττε για λογαριασμό του Δημοσίου, άρα έχουμε άμεσα ζημιωθεί», ωστόσο το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Από εκεί και πέρα, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Βασίλη Γεωρτσιάκου, Κίμωνας Ευαγγελάτος, υπέβαλε αίτημα για πραγματογνωμοσύνη μιας συνομιλίας του πελάτη του, υποστηρίζοντας πως πρέπει να διαπιστωθεί αν είναι η φωνή του, καθώς όπως υποστήριξε έχει γίνει λάθος και η φωνή είναι άλλου προσώπου.

Η δίκη για το Koriopolis θα συνεχιστεί στις 9 Ιανουαρίου, με τις πρώτες εξετάσεις των μαρτύρων κατηγορίας.

sport-fm.gr