Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Πλατανιάς και ΑΕΚ

Ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ άφησαν Πλατανιάς και ΑΕΚ που κόλλησαν στο 0-0, στα Περιβόλια, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ισορροπημένο και χωρίς πολλές φάσεις παιχνίδι αφού τόσο ο Παράσχος όσο και ο Χιμένεθ επέλεξαν οι ομάδες τους να αγωνιστούν επιφυλακτικά, επιλέγοντας αμφότεροι σύστημα με τρεις στόπερ.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ απείλησε πρώτη με τον Σιμόες και τον Γκάλο στο 6′ για να απαντήσει ο Πλατανιάς στο 9′ με τον Μανούσο, το οποίο όμως εξουδετέρωσε ο Γιόχανσον. Γενικά τα πρώτα 45 λεπτά ήταν άχρωμα με τις δύο ομάδες να εκδηλώνουν μόλις από δύο τελικές.
Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά, όμως το σουτ του Μάνταλου στο 49′ απέκρουσε ο Κοκκαλάς με τα πόδια. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 54′ και ήταν για τον Πλατανιά, με τον Μανούσο να βρίσκει τον Γιορέντε, που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά είδε τον Ανέστη να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.
Η Ενωση έγινε εκ νέου απειλητική στο 71′ με σουτ του Αραούχο, το οποίο έδιωξε ο Κοκκαλάς, ενώ η τελευταία φάση του αγώνα άνηκε στον Πλατανιά με τον Γιακουμάκη να τεστάρει τα αντανακλαστικά του Ανέστη στο 73′.
Σε γενικές γραμμές μέτριο παιχνίδι στα Περιβόλια, με τη «λευκή» ισοπαλία να κρίνεται απολύτως αντιπροσωπευτική της συνολικής εικόνας. Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές στους στον επαναληπτικό της 28ης Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ.
Σημειώνεται ότι η ΑΕΚ σε έξι επίσημα ματς με τον Χιμένεθ στον πάγκο της δεν έχει ακόμη δεχθεί γκολ, ενώ ο Πλατανιάς στα τελευταία 12 επίσημα ματς για πρωτάθλημα και Κύπελλο έχασε μόνο από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κοκκαλάς, Πριντέτα, Κάργας, Μπανανά, Αποστολόπουλος (90′ Στανισάβλιεβιτς), Βάντερσον, Μαραγκός, Γιορέντε (80′ Μενδρινός), Μουνάφο, Μανούσος (67′ Γιακουμάκης), Σίγκνεβιτς
ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Σιμόες, Ντίντακ, Μάνταλος (85′ Γαλανόπουλος), Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (64′ Πέκχαρτ), Αραούχο (90′ Μεληκιώτης)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις