«Έχει καταντήσει αηδία ότι η διαιτησία σπρώχνει τη Λαμία»

Μεγάλος θόρυβος προκλήθηκε για τη νίκη της Λαμίας στην Καλλιθέα… Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου τοποθετήθηκε με αφορμή το τρίποντο στο «Ελ Πάσο» στον Δημήτρη Δημητρίου για λογαριασμό της εφημερίδας «Φως των σπορ» στο φύλλο της Τρίτης (4/4).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του μεγαλομετόχου της ομάδας της Φθιώτιδας:

«Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής έχει ζεσταθεί για τα καλά, μένουν δέκα αγωνιστικές για το φινάλε και οι σφυγμοί αρχίζουν να χτυπάνε… κόκκινο. Στην κορυφή Απόλλων Σμύρνης και Λαμία έχουν ξεφύγει, αλλά ο τρίτος Άρης το παλεύει, έχει ελπίδες και θέλει να κάνει την ανατροπή μπαίνοντας σφήνα στην προνομιούχο δυάδα.

Οι Φθιώτες πήραν μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη την Κυριακή στο ”Ελ Πάσο” από την Καλλιθέα χάρη σε ένα γκολ, που προήλθε από πέναλτι. Η ανατροπή του Βάντερσον από τον τερματοφύλακα Μιχελή αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους, αλλά και τους Θεσσαλονικείς. Μάλιστα, οι «κίτρινοι» άφησαν υπονοούμενα περί διαπλοκής όταν ο παρατηρητής διαιτησίας Κώστας Φλωράκης από το σύνδεσμο Φωκίδας δικαίωσε τον ρέφερι από τον Πειραιά Αλέξανδρο Τσαμούρη για τον καταλογισμό της εσχάτης των ποινών. Και αυτό διότι ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας Πανουργίας Παπαϊωάννου είναι εκ των χορηγών της τοπικής ΕΠΣ.

Το ”ΦΩΣ” μίλησε με τον ιδιοκτήτη της ”κυανόλευκης” ΠΑΕ και εκείνος ”απάντησε” σε όσους αμφισβητούν και επιχειρούν να μειώσουν την άκρως επιτυχημένη πορεία της Λαμίας προς τα… σαλόνια της Σούπερ Λίγκας.

”Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι βοηθάω την περιοχή μου, είτε αθλητικά είτε πολιτιστικά… Μέσα σε αυτές τις νόμιμες χορηγίες υπάρχει και μία και για ΕΠΣ Φωκίδας. Και αυτό γιατί τα ερασιτεχνικά σωματεία περνάμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και προσπαθούμε να τα στηρίζουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποια διαπλοκή ή παράνομη ενέργεια. Μην μπερδεύονται κάποιοι λοιπόν…”, μας είπε ο Παπαϊωάννου αρχικά.

Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να ”φωτογραφίσει” τον ισχυρό άνδρα του Άρη Θεόδωρο Καρυπίδη λέγοντας χαρακτηριστικά: ”Κακό θα ήταν να έχω απλήρωτους τους ποδοσφαιριστές, όπως κάνουν άλλοι κύριοι στις ομάδες τους, να συζητά πολύ έντονα η κοινή γνώμη για στοιχηματισμό των ομάδων μου, αν και να τονίσω ότι εγώ έχω μια ομάδα μόνο, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες…”.

Ο Πανουργίας Παπαϊωάννου, όμως δεν μάσησε τα λόγια του και πέρασε στην αντεπίθεση ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή η ιστορία περί εύνοιας της Λαμίας από τα διαιτητητικά σφυρίγματα είναι ένα μύθευμα, που κουράζει, καθώς στην πραγματικότητα προκαλείται από τους αντιπάλους των Φθιωτών για να υπάρχει άλλοθι στην πιθανή τους αποτυχία…

”Θέλω να πω επίσης να μην προσπαθούν κάποιοι κύριοι να ταΐσουν τους φιλάθλους των ομάδων τους με τέτοιες περίεργες ανακοινώσεις και να τους αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα των ομάδων τους… Όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο…

Από εκεί και πέρα, αυτό που πραγματικά έχει καταντήσει αηδία είναι η καραμέλα ότι η Λαμία σπρώχνεται από τη διαιτησία. Δεν βαρέθηκαν να λένε τα ίδια και τα ίδια για να μπαλώσουν τις δικές τους αδυναμίες; Ο κόσμος έχει κριτήριο και είναι καλό, που υπάρχουν και μεταδόσεις. Οι φίλαθλοι βλέπουν ποιες ομάδες της Β’ Εθνικής μπορούν, ποιες δεν μπορούν, ποιες είναι καλές, ποιες όχι και σε τελική ανάλυση ποιες αξίζουν στο τέλος της σεζόν να ανέβουν στη Σούπερ Λίγκα.

Όλα τα άλλα είναι είτε για λαϊκή κατανάλωση είτε για… εσωτερική τύφλωση και προφανώς αυτό το αντιλαμβάνονται αυτοί που πρέπει…”.

Όσο για την Ένωση Β’ Εθνικής ως διοργανώτρια, ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας εξέφρασε την απαισιοδοξία του… ”Τι μέλλον μπορεί να έχει ένας φορέας και μια διοργάνωση, που δεν ψάχνει να βρει χρήματα για να συντηρηθεί η ίδια; Δεν έχει μέλλον δυστυχώς η κατηγορία… Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς μπορεί να σταθεί. Δεν βλέπω μέλλον, κάθε πέρσι και καλύτερα… Πραγματικά είναι κρίμα”».

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις