Τσιμπανάκος: Πιο Ολυμπιακός από μένα δεν είναι κανείς…

Στο ραδιόφωνο «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico» μίλησε σήμερα ο αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος. Απάντησε στα όσα ανέφερε για το πρόσωπό του, ο Αχιλλέας Μπέος, σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον Αstra TV, ενώ αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό Βόλου και την επόμενη μέρα της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα ανάφερε ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος στους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο:

«Εγώ και ο κ. Μποτσιβάλης κάναμε μία προσπάθεια να λειτουργήσει ξανά ο Ολυμπιακός Βόλου τον περασμένο Μάιο, όταν αυτή η ομάδα τον Ιανουάριο του 2016 σβήστηκε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.
Είμαι παιδί της οικογένειας του Ολυμπιακού Βόλου, ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, σε ηλικία 8 ετών και το 1999 μπήκαν στο ταμείο του Ολυμπιακού Βόλου, τότε, 80 εκατομμύρια δραχμές, από την μεταγραφή μου. Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος πέρα από το γεγονός ότι έφερε σ’ αυτή την ομάδα χρήματα, συνεχίζει να προσφέρει στον Ολυμπιακό Βόλου, χωρίς δόλο και όχι με σκοπό το κέρδος».

Για τα χρήματα που πήρε από τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου φέτος, ως μάνατζερ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος:

«Πρώτον, δεν έφερα όλους τους παίκτες εγώ. Δεύτερον, ξεκαθαρίζω ότι έφερα κάποιους ποδοσφαιριστές από συγκεκριμένους φίλους μου μάνατζερ χωρίς αμοιβή. Οι άνθρωποι που βοήθησαν αυτήν την προσπάθεια και είναι μάνατζερ δεν πληρώθηκαν, λόγω εμού. Από το ταμείο της ομάδας δε βγήκαν χρήματα, ως προμήθεια, για μάνατζερ που εκπροσωπούσαν παίκτες. Εγώ έφερα τρεις ποδοσφαιριστές, προσωπικές μου επιλογές, για τις οποίες θεωρώ ότι δικαιώθηκα.

Από κει και πέρα, δεν μπορεί να με κατηγορήσει κάποιος ότι πήρα χρήματα. Ο Ερασιτέχνης έχει όλα τα οικονομικά στοιχεία. Μαζί με τον κ. Μποτσιβάλη βάλαμε χρήματα στην ομάδα. Γι’ αυτό υπάρχουν αποδείξεις και παραστατικά. Όποιος είναι τόσο περίεργος και θέλει να μάξει, αν βάλαμε χρήματα στον Ολυμπιακό, θα τους πω το εξής: Ο Τσιμπανάκος δεν ζει από το ποδόσφαιρο. Η κοινωνική υπόσταση της οικογενείας του – και η δική μου η προσωπική – καθορίζει το μέλλον μας. Είμαι επαγγελματίας μάνατζερ, νόμιμος και με άδεια. Υπάρχουν, ωστόσο και κάποιες άλλες δουλειές, τις οποίες κάνω εγώ και η οικογένειά μου, και δεν έχω ανάγκη, ούτε από 1000 ευρώ ούτε από 2.000 ευρώ».

Για το υπάρχει ένταση ανάμεσα στον ίδιο και τον Αχιλλέα Μπέο, με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό σε καφετέρια του Βόλου: «Έγινε το συμβάν. Εγώ είπα ότι δε θέλω να δώσω συνέχεια. Με κατηγόρησε ένας άνθρωπος ως τι; Ως πρώην παράγοντας του ποδοσφαίρου; Γιατί είναι πρώην παράγοντας, εφόσον είναι τιμωρημένος. Ως πρώην δήμαρχος; Η οικογένειά μου και εγώ ψηφίσαμε τον Αχιλλέα Μπέο, όπως και πολλοί άλλοι. Το να με κατηγορεί έτσι, αυτό είναι ανήθικο, γιατί εγώ δεν τον κατηγόρησα ποτέ. Τώρα, τι μπορεί να του λένε κάποια… παπαγαλάκια, που έχει δίπλα του και λένε «yes-no», σαν τα αμερικανάκια, αυτό είναι άλλο θέμα.

Εγώ προσωπικά δεν έχω με κανέναν τίποτα, δεν έχω δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στους 10 μήνες που είμαι στην πόλη, δεν ενοχλώ κανέναν και δεν θέλω να με ενοχλούν. Απέδειξα σ’ αυτούς που ξέρουν, ότι εγώ δεν κάνω πίσω, ούτε από εκβιασμούς ούτε από τραμπουκισμούς. Από παλιά είχα μία καλή σχέση με τον κ. Μπέο, αλλά μέχρι εκεί. Αυτοί οι άνθρωποι που έχει δίπλα του, αν τους έβλεπες στον δρόμο, δε θα τους έδινες ούτε 20 λεπτά. Κι αυτοί είναι τώρα στη δημοτική αρχή. Ο κόσμος ξέρει την οικογένεια Τσιμπανάκου. Το ξαναλέω δεν κάνω πίσω. Στη ζωή μου κάνω βήματα μόνο προς τα μπρος».

Για την κατηγορία ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπορεί να πάει ούτε μέχρι τα Λεχώνια με τους Τσιμπανάκο και Μποτσιβάλη: «Εμείς δεν είμαστε προφέσορες, καθηγητές και πρυτάνεις του ποδοσφαίρου. Κάναμε μία φιλότιμη προσπάθεια, αλλά δε μας βγήκε. Μέσα στο ποδόσφαιρο είναι κι αυτό. Στήσαμε μία ομάδα από το μηδέν. Χωρίς ούτε ένα ποδοσφαιριστή. Χωρίς γραφεία και χωρίς γήπεδο. Βάλαμε τα χρήματά μας και δεν ξέραμε αν θα έχουμε γήπεδο. Το καλοκαίρι υπήρξαν κάποια προβλήματα με το ΕΑΚ, κάποια ανεπίσημα χαρτιά που έφτασαν στα χέρια του Ερασιτέχνη και σε μας.

Αν θυμάμαι καλά αρχικά ήταν 1000 ευρώ και μετά το έκαναν 700 ευρώ, αλλά χωρίς συντήρηση γηπέδου, χωρίς φώτα, χωρίς άδεια, γιατί υπάρχει ένα πρόβλημα με την κερκίδα. Ο Δήμος, αν μας νοίκιαζε το γήπεδο, ήταν υποχρεωμένος να βγάλει και την άδεια. Όχι εμείς.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τον Ολυμπιακό, αυτό που είπα ήταν, ότι θέλουμε τον δήμο Βόλου και τον δήμαρχό μας κοντά. Το είχα πει εξ αρχής. Εγώ σέβομαι κάποια πράγματα, έχω αξιοπρέπεια και φοράω παντελόνια».

Για τη νέα ομάδα που ετοιμάζεται να έρθει στον Βόλο: «Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει τη δική του ομάδα. Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη είναι ιστορικές ομάδες και έχουν έναν δυνατό πυρήνα. Αυτές οι ομάδες είναι δύσκολο να σβηστούν. Ας κάνουν ό,τι εγχείρημα θέλουν καινούριο. Εμείς δεν ενοχλούμε κανέναν και θέλουμε να μας ενοχλήσουν. Εγώ κοιτάω την ομάδα μου.

Για τη δήλωση του Αχιλλέα Μπέου, ότι η αυτή η νέα ομάδα θα φύγει από το Βόλο, στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός ή η Νίκη καταφέρουν και ανέβουν κατηγορία την επόμενη αγωνιστική περίοδο: «Ξέρετε κανέναν επιχειρηματία στην Ελλάδα, ο οποίος να βάζει τα χρήματά του και μετά να φεύγει, έχοντας χάσει 300.000 ευρώ ή και παραπάνω; Εγώ δεν ξέρω κανέναν. Εκτός κι αν έχουν κανένα… πλυντήριο».

Για το αν έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός εν όψει της νέας χρονιάς, προκειμένου ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί πιο δυνατός σε όλα τα επίπεδα: «Μέσα από τα λάθη μαθαίνεις και γίνεσαι καλύτερος. Κάναμε λάθη. Όλη τη χρονιά εγώ έβγαινα μπροστά πάντα στα δύσκολα. Όχι όταν η ομάδα κέρδιζε και ήταν στην 1η θέση. Εμείς κάναμε έναν σχεδιασμό, απέτυχε, δεν ανεβήκαμε κατηγορία, συνεχίζουμε. Καθίσαμε κάτω με τον κ. Μποτσιβάλη, με όποιες διαφωνίες υπήρχαν και μαζί με τον Ερασιτέχνη βάλαμε τα πράγματα σε μία σειρά. Εφόσον καθοριστούν κάποια πράγματα και κάποιοι ρόλοι, εγώ έχω τη διάθεση, να συνεχίσω στην ομάδα, αυτή που αγαπώ πραγματικά».

Για το ότι παλαιότερα βοήθησε τον Ανδρέα Πάτση και τη Νίκη, ν’ ανέβει στη Σούπερ Λιγκ: «Ο Ανδρέας Πάτσης είναι πραγματικός κύριος. Συνεργάστηκα μαζί του τη χρονιά που η Νίκη βγήκε στη Σούπερ Λιγκ. Είχα 12 ποδοσφαιριστές δικούς μου στην ομάδα. Στη δεύτερη χρονιά μου, ως μάνατζερ, με εμπιστεύτηκε και ήταν κύριος σε όλες του τις συναλλαγές απέναντί μου. Και στο οικονομικό, αλλά πάνω απ’ όλα ήταν άνθρωπος. Τον Ανδρέα τον συμβουλεύομαι και για προσωπικά μου πράγματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε κάποιους ανθρώπους που μας βοήθησαν στη ζωή μας. Θέλω να του πω ένα ευχαριστώ, που είναι πραγματικά φίλος μου – πάνω απ’ όλα – και μετά είχαμε και μία συνεργασία, που μέσα από αυτή η Νίκη πέτυχε την άνοδο. Από κει και πέρα, τι εννοεί ο κ. Μπέος ότι εγώ ήμουν απέναντι σε εκείνη την ομάδα του Ολυμπιακού; Έχω να πω ότι ο καθένας επιλέγει τους συνεργάτες του.

Εμένα ο κ. Πάτσης με εμπιστεύτηκε, ήμουν ο άμεσος συνεργάτης του και το αποτέλεσμα έδειξε ότι δικαιωθήκαμε και οι δύο. Ποιο είναι το πρόβλημα που δημιούργησα στον Ολυμπιακό Βόλου το 2013. Εγώ είμαι Ολυμπιακός. Πιο Ολυμπιακός από μένα δεν είναι κανείς. Είμαι από οκτώ χρόνων στα τμήματα υποδομής. Δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανείς ότι δεν είμαι Ολυμπιακός. Δούλευα στη Νίκη, θα μπορούσα να δουλεύω στον Ολυμπιακό. Δεν με κάλεσαν, ωστόσο, να δουλέψω στον Ολυμπιακό. Εκείνη τη χρονιά πρότεινα κάποιους παίκτες και δεν τους πήραν. Εγώ δεν τους κατηγορώ γι’ αυτό. Ο καθένας κρίνει με ποιους ανθρώπους θα συνεργαστεί. Ο κ. Πάτσης με εμπιστεύτηκε και δικαιώθηκε».

Το “ευχαριστώ” στον κόσμο, οι νέοι επιχειρηματίες που θα βοηθήσουν και η εκκαθάριση

«Θέλω να πω να μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Ολυμπιακού που μας στήριξε στα δύσκολα και στήριξε την προσπάθεια. Πιστεύω, πως εφόσον βρούμε την κοινή συνισταμένη με τον Ερασιτέχνη, με τον κ. Μποτσιβάλη, ο οποίος έχει «ματώσει» και αυτός μαζί με εμένα οικονομικά φέτος, υπάρχουν τέσσερις ακόμη καινούργιοι επιχειρηματίες, εντός και εκτός Βόλου, που θα μπουν στην ομάδα και θα αποτελέσουμε μια ισχυρή διοίκηση.

Το θέμα θα ξεκαθαρίσει μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα. Έχουμε κάνει κάποιες προφορικές συζητήσεις για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού. Είμαστε σε καλό δρόμο. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα, έχει τη δική του ιστορία, τον δικό του πυρήνα και δεν χάνεται. Πήραμε μια ομάδα με ένα πολύ μεγάλο χρέος, την οποία έχουμε βάλει στη διαδικασία της εκκαθάρισης. Θέλω να ευχαριστήσω τους δικηγόρους της ομάδας, που είναι από την αρχή δίπλα μας, τον κ. Αργύρη Λίβα και τον κ. Βασίλη Μπακαλιάνο, που τρέχουν τη διαδικασία».

Όσο για τα λάθη που έγιναν και ποια είναι αυτά: «Στο αγωνιστικό κομμάτι κάναμε κάποια λάθη, έγιναν κάποια λάθη με τους προπονητές, καθώς και σε κάποιες επιλογές ποδοσφαιριστών. Εγώ προσωπικά δεν έχω κάποια παράπονα από τους παίκτες. Μπορεί να μην ανέβηκε κατηγορία η ομάδα, αλλά τουλάχιστον αυτά τα παιδιά που ήταν στον Ολυμπιακό ήταν μια οικογένεια, είναι καλοί χαρακτήρες και τους ευχαριστώ δημόσια. Κάποιοι από αυτούς τους παίκτες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στην ομάδα και κάποιοι όχι. Θεωρώ πως θα έχουμε εξελίξεις σύντομα».

Για την φετινή διαιτησία: «Δεν θεωρούμε ότι μας αδίκησε η διαιτησία. Αυτό θα ήταν ένα άλλοθι και δικαιολογία. Παίζει η διαιτησία ένα μέρος, αν έχεις όμως στιβαρή διοίκηση και ομάδα – όχι ονόματα – δεν φοβάσαι τίποτα».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις