“Κάψα” για τίτλο στον ΠΑΟΚ

Η λέξη «κάψα» είναι αυτή που ίσως αποτυπώνει περισσότερο από κάθε άλλη αυτό που αισθάνονται όλοι, από τη διοίκηση και το προπονητικό τιμ μέχρι τους παίκτες και τον τελευταίο φίλαθλο, στις τάξεις του ΠΑΟΚ για τον αποψινό τελικό Κυπέλλου.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετωπίζει στο Πανθεσσαλικό την ΑΕΚ (20:30, COSMOTE Sports 1) και δεν έχει στο μυαλό του τίποτε άλλο πέρα από την κούπα. Βλέπετε, τα 14 χρόνια που έχουν περάσει από τον τελευταίο τίτλο της ομάδας, το 2003, είναι πάρα πολλά και όλοι θέλουν το αποψινό ματς να γίνει η απαρχή μιας χρυσής εποχής για το σύλλογο, όπου τα τρόπαια δεν θα είναι σπάνια φαινόμενα αλλά θα γίνουν συνήθεια.
Ο Βλάνταν Ίβιτς, που σαν παίκτης της ΑΕΚ και του Άρη είχε δύο αποτυχημένες απόπειρες να στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδος (το 2006 και το 2008), βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης της προπονητικής του καριέρας, μέχρι την επόμενη. Ομοίως και οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, για τους οποίους είναι το παιχνίδι της ζωής τους.
Ο ΠΑΟΚ, που εγκαταστάθηκε από προχθές στο Πήλιο, έχει γεμάτη φαρέτρα και πολλές επιλογές σε πρόσωπα και σχήματα. Σίγουροι θεωρούνται ο Γλύκος στο τέρμα, οι Κρέσπο και Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας, οι Λέοβατς και Μάτος στα δύο άκρα, οι Σάκχοφ και Τσίμιροτ στο κέντρο, ο Κάμπος στα δεξιά και ο Πέλκας στα αριστερά πίσω από τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Αυτό που δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο είναι αν ο Ίβιτς προτιμήσει τη συντηρητική επιλογή του Κάνιας ως τρίτου κεντρικού χαφ ή τον πιο επιθετικογενή Μπίσεσβαρ.
Ο Ιβάν Σαββίδης έφτασε χθες στο Βόλο με το ιδιωτικό του ελικόπτερο και μάλιστα επιθεώρησε το Πανθεσσαλικό από αέρος, αλλά και πεζός. Ο ίδιος και σύσσωμη η διοίκηση της ΠΑΕ φυσικά δεν θα λείπουν από αυτή την ιστορική στιγμή, ενώ μέσα στη μέρα αναμένεται ο κύριος όγκος των περίπου 8.500 φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Η πλειονότητά τους θα μετακινηθούν μαζικά από τη Θεσσαλονίκη, με ένα κομβόι περίπου 120 πούλμαν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις